Menu
Terug

Foo Fighters, Fleet Foxes, Celeste, … Zo klinkt februari

27 januari 2021

Foo Fighters doet het anders, Fleet Foxes keert terug naar de melodieuze beginperiode en Celeste’s debuutalbum overtreft alle verwachtingen. Februari staat dit jaar voor sterke nieuwe muziek en must-have cd’s.

Fleet Foxes - Shore

Shore’ van de indiefolkrockers Fleet Foxes staat voor een terugkeer naar hun melodieuze beginperiode. Het zelfvertrouwen is terecht groot genoeg om niet langer moeilijke, ontoegankelijke songpareltjes de wereld te hoeven insturen. Frontman Pecknold vertelt nog steeds geëngageerd, maar niet langer getormenteerd. In ‘Can I Believe You’ schijnt zelfs een mogelijk positieve uitkomst door. ‘Shore’ klinkt als dat wat de band in deze tijden nodig had … en wij niet minder.

Genre: indierock - Release:  5 februari

Foo Fighters - Medicine at Midnight

Foo Fighters-frontman Dave Grohl omschrijft ‘Medicine at Midnight’ als “een partyalbum vol vette grooves en meezingbare rocksongs”. Na een kwarteeuw onversneden rockgeschiedenis schrijven haalt deze alweer tiende studio-cd de energie net zo vaak uit grooves als riffs, maar zoals de fans van het eerste uur uit die eerste singles al konden opmaken: het gaat van ‘verrassend’ naar ‘onweerstaanbaar’ in drie luisterbeurten. En party of geen party, bas, drums en gitaren hakken erin met het vuur van een band die zijn sporen nog lijkt te moeten verdienen.

Genre: rock - Releases: 5 februari

Django Django - Glowing in the Dark

Het enige dat niet verrast op Django Django’s ‘Glowing in the Dark’? Ook dit is weer dit album vol eigenwijze muziek dat zich moeilijk in een vakje laat stoppen en tegelijk briljant klinkt. Een glorieuze plaat over ontsnappen van wanhoop, zelfopgelegde gevangenschap, de wereld waarin je opgroeide en - waarom niet - deze planeet. Een nieuw, veelbelovend begin voor de band. Het zoveelste.

Genre: rock - Release: 12 februari

Jeff Tweedy - Love is the King

‘Love is the King’, het alweer vierde album van Wilco-frontman Jeff Tweedy, nestelt zich onmiddellijk in je oor, maar geeft zijn echte geheimen pas na meerdere luisterbeurten prijs. Een songtekst die van mooi via slim naar grappig evolueert. Een chaotische gitaarpartij die na een tijdje plots wel in opener en titelnummer past. Tweedy zoekt nog steeds naar de betekenis en uitwassen van de liefde en dood. Wij zoeken wat graag met hem mee.

Genre: indie - Release: 12 februari

Celeste - Not Your Muse

Na een Brit Award, een BBC Music Award, haar stem op hits van Avicii en een EP op het label van Lily Allen, is er nu eindelijk ‘Not Your Muse’, het officiële debuutalbum van Celeste. Drie van de twaalf songs daarop ken je vast al, zoals de singles ‘A Little Love’, ‘Stop This’ Flame’ en ‘Strange’. Het maken van ‘Not Your Muse’ sleepte Celeste door een zware periode en dat maakt het meteen een perfecte kennismaking met de mens achter de artieste. Immers, elk nummer verwijst naar een heel specifiek moment in het leven van deze popdiva die nu al op ramkoers zit met een grote muzikale toekomst.

Genre: pop - Release: 26 februari

Robin Schulz - IIII

Een van die zeldzame voordelen van deze tijd waarin zoveel albums uitgesteld worden, is dat je het al beter hebt leren kennen. De kans is immers groot dat er vooraf al heel wat singles van gelost werden. Zoals het geval is met ‘IIII’, de nieuwe release van Robin Schulz. Met singles als ‘Speechless’ (feat. Erika Sirola), ‘All This Love’ (feat. Harloe), ‘Rather Be Alone’ (feat. Nick Martin & Sam Martin), ‘In Your Eyes’ (feat. Alida), ‘Alane’ (feat. Wes) en hit-van-het-moment ‘All We Got’ (feat. Kiddo). Dat maakt ‘IIII’ nu al een topalbum van producer en DJ Robin Schulz en, je hebt nog maar de helft gehoord.

Genre: dance - Release: 26 februari

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()