Menu
Terug

In mei verschijnen deze nieuwe albums op cd en vinyl

23 april 2021

Royal Blood neemt het dance/rockgenre in een houdgreep, Rag ’n Bone Man doet het met P!nk en dan is er nog de ultieme Telex-compilatie. Of wat dacht je van de nieuwste plaat van Hooverphonic, het debuut van Girl in Red of de terugkeer van Birdy? Allemaal in mei beschikbaar!

Birdy – Young Heart

'Young Heart' is een fenomenale terugkeer van Birdy. We tellen alweer vijf jaar sinds 'Beautifull Lies', maar de writer’s bloc lijkt nu voorbij. 'Young Heart' klinkt intiemer en minder groots georkestreerd dan we van haar gewend zijn, maar klinkt zeker niet minder aangrijpend. Zelf noemt ze het haar "heartbreak album", terwijl kenners in nummers als 'Surrender' en onze favoriet van het moment 'Loneliness' een Californische jaren ’70-vibe ontwaren. Zestien nummers telt 'Young Heart', inclusief intro en interlude, maar je skipt er geen enkele.

Genre: pop - Release: 30 april

Girl in Red – If I Could Make it Go Quiet

2020 zou het jaar worden waarin de Noorse Marie Ulven onder haar artiestennaam Girl in Red “voor werelddominantie zou gaan”. Het jaar draaide ook voor haar anders uit, maar nu is er toch het langverwachte debuut. Dat heet 'If I Could Make it Go Quiet', en de enige reden waarom het we het hier niet over ‘de nieuwe Billie Eilish’ hebben, is omdat Phineas, de broer van dat muzikale fenomeen, op dit album af en toe een handje toestak. Een eigenzinnig, genreoverschrijdende kennismaking met een veelbelovende en veelzijdige artieste.

Genre: indie - Release: 30 april

Telex – This is Telex

Telex, het Belgische synthpoptrio en electro-pionier, krijgt met 'This is Telex' het eerbetoon dat het verdient. Een compilatie van opnieuw gemixte en geremasterde hitsingles zoals 'Moskow Diskow',  'Twist à Saint Tropez' en 'Euro-vision', naast hun nooit eerder uitgebrachte unieke covers van The Beatles' 'Dear Prudence' en Sonny & Cher's 'The Beat Goes On'. Stichtend lid Marc Moulin heeft het helaas niet meer meegemaakt, maar zijn kompanen Dan Lacksman en Michel Moers stonden eigenhandig in voor de selectie en het remasteren.

Genre: electro - Release: 30 april

Royal Blood – Typhoons

Luister naar de vier singles 'Trouble's Coming', 'Limbo', 'Troublemaker' en de titeltrack 'Typhoons', en je merkt dat het Britse duo Royal Blood zijn muzikale koers enigszins hebben bijgestuurd. Op dit derde album omarmt de gebruikelijke alternatieve en bitsige rocksound regelmatig dancerock en zelfs disco. Al lijkt die omarming vaak eerder een wurggreep. Dat Josh - Queens of the Stone Age - Homme achter de knoppen zat, heeft daar vast iets mee te maken.

Genre: rock - Release: 30 april

Hooverphonic – Hidden Stories

Hooverphonic, dat is Alex Callier, Raymond Geerts en sinds deze 'Hidden Stories' opnieuw Geike Arnaert. Een album dat van de eerste demo’s tot het afwerken van de hoes in amper drie maanden tot stand kwam. Enkele nummers werden gerecycleerd uit de voorganger die er door COVID-19 nooit kwam, voor de rest vertrokken Callier en co vanaf nul. Het resultaat is dat allesbehalve. En wie twijfelt of Arnaert 'het' nog heeft, heeft niet meer nodig dan die eerste single 'The Wrong Place' om zich daarvoor uitgebreid te verontschuldigen.

Genre:  pop - Release: 7 mei

Rag ‘n Bone Man – Life by Misadventure

Voor een zogenaamd moeilijk tweede album klinkt 'Life by Misadventure' van de Britse laatbloeier Rag 'n Bone Man wel heel zelfzeker. Of liever: als een verzameling live ingezongen songs waar de soul en blues van af spatten. Rauw, opwekkend en altijd doordrenkt van die aanstekelijke energie. Beluister het gedreven 'All You Ever Wanted' of het pakkend gelaagde duet met P!nk 'Anywhere Away from Here' en je weet waarom Rag 'n Bone Man bij de grootste singer-songwriters van het moment gerekend mag worden.

Genre: soul/pop - Release: 7 mei

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()