Menu
Terug

Halloween, dat is griezelen met de beste horrorgames

23 oktober 2020

Op zoek naar een échte griezelbeleving met Halloween? Dan vind je weinig meer angstaanjagend dan de betere horrorgame. Klamme handen gegarandeerd met deze acht ijzingwekkende games. Dapper is de gamer die deze met het licht uit durft te spelen.

The Dark Pictures: Little Hope

In The Dark Pictures: Little Hope stranden vier studenten en hun leerkracht na autopech in een afgelegen spookdorpje. Dat lijkt op het begin van een griezelfilm en dat is deze game in zekere zin ook. Alleen beslis jij over de dialoogkeuzes van de personages. Daarmee bepaal je hun onderlinge relaties, het verloop van het verhaal en wie het uiteindelijk overleeft. Maak een andere keuze en je krijgt een ander verloop én afloop. Of speel met vijf spelers die elk de aftiteling proberen te halen.

Platform: PS4, Xbox One

Resident Evil 2

In Resident Evil 2 heeft een mysterieus virus nagenoeg iedereen Raccoon City tot moordlustige zombies gemaakt. Een onervaren politieman en een studente proberen de stad te ontsnappen. Ze hebben daarvoor jouw hulp, jouw creativiteit en jouw stalen zenuwen nodig. Het origineel zette de standaard voor horrorgames, deze remake draait de knop van zweterige spanning tot voorbij het maximum. Een claustrofobisch onderdompelende helletocht die je niet snel zal vergeten.

Platform: PS4, Xbox One, pc

Little Nightmares

In Little Nightmares loods je Six, een klein meisje op blote voeten, door een levensgevaarlijke wereld. Daarbij moet je creatief te werk gaan om slimme omgevingspuzzels te overkomen én om uit de klauwen van gruwelijke wezens te blijven. Vaak tegelijkertijd. Sfeervol, charmant en adembenemend spannend. Een zeldzame combinatie, maar Little Nightmares is dan ook een zeldzame game. Zonder enige twijfel de griezeligste side-scrolling platformgame die we ooit speelden.

Platform: PS4, pc, Switch

Blair Witch

In 1996 verdwijnt een jongen in The Black Hills naast Burkitsville in de Verenigde Staten. Als Ellis, een voormalige politieman met een ‘moeilijk’ verleden, neem je deel aan de zoektocht. Wat begint als een gewoon onderzoek ontaardt al snel in een uitzichtloze nachtmerrie waarin je behalve je diepste angsten ook de mysterieuze en ijzingwekkende Bair Witch zal confronteren. De game is veel spannender dan de gelijknamige cultfilm.

Platform: PS4, Xbox One, pc

The Dark Pictures: Man of Medan

The Dark Pictures: Man of Medan is een filmisch horroravontuur waarin jij elke actie en keuze van de hoofdrolspelers regisseert. Dat zijn vijf vrienden die ergens tijdens hun vakantie in de tropen op een spookschip stuiten. Het gaat er echter al snel van leuk naar ietwat onheilspellend, en het eindigt in ronduit gruwelijk. Elke keuze die je maakt, heeft niet altijd even voorspelbare, maar wel mogelijk fatale gevolgen verderop in het verhaal. Wie overleeft het? Iedereen of helemaal niemand? Speel in je eentje of met een vriend in elk van de hoofdrollen.

Platform: PS4, Xbox One

Maid of Sker

Een verboden liefde, een afgelegen spookhuis ergens in Wales anno 1898 en genoeg angstaanjagende momenten om deze game liever niet in het donker te willen spelen, dat is Maid of Sker. Jij kijkt deze bovennatuurlijke nachtmerrie in door de ogen van Thomas Evans. Je objectief is tweeledig: de waarheid achter paranormale verschijnselen ontrafelen én overleven. Huiveringwekkende surivivalhorror waarin rennen, kruipen, afleiden, jezelf verbergen of je adem inhouden je voornaamste tactieken zijn. Succes!

Platform: PS4, Xbox One, pc, Switch

Resident Evil 7: Biohazard

In Resident Evil 7: Biohazard speel je een man die ergens in het zuiden van de V.S. op zoek gaat naar zijn verdwenen vrouw en daarbij in een levensgevaarlijke nachtmerrie terechtkomt. Een sinister afgelegen landhuis geeft langzaam maar zeker zijn geheimen prijs terwijl je jezelf alsmaar meer afvraagt of je die ontsluierd wil zien. Deze game viert binnenkort zijn derde verjaardag, maar is vandaag nog altijd een absolute topper in het genre. En als je zo’n VR-bril aan je PS4 hebt hangen, kan het nog griezeliger … en ben je moediger dan ons.

Platform:  PS4, Xbox One, pc, Switch

The Last of Us Part II

Natuurlijk is The Last of Us Part II meer dan ‘alleen maar’ een horrorvehikel, maar deze topfavoriet voor de Game van Het Jaar-titel drijft toch vooral op ademstokkende spanning, schrikmomenten, gruwelijke mutanten en de vaak nog moorddadiger ‘medemens’. Zelfs een ongezonde dosis psychologische horror geeft present. Bij momenten kijk je zelfs met afkeer naar de gedragingen van het spelpersonage dat je levend door dit episch post apocalyptisch avontuur tracht te helpen. Een topgame!

Platform: PS4

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()