Menu
Terug

First Aid Kit: Ruins

08 januari 2018

Na lang wachten is het er eindelijk: het vierde First Aid Kit-album ‘Ruins’. Het Zweedse singer-songwriter- en folkduo overtreft zichzelf weer maar eens. Je voelt de emotie door ieder nummer stromen en ziet hen net zoals in hun vorige album Stay Gold evolueren. Wij laten je proeven van dit wondermooie geheel.

Het Zweedse zussenpaar dat bestaat uit Johanna en Klara Söderberg, staat intussen meer dan een decennium bekend als First Aid Kit. Hun handelsmerk? Zelfgeschreven akoestische nummers die gekenmerkt worden door tweestemmigheid en een stevig vleugje folk. In 2007 begonnen ze hun avontuur met als grootste inspiratie Fleet Foxes en Joanna Newsom.

First Aid Kit

Hoe ze precies bekend raakten, liep voor op z’n tijd. De twee zangeressen waren nog tieners toen ze op hun YouTube-kanaal een cover van ‘Tiger Mountain Peasant Song’ van Fleet Foxes publiceerden. Het filmpje reisde de wereld rond en werd niet veel later een hit, wat hun doorbraak betekende. First Aid Kit was een van de eerste YouTube-ontdekkingen en inspireerde andere ambitieuze muzikanten om hun  muziek op sociale media te delen.

Na bijna vier jaar radiostilte is het er eindelijk: hun vierde album met de naam ‘Ruins’. Hun langverwachte werk biedt je zo’n 40 minuten folkplezier, zonder ook maar een seconde te vervelen. Zo proefden we in oktober al van het nummer ‘postcard’ met een uiterst gepaste videoclip. Hun engelachtige stemmen roepen een typisch melancholische sfeer op, zoals Klara en Johanna dat als geen ander kunnen.

‘Postcard’ is een van de meest traditionele nummers die we ooit schreven. Het is geen haatdragend nummer, maar eerder een boodschap voor een minnaar om hem het beste te wensen, zodat je hem kan loslaten.

Klara Söderberg aan Rolling Stone Country

First Aid Kit - Ruins

Track 1: Rebel Heart
Track 2: It's a Shame
Track 3: Fireworks
Track 4: Postcard
Track 5: To Live a Life
Track 6: My Wild Sweet Love
Track 7: Distant Star
Track 8: Ruins
Track 9: Hem of Her Dress
Track 10: Nothing Has to Be True