Menu
Terug

Het nieuwe muzikale avontuur van K3: ‘Dans van de Farao’

18 november 2020

De tweede film van Hanne, Marthe en Klaasje heet 'Dans van de Farao' en daar hoort natuurlijk ook een nieuwe cd bij. Zo zing je in geen tijd alle nieuwe liedjes mee. De zomerhits ‘Bikini vol zand’ en ‘Bubbel’ kende je al. Tijd om de andere snel te ontdekken.

Hitmachine op kruissnelheid

'Love Cruise', de eerste K3-film met Hanne, Marthe en Klaasje in de hoofdrol, was een overweldigend succes. Meer dan 300.000 bezoekers trokken ervoor naar de Vlaamse en Nederlandse bioscoopzalen. Bezoekers en K3-fans die meer van dit drietal wilden zien. En coronavirus of niet, dat kan vanaf 16 december. Dan verschijnt immers 'Dans van de Farao'. Een nieuw avontuur voor de meiden en daar horen natuurlijk ook een heleboel nieuwe liedjes bij.

Hoe bedoel je ‘nieuwe’?

De nieuwe K3-bezetting is intussen voor de meeste jongens en meisjes al lang niet nieuw meer. Zij hebben Hanne, Marthe en Klaasje intussen al net zo warm omarmd als een eerdere generatie dat met Karen, Kristel, Kathleen en Josje deed. Daar is die 'Love Cruise' en een hele resem hits de laatste jaren het beste bewijs van. Geen ouder met jonge kroost in huis die songs als 'Pina Colada', 'Luka Luna' of de heruitgave 'Heya Mama 2.0' niet woord voor woord kan meezingen.

k3, dans van de farao

Als je een wens zou mogen doen?

In 'Dans van de Farao', de film dan, gaan de jongedames hun nieuwe album voorstellen in een Egyptisch museum. Terwijl ze alles aan het voorbereiden zijn voor hun optreden, doen ze alle drie een wens bij een Wenskat … en hun wens komt uit. Hanne kan de gedachten lezen van mensen en dieren; Marthe kan alles kopen wat ze voor zichzelf wil; en Klaasje kan blijven wensen wat ze maar wil. Dat loopt echter op ruzie uit en dat wordt zo erg dat het wel lijkt alsof K3 op splitten staat!

Meer dan de liedjes van de film

De film barst van de spannende en natuurlijk nog meer grappige situaties. Jaques Vermeire geeft opnieuw present en de film zit natuurlijk ook boordevol liedjes. Over wensen, boos zijn en vriendschap. Onmiddellijk meezingbare nummers en die staan allemaal gebundeld op de nieuwe cd. Die heeft dezelfde titel als de film en verscheen al op 13 november. De helft van de nummers komt rechtstreeks uit de film en tussen de andere helft herkennen de fans waarschijnlijk al twee eerder geloste singles: ‘Bubbel’ en de zomerhit ‘Bikini vol zand’.

Elke generatie zijn K3

Je hoort zogenaamde muziekkenners wel eens moeilijk doen over succesvolle hitmachines, zoals K3 er zonder enige twijfel een is. Die ‘kenners’ zien daarbij al te vaak over het hoofd dat het groepen als K3 zijn die de kids voor het eerst warm maken voor muziek. Die hen doen uitkijken naar optredens en nieuwe cd’s. Die hen van de eerste songteksten voorzien die ze helemaal uit hun hoofd kennen. En die inspelen op relevante thema’s van hun nog jonge leven. Wat ons betreft verdient elke generatie zijn of haar K3. Doe zo voort dames!

k3, dans van de farao

Bonus-DVD: Roller Disco Club

Wie deze nieuwe cd koopt, krijgt er zomaar een DVD van K3 bovenop: 'Roller Disco Club'. Een verzameling afleveringen van de bekende serie waarin Klaasje, Marthe en Hanne samen een hippe rolschaatsdisco uitbaten. Dat loopt niet altijd zoals voorzien en omdat de drie meiden elk op heel verschillende manier uitdagingen te lijf gaan, ontstaan er wel eens conflictjes. Maar uiteindelijk overwint de vriendschap het bij K3 altijd.

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()