Menu
Terug

In september op Blu-ray en DVD: nieuwe seizoenen van ‘Outlander’, ‘Succession’ en meer!

28 augustus 2020

Tijd om te bingewatchen met de releases op Blu-ray en DVD van nieuwe seizoenen van topseries als 'Succession', 'South Park', 'Outlander' en 'Magicians', en de intrigerende nieuwkomer met episch potentieel: 'His Dark Materials'.

His Dark Materials - Seizoen 1

'His Dark Materials' voert ons mee naar een wereld waarin mensen een speciale band ontwikkelen met een dier, dat op zijn beurt weer de menselijke ziel vertegenwoordigt. Dat is lang niet het enige bevreemdende in deze magische serie. Centraal staat de jonge Lyra. Die stuit op een sinister geheim en dat dwingt haar tot een avontuur van epische proporties … en een ontmoeting met de jonge Will. Een sprookje met scherpe randjes en seizoen 2 staat intussen al in de steigers. Wordt dus vervolgd!

Genre: avontuur

Release: 2 september

Outlander - Seizoen 5

Het leven voor de Frasers is nooit makkelijk, maar nu wordt Jamie’s vermogen om zijn familie te beschermen extra op de proef gesteld. Gouverneur Willian Tyron draagt hem immers op om Murtagh op te sporen en uit de weg te ruimen. Dit vijfde seizoen van het romantische tijdreisdrama 'Outlander' heeft meer dan ooit zijn ritme gevonden. De plot en scoort een maturiteit die helemaal aansluit op die van de centrale personages. Vertrouwd, maar nooit zonder die unieke spanning die zelfs de lichtere scènes elk moment gruwelijk kunnen doen omslaan.

Genre: drama

Release: 16 september

The Magicians - Seizoen 5

In dit vijfde en allerlaatste seizoen van 'The Magicians' moeten Julia, Alice, Eliot en Margo samenwerken om de wereld te redden van een apocalyps. Die zou veroorzaakt worden door een overdaad aan magie. Hoe ze daar zo zeker van zijn, daar lichtte de finale van seizoen vier al tipje van de sluier van. Hoe het voor elk van deze personages die we intussen al vijf jaar vergezellen, afloopt, daar kom je liever zelf achter. Weet echter dat de makers er een waardig afscheid van maken.

Genre: drama

Release: 16 september

Succession - Seizoen 2

Neen, echt gelukkig word je niet van een episode van 'Succession' kijken. Maar deze serie waarin de leden van de miljardairsfamilie Roy elkaar en zichzelf figuurlijk aan stukken rijten, is niet voor niets met prijzen overladen. Seizoen twee begint 48 uur na de schokkende finale van het eerste seizoen en neemt geen millimeter gas terug. Het is zo mogelijk nog beter geworden en de acteerprestaties blijven bij de beste wat de kenners momenteel in televisieland kunnen vinden.

Genre: drama

Release: 16 september

South Park - Seizoen 23

Die '23' hierboven is veelzeggend voor een animatiereeks. Zeker een die nooit een blad voor de mond nam, of liever: die elk bestaand én onbestaand heilig huis in de as legde. Het genie van de bezielers Trey Parker en Matt Stone lijkt onuitputtelijk, en hun sociaal relevante kritiek kiest eerder voor de overkill- dan de chirurgische aanpak. Zo krijg je in de eerste episode al een hilarisch en scherp inzicht in de dubbele raciale standaarden van de Amerikaanse immigratiepolitie. Veel plezier!

Genre: drama

Release: 16 september

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()