Menu
Terug

In november zijn dit de kanshebbers voor je muziekcollectie

27 oktober 2021

ABBA is terug, maar dat is lang niet het enige album waarmee november muziekgeschiedenis schrijft in 2021. Sting, Novastar en Elbow brengen ook nieuw werk, en Radiohead viert een speciale verjaardag.

ABBA - Voyage

De Zweedse supergroep ABBA is terug! En hoe! Agneta, Björn, Benny en Anni-Frid plannen een buitengewone reünieconcertreeks en daar hoort ook een nieuw album bij. Dat heet 'Voyage', hun eerste in ruim 40 jaar en meteen ook het springlevende bewijs dat ze het maken van de perfecte popsongs nog lang niet verleerd zijn. De eerste twee wereldhitsingles zijn al binnen, de andere nummers getuigen van dezelfde tijdloze kwaliteit.

Genre: pop - Release: 5 november

Radiohead – Kid A Mnesia

In 2000 veroverde Radiohead niet enkel de meerwaardezoekende muziekliefhebber met ‘Kid A’. Een album gemaakt voor Bluetooth-speakers voor die waren uitgevonden. Het jaar erop volgde ‘Amnesiac’. Deze 'Kid A Mnesia' is een heruitgave van de toen gelijktijdig opgenomen albums, aangevuld met een derde schijfje vol materiaal dat niet op die albums terechtkwam. Zoals ‘Follow Me Around’, een van frontman Tom York’s donkerste nummers, ooit in 1998 gebruikt in een documentaire, maar nu helemaal herwerkt. Een andere aanrader onder het nieuwe materiaal is ‘If You Say the Word’. En moesten 'Kid A' en 'Amnesiac' nog ontbreken in je cd-collectie, dan is dat hierbij rechtgezet.

Genre: pop - Release: 5 november

Novastar – Holler and Shout

‘Schreeuw en roep het uit’, zo laat 'Holler and Shout', het nieuwe album van Novastar, zich losjes vertalen. Joost Zweegers liet zich daarvoor opnieuw bijstaan door zijn inmiddels vaste wapenbroeder Mikey Rowe, die eerder al mooie dingen deed voor Noel Gallagher en Robert Plant, en ook op Novastars uitstekende vorige ‘In the Cold Light of Monday’. Het resultaat klinkt als een resem perfecte popsongs, drijvend op een rauwe eerlijkheid en voortgejaagd door Zweegers’ onmiskenbare stembanden. Nog niet overtuigd? Beluister dan de eerste single ‘Deep are the Eyes’.

Genre: pop - Release: 12 november

Elbow – Flying Dream 1

Tijdens de lockdown begonnen de leden van de gevierde indie-grootmeesters Elbow elkaar ‘liefdesboodschappen’ te sturen. Het was uit deze uitwisseling dat de nummers van 'Flying Dream 1' groeiden. Hun negende album, dat ze in een door COVID-19 leegstaand Brighton Theatre Royal afwerkten en opnamen. 'Flying Dream 1' klinkt breekbaar en zacht, nog meer dan we dat al van Elbow gewend zijn. Je zou kunnen zeggen dat ze hun unieke talent nog maar eens verfijnd hebben. Kippenvel en een brok in de keel gegarandeerd.

Genre: indie - Release: 19 november

Sting – The Bridge

'The Bridge' is het nieuwe album van Sting, de man die intussen 17 Grammy’s op zak heeft. Ook hij bleef niet immuun voor de gevoelens van isolatie en verlies die de lockdowns met zich meebrachten. Daarom deze songs die een brug slaan tussen de ene plek en de andere. De ene gemoedstoestand en de andere, tussen een tijd voor en na COVID-19, voor en na een bepaalde Amerikaanse president. Een brug opgetrokken uit louterende liedjes van een na al die jaren nog relevant artiest.

Genre: pop - Release: 19 november

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()