Menu
Terug

IT: Chapter One

03 januari 2018

Op 24 januari kan je ‘m eindelijk in huis halen: IT: Chapter One, de ultieme horrorfilm van 2017 op DVD of blu-ray. De hele wereld zette zich schrap voor het paradepaardje van wereldvermaard auteur Stephen King. De trailer kreeg 197 miljoen views in een etmaal, maar wij kunnen je al verklappen dat de film je verwachtingen overtreft.

1988. Plots verandert alles in het kleine stadje Derby. Bill Denbroughs kleine broertje Georgie verdwijnt van de aardbodem. Hij werd een riool ingetrokken door een kwaadaardig monster. Niemand weet wat, hoe of waarom. En Georgie is niet de enige, want alle jonge kinderen lijken een voor een in rook op te gaan. Maar wanneer zeven jonge knapen, beter bekend als ‘The Losers Club’, de koppen bij elkaar steken, komen ze oog in oog te staan met een monster: IT, of beter Pennywise, the Dancing Clown.

Gillen, schreeuwen, je ogen dichtknijpen of je hoofd onder het deken stoppen: wie naar IT kijkt, doet wat ie moet doen. Deze tweede verfilming wijkt lichtjes af van de verhaallijnen die de originele bestseller beschrijft. Zo speelt de film zich 27 jaar later af dan het boek, namelijk in 1989, en ligt de focus op de kinderen. De jeugdige acteurs tillen de film dan ook naar een ietwat hoger niveau. Geen bekende dreumesen die we al eerder op het toneel zagen, maar jong en ruw talent.

IT: Chapter One

Niet te vergeten ziet het circusfiguur er gruwelijker dan ooit uit. Bill Skarsgård vertolkt misschien wel de moeilijkste horrorrol die een acteur in 2017 moest waarmaken. Regisseur Andy Muschietti gaf dan ook het beste van zichzelf door niet alleen het horrorverhaal, maar ook de actualiteit in ‘It’ te verwerken. Bereid je voor op een samenspel van gilmomenten en actuele pesterijen. Net zoals je het pesten zal afzweren, kijk je nooit nog op dezelfde manier naar een clown.

Release: 24 januari 2016
Genre: Horror
Regie: Andy Muschietti
Duur: 135 minuten