Menu
Terug

Het zwarte gat na je favoriete serie

24 november 2017

Je kent het wel, je bent helemaal bijgebeend met je favoriete serie en mag een halfjaar op een nieuw seizoen wachten. Of de stekker wordt eruit getrokken: kijk naar House Of Cards met het schandaal rond Kevin Spacey. Op twee tot de zesde macht moet je ’s zondags ook niet meer rekenen, dus: wat nu? Gelukkig hebben wij een lijstje klaar om de leegte op te vullen.

The Walking Dead

Overleven in een wereld vol met zombies: het is niet evident. In seizoen 7 begrijpt Rick dat er met de leider van de Saviors niet te redeneren valt. Elke dag kan voor hem en de andere overlevers de laatste zijn. Veteranen van dit immens populaire zombie-apocalypse drama krijgen misschien de indruk dat ze het allemaal al gezien hebben. Toch blijft The Walking Dead boeien, verrassen en verstommen. Zet je schrap voor een gruwelijke confrontatie met schokkende gevolgen. Negans acties zullen het voortbestaan van Ricks groep voor altijd achtervolgen. Tenminste voor hen die het overleven. Waar de meeste reeksen rond het zevende seizoen tekenen van metaalmoeheid  vertonen, vond The Walking Dead nóg een hogere versnelling.

The Flash

Deze serie is een spin-off van het bekende Arrow, wat trouwens ook een aanrader is. De eerste aflevering zet meteen de toon voor deze flitsende comicbook-superheldserie. Barry, ‘The Flash’ voor de kenners, verkent in het derde seizoen de gevolgen van zijn terugkeer in de tijd. Zo hoopt hij te voorkomen dat Reverse Flash zijn moeder doodt. Flirten met een alternatief universum is niets nieuws voor comicbook-figuren, maar het was zelden zo speels en fris als hier. Het is een plezier om te zien hoe bekende gezichten een nieuwe invulling krijgen. Daarnaast worden de meeste dynamieken op zijn kop gezet, hoewel ze subtiel getweakt werden. Spetters gegarandeerd! Wanneer die eerste episode afsluit met een kopstoot van jewelste, weet je dat je goed zit voor een apart derde seizoen.

Lucifer

Vergeet alles wat je dacht te weten over de Duivel. Of toch bijna alles. Lucifer heeft het gehad met de hel en woont momenteel in Hollywood, Los Angeles. Hij is eigenaar van een succesvolle nachtclub, liefhebber van het betere (lees: zondige) leven en voorzien van bovennatuurlijke charmes. Zijn vermogen om iedereen hem zijn diepste verlangens te vertellen, leidt tot een bijbaantje als consulent bij de dienst moordzaken. Samen met zijn mooie, maar allesbehalve enthousiaste partner lost hij op zijn zelfverzekerde manier misdaden op. Een grappige mix van rom-com en politiedrama van de bedenker van ‘Californication’, en met de perfect gecaste Tom Ellis in de hoofdrol van Gods verstoten zoon.

Grimm

‘Grimm’ is een bovennatuurlijke politieserie waarin de daders meestal monsters of andere sprookjesfiguren zijn. Nick Burkhard is politiedetective in Portland en na zijn uren ook een grimm, een monsterdoder. In het zesde en laatste seizoen zien we hoe Nick moeizaam werkt aan een nieuwe toekomst met Adalind. Dat terwijl een extremistische organisatie van bovennatuurlijke wezens de stad tracht over te nemen. Oude bondgenoten worden gevaarlijke vijanden en omgekeerd. Tegelijkertijd werkt dit laatste seizoen naar een schokkende finale toe waarvoor de fundamenten al in het allereerste werden gelegd. Een waardig sluitstuk op een uitstekende serie die veel meer doet dan je in elke episode een nieuw monster voorschotelen.

The Blacklist

Af en toe gaan nummer 1 op de FBI’s Most Wanted-lijst en agente Elizabeth Keen achter een mysterieuze topcrimineel aan. Die van op de zwarte lijst waaraan dit misdaaddrama zijn naam dankt, weliswaar. Vaak hebben ze het te druk met een nog gevaarlijkere vijand een stap voor te blijven. In dit vierde seizoen wordt Liz ontvoerd door een crimineel die haar vader zou kunnen zijn. Haar pasgeboren dochter vergaat het niet veel beter. Red krijgt af te rekenen met spoken uit zijn verleden en onverwachte tegenstand in eigen rangen. 22 afleveringen lang razen Red, Liz en co van het ene dramatische kantelpunt naar het andere. Het vijfde en laatste seizoen is onlangs begonnen en we durven haast niet te denken aan de uiteindelijke, definitieve ontknoping.

The Crown

Zin voor detail, superieure acteerprestaties en tonnen waargemaakte ambitie? Dat geldt alvast voor het eerste seizoen van deze serie.. Het leven van de Britse koningin Elizabeth II wordt in al zijn glorieuze majesteit en pakkende intimiteit in beeld gebracht. In seizoen 1 volgen we haar vanaf haar huwelijk met Philip in 1947 tot de geforceerde ontbinding van haar zus Margarets verloving. Scène na adembenemende scène zien we hoe een jonge vrouw de lasten en plichten van een voormalig wereldrijk op de schouders getild krijgt. Hoe ze zich staande probeert te houden onder de druk van politieke rivalen en romances. Het gaat om gebeurtenissen met een impact op de wereld zoals we die vandaag kennen. Televisie met het keurmerk van een hofleverancier.