Menu
Terug

Zes games die je zeker moet spelen in augustus en september

05 augustus 2019

Van filmische horror en het nieuwste game van de studio achter Max Payne, over rallyracing tot de nieuwe Borderlands 3 en natuurlijk ook FIFA 20! Neen, op de grote, gloednieuwe games hoef je dit jaar niet tot de kerstperiode te wachten.

Control

De gamestudio achter Max Payne en Alan Wake keert terug met opnieuw een uniek en visueel verbluffend actieavontuur. Het hoofdkwartier van een ultrageheime overheidsorganisatie is geïnfiltreerd door een bovennatuurlijk kwaad. Aan jou om die te neutraliseren. Dat doe je met een extreem veelzijdig wapen, enkele indrukwekkende bovennatuurlijke vermogens en een stevige dosis creativiteit. Naast jouw spelpersonage gaat de andere hoofdrol naar het gebouw zelf, dat een wel heel unieke spelomgeving creëert. Een van de games om niet te missen, dus.

Genre: actie
Platform: PS4, Xbox One, pc
Release: 27 augustus

The Dark Pictures Anthology: Man of Medan

In dit filmisch horroravontuur regisseer jij elke actie en keuze van de hoofdrolspelers. Dat zijn vijf vrienden die ergens tijdens hun vakantie in de tropen op een spookschip stuiten. Het gaat al snel van leuk naar gespannen en uiteindelijk ijzingwekkend. Elke keuze die je maakt, heeft niet altijd even voorspelbare tot mogelijk fatale gevolgen voor de rest van het verhaal. Wie overleeft het? Iedereen of helemaal niemand? Speel in je eentje of met een vriend elk van de hoofdrollen. Een van de meest spannende games uit dit lijstje.

Genre: horror
Platform: PS4, Xbox One
Release: 30 augustus

WRC 8

Voor het zoveelste jaar op rij komt het team achter WRC ook nu weer met het sterkste, meest authentieke en volledigste rallygame aanzetten. Dankzij de feedback van een heel betrokken en gedreven spelersgemeenschap kreeg nagenoeg elk onderdeel een upgrade. De graphics zijn bijna fotorealistisch, de routes nog technischer en de carrièremodus gaat nog dieper. Tegelijkertijd zorgt een geloofwaardig dynamisch weersysteem voor een extra uitdaging in zowel de tuningfase als achter het stuur.

Genre: race
Platform: PS4, Xbox One, Switch
Release: 5 september

Borderlands 3

Hou je van prettig gestoorde games, dan is dit er eentje om te noteren. Je moet de voorgangers niet gespeeld hebben - al kunnen we je het geremasterde combopakket absoluut aanraden - om meteen mee te zijn met de gewelddadige kolderwaanzin die Borderlands 3 heet. De sciencefictionshooter die een letterlijk eindeloos arsenaal met een robuust rollenspelframe, een fantastische 4-speler co-op en een stevige dosis humor combineert, is terug. Groter, gevarieerder, brutaler en met meer prettig gestoorde waanzin dan ooit tevoren - en dat zegt heel wat!

Genre: actierollenspel
Platform: PS4, Xbox One
Release: 13 september

FIFA 20

Zoals met elke nieuwe, jaarlijkse editie verfijnt de koning van de virtuele grasmat zijn gameplay, maar voor FIFA 20 overtreft de serie zich. Met Volta brengen de makers de straatvoetbalgameplay van FIFA Street terug als een extra modus met intense 3-vs-3, 4-vs-4 of 5-vs-5 partijtjes op kleine veldjes met of zonder muren. Een game in een game dus, terwijl de verbeteringen en innovaties in de ‘klassieke’ virtuele voetbalbeleving ook niet van de minste zijn. Zo zijn de stilstaande fasen sterk verbeterd, ogen en voelen beslissende momenten en 1-op-1 situaties nu gewichtiger, gedraagt de bal zich nog realistischer en krijg je over de hele lijn meer controle.

Genre: sport
Platform: PS4, Xbox One, pc Switch (zonder Volta)
Release: 27 september

Code Vein

In een post-apocalyptische wereld probeert een handvol vampiers zich staande te houden tegen de monsterlijke Lost. Een donker en grimmig decor voor een heel uitdagend actierollenspel waarin je in je eentje of samen met een andere speler je personage zo goed mogelijk uitbouwt met wapens en bovenmenselijke vaardigheden. Geen speelmakker? Dan voorziet het spel er een. En gelukkig weet die van aanpakken, want ondanks zijn unieke spelmechanismen doet Code Vein meer dan eens aan Dark Souls denken. Waarom deze in het lijstje van onze favoriete nieuwe games staat, mag dan ook geen verrassing zijn.

Genre: actierollenspel
Platform: PS4, Xbox One
Release: 27 september