Menu
Terug

In mei verschijnen deze nieuwe games op pc en console

28 april 2021

Wordt het in mei griezelen met Resident Evil - Village, overleven in Subnautica: Below Zero of probeer je het universum te redden in de geremasterde Mass Effect-trilogie? En daarmee is mei 2021 voor gamers nog lang niet uitverteld!

Resident Evil - Village

De fenomenale Resident Evil-horrorsaga krijgt er weer een nieuwe aflevering bij. Resident Evil - Village voert je deze keer naar een afgelegen Europees dorpje, gedomineerd door een onheilspellend kasteel en de aparte eigenaar daar. Resident Evil - Village breidt het beklemmend claustrofobische griezelen van Biohazard uit met een stevige dosis exploratie, vechtsituaties en puzzeluitdagingen. Je krijgt als speler dus meer bewegingsvrijheid om de vaak gruwelijk moorddadige ‘problemen’ op te lossen.

Genre: survival-horror
Platform: pc, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S
Release: 7 mei

Mass Effect - Legendary Edition

Mass Effect - Legendary Edition combineert de volledige sciencefictiontrilogie, inclusief meer dan veertig DLC's die deze eerste drie games er bovenop kregen. Dat allemaal volledig geremasterd naar resoluties tot 4K. Creëer jouw Shepard en schrijf zijn of haar legende, en ervaar hoe je vaak moeilijke beslissingen van de ene in de volgende game doorlopen. Nagenoeg elke keuze of actie heeft impact op elke missie, elke relatie, elk conflict en uiteindelijk zelfs op het lot van het universum.

Genre: actierollenspel
Platform: PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series S/X
Release: 14 mei

Subnautica - Below Zero

In Subnautica - Below Zero draait het allemaal om overleven op een ijskoude planeet. Het meeste van je tijd zal je overigens onderwater doorbrengen. Je missie: blijven ademen en roeien met de schaarse riemen die deze game je geeft terwijl je tracht uit te zoeken wat er met je verdwenen zus gebeurd is. Het meedogenloze en immens populaire originele Subnautica is er in deze barre klimaatomstandigheden nog meedogenlozer op geworden. Maar tegelijk ook mooier, dieper, intrigerender en gewoonweg beter.

Genre: survival
Platform: PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series S/X, Switch
Release: 14 mei

Leisure Suit Larry - Wet Dreams Dry Twice

Het lijkt wel alsof Leisure Suit Larry in Wet Dreams Dry Twice zijn hopeloos stuntelige rokkenjagerij achter zich heeft gelaten. Het lot doet hem echter nog steeds van de ene onmogelijke en hilarische ‘amoureuze’ situatie in de volgende belanden. Het resultaat is een hoogst vermakelijk en luchtig point&click-avontuur zoals ze vandaag helaas zelden nog gemaakt worden. Die tsunami aan licht aangebrande tot ronduit puberale grappen, die moet je er wel bijnemen, maar daarom speel je deze game toch ook?

Genre: avontuur
Platform: PS4, Xbox One, Switch
Release: 18 mei

Miitopia

In Miitopia is iedereen een Mii, je kent ze wel, die schattige personages van Nintendo. Jij bepaalt wie de hoofdrol speelt in dit luchtige avontuur. Dat kan de typische dappere held zijn, maar net zo goed de bevallige prinses en zelfs de beruchte duistere koning. Nog leuker wordt het wanneer je samen met vrienden of familie speelt. Hoe beter jullie onderlinge relatie, hoe beter je het ervan af brengt in moeilijke situaties of uitdagende gevechten. Nieuw voor de Nintendo Switch-versie zijn elementen als make-up en pruiken om je Mii van een nieuwe look te voorzien, of de optie om je paard als bondgenoot te rekruteren.

Genre: rollenspel/avontuur
Platform: Switch
Release: 21 mei

Biomutant

De wereld van Biomutant wordt geteisterd door een plaag. De stammen zijn verdeeld. Er is iemand nodig die hen kan verenigen - of onderwerpen. Die persoon ben jij. Of liever, dat wezen ben jij, want in deze game creëer en ontwikkel je een spelpersonage met een vacht, biomechanische protheses en nog veel meer gadgets. Elke verdere mutatie bepaalt samen met je wapens je offensieve, defensieve en andere vermogens. Je vecht dus met een zelfgekozen mix van acrobatische krijgskunsten, slag- en vuurwapens.

Genre: actie
Platform: pc, PS4, Xbox One
Release: 28 mei

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()