Menu
Terug

Gamen op Apple TV: tien topgames die je moet spelen

04 maart 2020

Denk bij Apple TV niet enkel aan films en series bekijken. Wist je dat je er ook terecht kunt voor een sterk groeiend aantal games? Geen pc of gameconsole meer nodig. Dit zijn de tien beste games op Apple TV van het moment.

Rayman Adventures

Rayman staat al sinds 1995 voor de betere games in het platformgenre. Daarin sprint, stunt, stuitert en slingert de hoofdrolspeler zich van links naar rechts door een nagenoeg oneindig aantal schermen. Aan gevaarlijke obstakels geen gebrek, maar met wat timing en creatief oplossingsvermogen verken je alsmaar meer van deze kleurrijke game vol unieke uitdagingen.

Gratis met optionele in-game aankopen

Crossy Road

Een game op Apple TV waarbij je een drukke snelweg moet oversteken en de overkant van de rivier moet zien te bereiken door op voorbijdrijvende boomstammen te hoppen? Klinkt verdacht veel op de klassieker Frogger en gelijkaardige games van begin jaren ’80 - en het visuele retrostijltje sterkt dat vermoeden nog. Maar dat maakt Crossy Road er geen greintje minder vermakelijk en uitdagend op. En het wordt nog leuker wanneer je het elkaar in multiplayer nog lastiger maakt.

Gratis met optionele in-game aankopen

Sayonara Wild Hearts

Weinig games vallen zo moeilijk te omschrijven als deze hypnotische, muzikale en filmische trip. De makers hebben het over “een hoopvolle, grandioze en unieke game waarvan je adrenaline op hol slaat en je hart sneller gaat kloppen. Je beweegt je met zo’n 300 kilometer per uur door een wereld vol ronkende motoren, vlijmscherpe zwaarden en gebroken harten”. Typische promopraat denk je waarschijnlijk, maar voor een zeldzame keer gaan we daar helemaal in mee.

Bij het Apple Arcade-abonnement

Sing! Karaoke

Zoek je op Apple TV een game waar muziek in zit? Transformeer je tv in een karaokemachine met Sing! Karaoke. Gebruik je iPhone als microfoon en bewijs dat je zangstem ook buiten de badkamer en de douche gehoord mag worden. Zo’n douchefilter is hier overigens wel een optie. Toon je toonvaster dan de online competitie of zing in duet met of tegen een kamergenoot die het op zijn of haar eigen iPhone doet. Sing! Karaoke heeft een repertoire van meer dan honderdduizend liedjes zodat je nooit uitgezongen raakt en altijd iets naar je smaak vindt.

Gratis, liedjes te betalen

Wonder Boy: The Dragon’s Trap

Deze game mag zich niet voor niets de beste onder de Apple TV-games van het voorbije jaar noemen. Dit zijwaarts scrollend platformactieavontuur telt immers een sterke verhaallijn, geweldige handgetekende graphics, een uitdaging op ieders maat én een memorabele soundtrack. Bedacht door de Japanse gamegoeroe die in een ver verleden deze gameklassieker op de kaart zette en daar nu een intrigerende twist aan geeft.

€ 8,99

Asphalt 8: Airborne

In tegenstelling tot de openbare weg is een zware voet wel toegelaten in games. Volgens de virtuele snelheidsduivels is Asphalt 8: Airborne de beste racegame op Apple TV. Met een keur aan exotische sportwagens, meer dan vijftig verschillende tracks en uitgebreide single- en multiplayeropties zit je goed voor uren, weken, zelfs maanden raceplezier. Die ‘Airborne’ in de titel slaat overigens op de spectaculaire stunts die je wagen zo vaak en zo lang mogelijk met de vier wielen van dat asfalt katapulteren. De Siri-remote doet dienst als een aangenaam verrassende, intuïtieve controller.

Gratis met optionele in-game aankopen

Oceanhorn 2 - Knights of the Lost Realm

Een third-person fantasy-actierollenspel in de beste traditie van het genre. Oceanhorn 2 is een van die games op Apple TV die je door een fraai weergegeven, vreemde wereld en de donkere kerkers eronder leidt. Specialiseer onderweg je personage, neem twee gezellen mee op pad en gebruik je gecombineerde talenten om slimme puzzels op te lossen en een gevarieerd buffet van vijanden te verslaan. Die eerste game nooit gespeeld? Geen enkel probleem, Oceanhorn 2 staat volledig op zichzelf en is goed voor een robuuste vijftien uren rollenspelgameplay.

Bij een Apple Arcade-abonnement

Skate City

Zelfs al heb je nog nooit een voet op een skateboard gezet, dan nog zal Skate City je meeslepen in die unieke mix van chillax rollen met uitdagende skateboardstunts. Geen hyperstrakke reflexen of spiergeheugen voor complexe combo’s vereist. Gewoon meegaan in de flow van deze onwaarschijnlijk sfeervolle game terwijl je door Los Angeles, Oslo en Barcelona skate, nieuwe tricks uitprobeert, de dag in nacht ziet veranderen terwijl je meedeint op de lo-fi soundtrack en je hoofd helemaal leegmaakt.

Bij een Apple Arcade-abonnement

Shinsekai: Into the Depths

Het verschil met de zogenaamde triple A-games op de traditionele gameconsoles wordt met Shinsekai: Into the Depths wel heel erg klein. Jij leidt een diepzeeduiker door een onderwateractieavontuur vol creatieve puzzels, obstakels en andere gevaren. Hoe? Dat moet je net zoals de sfeervolle en mysterieuze acht uren durende verhaallijn grotendeels zelf uitzoeken. Gruwelijk mooie graphics en verrassend in zowel gameplay als de omgeving waarin deze ambitieuze game je dropt.

Bij een Apple Arcade-abonnement

Pac-Man Party Royale

Iedereen kent de Pac-Man games, maar ken je Pac-Man Party Royale al? Een doolhof waar je de bollen uit moet weghappen? Check. Spoken die je daarbij op de hielen zitten tenzij je de rollen kan omdraaien door zo’n speciaal snoepje te slikken? Check. Party Royal laat je echter met 2, 3 of 4 deelnemers in hetzelfde doolhof los. En eenmaal zo’n snoepje achter de kiezen veranderen niet alleen die spoken, maar ook de tegenspelers in prooi. Want aan het eind kan er maar één Pac-Man de beste zijn!

Bij een Apple Arcade-abonnement

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()