Menu
Terug

Game of Thrones: Seizoen 7

11 december 2017

Fans van dit meedogenlozee en magistrale fantasy-epos gaan stilaan door het dolle heen. Het voorlaatste seizoen van Game of Thrones verscheen op blu-ray en dvd. En guess what: het wordt eindelijk winter in Westeros. Wie haalt het einde van deze 7 intense afleveringen? Een ding weten we zeker: de finale confrontatie om de IJzeren Troon nadert.

Winter is coming

Intussen groeide Game of Thrones uit tot HBO’s vlaggenschip. Op 17 april 2011 begon de serie met haar eerste aflevering ‘Winter is coming’ aan de betovering van een wereldwijd kijkpubliek. De serie werd al snel bejubeld door pers en publiek, waardoor het bij iedere nieuwe aflevering opnieuw feest op de bank is. In die eerste aflevering kwam de belofte er al: het zou winter worden in Westeros. En jawel, eindelijk is het zo ver.

Cersei Lannister zwaait sinds de dood van haar laatste zoon Tommen de plak over de zeven koninkrijken. Alle hoofdrolspelers geven het beste van zichzelf om Cersei van haar IJzeren Troon te stoten: een spannende, boeiende en vooral dodelijke missie. Dit seizoen opent met een spektakelstuk: Arya Stark neemt wraak op Red Wedding. ‘Tell them the North remembers’, zei ze ijzig koud tegen de enige overlevende. ‘Tell them Winter came for House Frey’.

Game of Thrones - Daenerys Targayen

Girlpower bij Game of Thrones

Kijkers die voordien vonden dat er te weinig vrouwen aan de macht waren, zullen blij zijn met het parcours dat ze dit seizoen afleggen. Ze duwen de mannen zonder blinken of blozen aan de kant, waardoor ze ondertussen zowat alle sleutelposities belichamen. ‘Vrouwen aan de macht’, dat zou de slagzin van dit seizoen weleens kunnen zijn.

De teams

Niets is belangrijker dan nog snel even op te frissen wie aan wiens kant staat. De Starks staan sterk in het Noorden, aangevoerd door Jon Snow en halfzus Sansa. Daenerys zet voet op Westeros en Cersei glundert op de befaamde Iron Throne – genoodzaakt op zoek naar bondgenoten. Een gewaarschuwd man is er twee waard: je zal verrast worden door de deals die tijdens deze 7 afleveringen gesloten worden.

Het witte gevaar

De dodelijk kille White Walkers laten zich door niets of niemand meer tegenhouden in hun tocht naar The Wall. Daarnaast zet Daenerys Targaryen ook voet aan wal met maar een doel voor ogen: de troon bestijgen. Ondertussen staat er een leger van honderdduizenden dode krijgers ten noorden van de muur klaar. Houdt die muur stand? Hoe vergaat het de Stark-zussen? Wie haalt het einde van deze zeven intense episodes? Ontdek het binnenkort!

Game of Thrones - Cersei Lannister

Ben je zelf geen fan, maar moet je een geschenk voor een bingewatcher kopen? Dan is deze DVD-box ongetwijfeld een schot in de roos.