Menu
Terug

In december verdienen deze nieuwe cd’s een plek in je collectie

26 november 2020

2020 was ondanks alles toch nog een geweldig muziekjaar en de nieuwe releases in december maken het er nog beter op. Met nieuw werk van Paul McCartney, een unieke collaboratie van Nick Cave en een must-have verzamelaar van The White Stripes.

Liefde voor Muziek 2020 - Deluxe Editie

Het populaire tv-fenomeen Liefde voor Muziek heeft nu al de titel van compilatie van het jaar op zak. Deze Deluxe Editie gooit boven op die 21 geweldige covers nog een bonus-cd, helemaal gewijd aan de onvergetelijke Rode Neuzen Dag-special. Voor deze goeddoelactie kwamen de artiesten van het voorbije seizoen graag samen voor een massaal bekeken en pakkend reünieconcert. Inclusief het groepsnummer en officiële Rode Neuzen-song ‘Porselein’ van Yasmine.

Genre: pop

Nu in de winkel

Billie Joe Armstrong - No Fun Mondays

De Green Day-frontman begon in maart met quasi wekelijks vanuit zijn lockdown een cover online te gooien. 'No Fun Mondays' verzamelt alle 14 songs uit dat spontane project met vaak verrassend gekozen nummers. Denk bijvoorbeeld aan ‘Manic Monday’ van The Bangles en ‘Kids in America’ van Kim Wilde, naast covers die duidelijk meer in zijn comfortzone liggen. Zoals Billy Bragg’s ‘New England’ en ‘You Can’t Put Your Arms Around A Memory’ van Johnny Thunders.

Genre: rock

Nu in de winkel

Nick Cave & Nicholas Lens - L.I.T.A.N.I.E.S.

'L.I.T.A.N.I.E.S.' is al de tweede samenwerking tussen de Australische eigenzinnige rocker Nick Cave en de Belgische componist Nicholas Lens. Je mag het een opera-in-lockdownformaat noemen. Gecomponeerd door Lens, opgenomen in één kamer met een bescheiden groepje muzikanten, terwijl zijn dochter de zangpartijen voor haar rekening nam. Perfect gecomplementeerd met die altijd begeesterende teksten van Nick Cave. Daarin verzoekt hij de goddelijke maker om een soort kosmische erkenning. Geen onbekend thema voor zijn fans.

Genre: klassiek

Release: 4 december

Paul McCartney - McCartney III

'McCartney III' is volgens de voormalige Beatle een album over vrijheid en liefde. Je hoort een artiest die liedjes voor zichzelf in plaats van voor een publiek maakt, en dat geeft zijn muzikale meesterschap een extra ontwapenende dimensie. Zoals met ‘When Winter Comes’, een nummer waar hij ooit nog met Beatles-producer George Martin aan begon. Een fris album met heel wat positieve noten en wanneer die van McCartney komen,  zijn die altijd welkom, in goede en minder goede tijden.

Genre: pop

Release: 11 december

The White Stripes - Greatest Hits

Met alle muzikale nevenprojecten van Jack White zou een mens haast vergeten dat The White Stripes er in 2011, na een tegendraadse succescarrière van 14 jaar, mee ophielden. Hoog tijd dus voor deze 'Greatest Hits' dus. Een verzamelaar met daarop de melodieuze nukkigheid van songs als ‘Seven Nation Army’, ‘Jolene’ en andere - letterlijke - succesnummers. Maar vooral ook met een voor fans must-have Vault Bonus Disc met minder voor de hand liggende zeldzame, soms nooit eerder uitgebrachte songs.

Genre: rock

Release: 4 december

The Avalanches – We Will Always Love You

De Australische, dansbare electro-sensatie The Avalanches neemt op 'We Will Always Love You' weer wat meer afstand van hun onstuimige beginperiode en rijpt verder tot een meer broze sound. De tracks vertrekken uit samples, maar groeien meer dan ooit uit tot echte songs, waarbij beroep gedaan werd op een brede waaier aan gastzangers en liedjesschrijvers. Een boeiende band in volle evolutie. Een werk-in-uitvoering waarvan elke fase het luisteren waard is.

Genre: electro

Release: 11 december

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()