Menu
Terug

Geen E3-beurs, wel een belangrijk jaar voor games

Wat brengt de nabije toekomst voor gamers?
Leestijd minuten
07 juni 2020

E3, de beurs die elk jaar in juni de toekomst van games uitzet, is afgelast. Met de aangekondigde nieuwe PlayStation 5- en Xbox-consoles is het nochtans een belangrijk jaar. Daarom verzamelen wij hier voor jou het heetste gamenieuws. 

2020: geen E3, wel groot nieuws

Elk jaar trekken wij begin juni richting Los Angeles voor E3, de belangrijkste videogamebeurs ter wereld. Iedereen die van dichtbij of ver af met games te maken heeft, onthult in die week wat de nabije toekomst voor de gamers brengt. 2020 beloofde een extra interessante editie te worden, niet in het minst omdat we dit jaar zowel een nieuwe PlayStation als een nieuwe Xbox mogen verwachten. Daarnaast spaart traditiegetrouw nagenoeg elke spelletjesmaker zijn grote nieuwe aankondigingen op voor de E3-beurs.

e3, games

PlayStation 5 en Xbox Series X

Microsoft stelde de nieuwe Xbox Series X-console al in maart aan de wereld voor. Van Sony’s PlayStation 5 weten we momenteel enkel hoe de controller, de DualSense, eruitziet. Qua prestaties zijn beide gameconsoles vergelijkbaar. Dus behalve het uiteindelijke design van de PS5 zou deze E3-beurs op dat vlak weinig nieuws brengen. Het is de gamers dan ook meer te doen om de games die erop zullen verschijnen en belangrijker nog: wanneer ze die mogen verwachten. En laten we daarbij zeker ook de aankondigingen van Nintendo niet over het hoofd zien.

e3, games

De doe-het-zelfaanpak

Omdat E3 een jaar overslaat, organiseren heel wat grote en kleinere spelers hun eigen online evenement. Zij zitten natuurlijk met al die nieuwe gameaankondigingen, spectaculaire trailers, misschien wel eerste gameplayfootage, die ze o zo graag aan de wereld willen laten zien. Zo houden gamestudio’s en -uitgevers, de gamedivisies van Microsoft en Sony, de makers van gamehardware en nieuwe technologieën, … allemaal een moment om hun stuk van de nabije gametoekomst te ontsluieren.

Afspraak, hier op de blog

Wij hebben al die online events in onze agenda staan en zullen ze live volgen. Ongeacht het uur waarop ze van ergens op deze planeet uitgezonden worden. De belangrijkste aankondigingen en andere nieuwtjes gieten we dan in heldere blogposts. Zo weten gamers wat het volgende jaar hen zal brengen en wie weet, misschien trekken we in dezelfde beweging een aantal nog-niet-gamers over de streep. Want het is nooit te laat om ermee te beginnen. En zoals gezegd: 2020 is – en wordt – een uitstekend gamejaar, ook zonder E3!

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()