Menu
Terug

Juli brengt nieuwe muziek van Paul Weller, The Streets, …

26 juni 2020

De nieuwe muziek komt in juli wel uit heel verschillende hoeken. Zo is er sterk werk van veteraan Paul Weller, van clubdichters The Streets, van het jonge folkfenomeen Lianne La Havas, en daar houdt het de komende maand niet bij op!

Haim - Women in Music Pt. III

Zo heftig als de drie zusjes van Haim op het podium klinken, zo bloedmooi ingetogen klinken hun albums. Hun derde, 'Women in Music Pt. III', volgt die traditie. Muziek om in je eentje op te dansen. Fans zullen met plezier opmerken dat de slimme teksten en aanstekelijke ritmes weer van de partij zijn. Nieuw is dat er deze keer best wat jazzy en funky invloeden ingeslopen zijn. De eerste single 'Summer Girl' al gezien op YouTube? Zeker doen.

Genre: pop

Nu in de winkel

Paul Weller - On Sunset

Nostalgie naar een jeugdvakantie in Los Angeles. Dat dreef de doorgewinterde levende muzieklegende Paul Weller bij de creatie van 'On Sunset'. Het resultaat is een verzameling van soulvolle rock- en popsongs met een onverwachte Americana-vibe. Die bloeien de ene keer open als hartverscheurende, sobere gitaarballades, de andere keer zweven ze op pompende blazerssecties of elektropop-beats.

Genre: soul, rock, pop

Release: 3 juli

Glass Animals - Dreamland

Een zwaar ongeval van hun drummer zette het Britse viertal van Glass Animals twee jaar op non-actief. Maar hun nieuwste 'Dreamland' moet en zal gehoord worden. En waar ze zich voor de voorganger lieten inspireren door verhalen van wildvreemden, putten ze hier exclusief uit eigen ervaringen. Autobiografisch werk in een collage van muziekstijlen, psychedelische en experimentele popsongs over opgroeien, vriendschap, en alle vreugde en frustraties die erbij horen. Check zeker de titelsong 'Dreamland' uit.

Genre: pop

Release: 10 juli

The Streets - None of Us Are Getting Out of This Life Alive

De nieuwe plaat van The Streets zegt dat niemand dit leven levend verlaat. Een donker randje is nooit ver weg, maar de Britse straat- en clubdichter Mike Skinner mag graag ongemakkelijke waarheden droppen. Dat doet hij opnieuw op deze mixtape, zoals hij het album 'Non of Us Are Getting Out of This Life Alive' zelf noemt. Met die typische nonchalante trefzekerheid, over inventieve beats en met verrassende gaststemmen zoals Tame Impala's Kevin Parker.

Genre: urban

Release: 10 juli

Lianne La Havas - Lianne La Havas

Het derde album van het jonge Britse folk- en soulfenomeen Lianne La Havas heet gewoon … 'Lianne La Havas'. Als je afgaat op de eerste twee singles 'Bittersweet' en 'Paper Thin', zou je vermoeden dat ze deze keer meer voor soul dan voor folk gaat, maar de geest van Joni Mitchell is nooit veraf. Wie door de huidige crisis haar passage op Rock Werchter miste, kan zich geen betere troost wensen dan deze tien nieuwe songs.

Genre: soul

Release: 17 juli

Seasick Steve - Love and Peace

Seasick Steve is een Amerikaanse bluesmuzikant die al sinds de jaren '60 - inderdaad de jaren '60 - de wereld afschuimt met zijn gitaar. Niet te stoppen! Zelfs tijdens de lockdown konden de fans nog wekelijks op een optreden vanuit zijn keuken rekenen. Op 'Love and Peace' mixt hij zijn vertrouwde ingrediënten boogie, blues, rock en folk tot een fris, verrassend hoopvol klinkend nieuw album.

Genre: blues

Release: 24 juli

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()