Menu
Terug

In juni verschijnt er nieuwe muziek van Maroon 5, Nick Cave, Whispering Sons, …

31 mei 2021

Juni op cd en vinyl? Dat is het muzikaal eerbetoon van Maroon 5, de begeesterende ritmes van Whispering Sons, een opnieuw onvoorspelbare Nick Cave en dat is een Bill F. Gibbons die bewijst dat er leven is na ZZ Top.

Q-Music – Foute CD

Wie heeft er geen muzikale guilty pleasures? Iedereen toch. Daarom verzamelt Q-Music elk jaar een geweldige selectie van ‘beste’ in dit ‘genre’ nummers en gooit ze op de 'Foute CD'. Of liever op drie cd's. Zet je schrap voor of zing schaamteloos mee met Bon Jovi’s ‘Living on a Prayer’, ‘I Want It That Way’ van Backstreet Boys, ‘Kom van dat dak af’ van Peter Koelewijn, Andre Hazes’ ‘Een beetje verliefd’, ‘The Sound of C’ van Confetti’s, Marco Borsato’s ‘Rood’, Britney Spears’ ‘Oops I Did It Again’, Bonny Tyler’s ‘Total Eclypse of the Heart’, en meer songs waarvan je vrienden niet durven toe te geven ze leuk te vinden.

Genre: verzamelaar - Release: 4 juni

MNM – Big Hits 2021-Vol.2

De naam vraagt geen verdere uitleg. 'MNM – Big Hits 2021-Vol.2' is de tweede hitcollectie die de populaire muziekzender voor dit jaar bij elkaar zocht en op een dubbel-cd gooide. Dat is goed voor 42 nummers zoals Riton & Nightcrawlers’ ‘Friday’, Lil Nas X’s ‘Montero’, Hooverphonic’ met ‘The Wrong Place’, Bazart’s ‘Anders’, P!nk & Willow Sage Hart met ‘Cover Me in Sunshine’, Dua Lipa’s ‘We’re Good’, ‘Hope’ van Years & Years, Tourist LeMC’s ‘Niemandsland’, Robin Schulz’ ‘All We Got’, ‘James’ van Oscar and the Wolf, …

Genre: verzamelaar - Release: 11 juni

Maroon 5 - Jordi

'Jordi', het zevende studioalbum van de Grammy’s-verzamelende poprockers Maroon 5, is opgedragen aan hun veel te jong overleden manager Jordan. Een trieste bedoening is het echter niet geworden. Dat wordt nogal moeilijk wanneer je in de tracklist ‘Beautiful Mistakes’ terugvindt, met een gastoptreden van Megan Thee Stallion. Geven verder nog present: de recente hits ‘Memories’ en ‘Nobody’s Love’. De fans wisten het al langer, maar het is hierbij definitief bevestigd: Maroon 5 is een blijver.

Genre:  pop - Release: 11 juni

Nick Cave & Warren Ellis – Carnage

Nick Cave-kenners zagen de man evolueren van wild om zich heen schoppende punkrocker tot een begeesterend, soulful volksmenner met zijn Bad Seeds, een trashy speedfolk met Grinderman én een soundtrackgrootmeester met Warren Ellis. De hypnotische zwoel-romantische roes van zijn recentste werk klinkt op 'Carnage' nog steeds door, maar krijgt voor het eerst sinds lang weerwerk van brutale, surreële en hoekiger songs. Cave is opnieuw onvoorspelbaar en zo hebben we hem het liefst.

Genre: rock - Release: 18 juni

Whispering Sons - Several Others

Pure, ongetemperde intensiteit. Dat is de kracht van de Belgische post-punksensatie en dat spat ook van 'Several Others', de opvolger voor hun indrukwekkende debuut 'Image' (2018). Tijdens de zomer trok de band naar de Ardennen, namen het beste van hun 'oudere' werk, snoeiden alles wat buiten de focus viel en keerden terug met een verzameling songs die het net zo goed in een New Yorkse garageclub anno 1986 zou doen als in jouw playlist vandaag.

Genre: post-punk - Release: 18 juni

Billy F. Gibbons - Hardware

In een nog niet zo heel ver verleden was Billy F. Gibbons frontman bij ZZ Top, de bluesrockband waarmee hij zich een plek in de Rock and Roll Hall of Fame speelde. 'Hardware' is zijn derde soloalbum. Je herkent het gitaar- en stemtalent dat hem tot een levende legende maken, maar tegelijk hoor je een artiest die zijn muzikale landschap blijft oprekken, tot ver voorbij die plek waar de snelweg eindigt. Met sterke gastenrollen voor Matt Sorum (Guns ’n Roses) en Austin Hanks.

Genre: rockblues - Release: 18 juni 

Bazart – Onderweg

Die zogenaamd moeilijke tweede plaat heeft Bazart al achter de rug. Met succes. En ze zetten de triomftocht moeiteloos voort met 'Onderweg'. Een album waarop de wilde haren nog steeds gekoesterd worden, maar meer dan ooit ten dienste staan van rijpere songs. Met ‘Denk Maar Niet Aan Morgen’, ‘Alles of Niets’ en ‘Anders’ hebben ze de eerste hitsingles al op zak, maar de kans is groot dat de fans elke track in geen tijd van begin tot einde foutloos meezingen. Kwestie van voorbereid te zijn op die niet te missen live afspraak, ergens in een hopelijk niet al te verre toekomst. Een van de vele gevoelens die ‘Onderweg’ zo precies vat.

Genre: pop - Release: 4 juni

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()