Menu
Terug

Ghost of Tsushima, een nieuwe F1- en Paper Mario-game, … Topgames voor juli

30 juni 2020

Een nieuwe Paper Mario-game, het samoerai-epos Ghost of Tsushima, F1 2020, … Het is maar een greep uit de nieuwe toptitels die in juli een plekje in je gamecollectie verdienen. Je pc of gameconsole zal overuren draaien.

F1 2020

Het echte F1-seizoen werd door een virus gesaboteerd, maar de F1-fan kan zich geen beter alternatief wensen dan F1 2020. Niet voor niets de officiële game van die koningin der motorsporten. Met alle teams, wagens, piloten en circuits van dit 'nieuwe' seizoen. Je speelt een race of kampioenschap, of gaat voor een tienjarige carrière. Voor het eerst kun je ook je eigen, elfde team creëren om dat letterlijk en figuurlijk naar de top van de rangschikking te sturen. Oh ja, en splitscreen? Check!

Genre: race

Platform: pc, PS4, Xbox One

Release: 10 juli

Ghost of Tsushima

Aan het einde van de dertiende eeuw overspoelt een Mongoolse invasiemacht het Japanse eiland Tsushima. Jij bent Jin Sakai, de enige overlevende van je samoeraiclan en ook de enige hoop voor de plaatselijke bevolking. Je merkt al snel dat de erecode van de samoerai aangevuld zal moeten worden met meer heimelijke tactieken. Vriend en vijand zullen je leren kennen als de Ghost of Tsushima. Naar gameplay vertaald betekent dat actie en stealth in deze visueel indrukwekkende game die misschien een van de laatste grote wapenfeiten voor de PlayStation 4 wordt.

Gene: actie

Platform: PS4

Release: 17 juli

Paper Mario: The Origami King

Flinterdunne personages in een wereld die helemaal opgetrokken is uit papierconstructies en -vijanden, dat is Paper Mario: The Origami King. Deze keer is het niet Bowser die Princess Peach ontvoert, maar ene Koning Olly. Samen met Bowser en Olly’s zus Olivia trekt Mario eropuit om de koning en zijn leger van gevouwen soldaten te verslaan. Vermakelijke actie met een stevige dosis omgevingspuzzels en slimme rollenspelelementen. De 35ste verjaardag van Mario had niet beter gevierd kunnen worden.

Genre: actie/rollenspel

Platform: Switch

Release: 17 juli

Maid of Sker

Een verboden liefde, een afgelegen spookhuis ergens in Wales anno 1898 en genoeg angstaanjagende momenten om deze game liever niet in het donker te willen spelen, dat is Maid of Sker. Jij beleeft deze bovennatuurlijke nachtmerrie door de ogen van Thomas Evans. Je objectief is tweeledig: de waarheid achter paranormale verschijnselen ontrafelen … en overleven. Huiveringwekkende surivival-horror waarin rennen, kruipen, afleiden, jezelf verbergen of je adem inhouden je voornaamste tactieken zijn. Succes!

Genre: survival-horror

Platform: pc, PS4, Xbox One, Switch

Release: 24 juli

Streets of Rage 4

In een ver verleden stonden de Streets of Rage-games voor de ultieme 2D-beat ‘em up. Het was echter een kwarteeuw wachten op deze nummer 4, maar de formule werkt nog steeds. Veel verhaal is er niet. Je knokt jezelf door eindeloos gevarieerde grootstadlocaties en honderden vijanden. Omgevingsobjecten kunnen je helpen of het extra moeilijk maken, terwijl die volgende eindbaas nooit ver weg is. Geweldig in je eentje, nog leuker samen met een, twee of drie andere spelers. Check zeker ook de editie met artbook en sleutelhanger uit.

Genre: beat ‘em up

Platform: PS4, Xbox One, Switch

Release: 24 juli

Skater XL

Het werd zo intussen wel eens tijd voor een nieuwe skategame. Skater XL pakt het tegelijk groots en nuchter aan. Met dank aan een uitgekiende besturing die je zo in de vingers hebt, maar waar je enkel met veel oefenen echt spectaculaire tricks uit puurt. Gelukkig biedt de omgeving waarin je die oefening neerzet genoeg variatie om met plezier keer op keer virtueel op je gezicht te gaan. Een game door skaters voor skaters, die je toelaat je eigen stijl te ontwikkelen en waarin elke geslaagde trick verdiend voelt.

Genre: sport

Platform: PS4, Xbox One

Release: 28 juli

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()