Menu
Terug

geen E3, wel nieuwe aankondigingen van games

21 juli 2020

Far Cry 6 en UFC 4, en racegamers krijgen een gloednieuwe Test Drive Unlimited en een remake van de beste Need For Speed-game ooit. Dit zijn de grootste en boeiendste nieuw aangekondigde games.

Far Cry 6

De volgende in de openwereldactieserie die Far Cry heet, speelt zich af in een Midden-Amerikaanse dictatuur. Daar bereidt de plaatselijke tirannieke El Presidente zijn zoon voor op diens toekomst als de volgende onderdrukker van de naar vrijheid snakkende bevolking. De vijand - en mogelijk diens opvolger - is daarmee al gekend. Welke rol jij als speler in dit drama zal spelen, is dat nog niet. De broeierige, tropische setting belooft alvast veel goeds voor deze opvolger van het uitstekende Far Cry 5.

Farc Cry 6 verschijnt op 18 februari 2012 (waarschijnlijk) voor pc, PS4, Xbox One, PS5 en Xbox Series X.

UFC 4

UFC is de grootste liga binnen het MMA-gebeuren, oftewel Mixed Martial Arts. Een gevechtssport die verschillende disciplines combineert. UFC 4 brengt al die stijlen net in al zijn brute glorie, tactische nuances en vloeiende transities onder de vingers van de PS4- en Xbox One-spelers. Met opnieuw nagenoeg alle echte atleten van deze sport, plus een handvol verrassende gastoptredens van legendarische kemphanen.

UFC 4 verschijnt op 14 augustus voor PS4 en Xbox One.

Shadow Warrior 3

Als je dacht dat first-person shooters met de laatste Doom de piek van explosief wapentuig en extreme mobiliteit hadden bereikt, moet je de trailer van Shadow Warrior 3 hier maar eens bekijken. Snoeiharde actie, met een prettig gestoord kartelrandje in fantastische omgevingen. Daarin help je een gevarieerd en exotische buffet aan vijanden in waanzinnige hoeveelheden bloed aan hun einde. Als je het goed doet tenminste.

Shadow Warrior 3 verschijnt ergens in 2021 en waarschijnlijk voor pc, PS5 en Xbox Series X.

Serious Sam 4

Het is zo lang stil geweest rond Serious Sam 4 dat iedereen het ergste vreesde. Goed nieuws: Serious Sam 4 blijkt levend en wel. Meer rechttoe-rechtaan vind je shooters vandaag niet meer. Je maait horde na ontzagwekkende horde suïcidale monsters en aliens neer met een batterij aan wapens waarvan het overhalen van de trekker zelfs na de honderdste keer nog een kick geeft. Chronologisch zou deze aflevering de prequel voor Serious Sam 3: BFE vormen, maar niemand die deze game voor het verhaal speelt.

Serious Sam 4 verschijnt al in augustus voor pc; de PS5- en Xbox One-versies volgen in 2021.

Lost in Random

Het heel aparte Lost in Random dropt je in het donkere en mysterieuze fantasykoninkrijk met dezelfde naam. Een spelwereld die zo uit de geest van Tim Burton lijkt geplukt. Jij speelt de jonge Even, die op haar avontuur vergezeld wordt door Dicey, een wandelende dobbelsteen. De toekomst van iedereen in Random wordt immers met de worp van zo’n dobbelsteen beslist en het toeval zal dan ook heel wat van jouw kans op succes of falen bepalen. Tenzij je dat toeval een handje kan helpen …

De verschijningsdatum en platformen zijn vooralsnog onbekend.

Syn

Tencent, de Chinese videogame- en social-mediagigant is bezig met zijn eigen cyberpunkgame. Dat gaat Syn heten en belooft een first-person shooter te worden in een openwereldsetting. Veel is er nog niet over geweten, het bedrijf liet onlangs wel al een eerste techdemo zien en vertelde dat je uit drie facties zal kunnen … en dat je in de game ook zorg zal dragen over een huisdier met heel wat upgradeopties.

De verschijningsdatum en platformen zijn vooralsnog onbekend.

Test Drive Unlimited Solar Crown

De jongens achter gerenommeerde racesimulaties als WRCE 8 komen eindelijk met een nieuwe game in de Test Drive Unlimited-serie. Ze beloven een open wereld waarin een nog niet onthulde locatie 1 op 1 is nagebouwd. Die zin voor detail mogen we ook verwachten van de veelal peperdure wagens die we daar in het rood mogen duwen. Merken als Ferrari, Bugatti en Lamborghini zijn al bevestigd. Ook die unieke lifestylekant van de laatste aflevering zou weer present geven.

De verschijningsdatum en platformen zijn vooralsnog onbekend.

games

Need for Speed: Hot Pursuit Remake

Een van de beste hoofdstukken uit de lange reeks Need for Speed-racegames krijgt een remake. Misschien wel de beste politie-vs-criminelen racer ooit, gemaakt door Criterion en dat is dan weer de gamestudio die met de Burnout-games een Fast & Furious-hogesnelheidskick serveerde lang voor die eerste film de bioscoopzalen onveilig maakte.

De verschijningsdatum en platformen zijn vooralsnog onbekend.

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()