Menu
Terug

Lachen, gieren en brullen met de grappigste tv-series ooit

15 juli 2020

Van 'Fawlty Towers' via 'Married With Children' en 'Friends' tot 'The Big Bang Theory'. Humor komt in vele kleuren en smaken, ook op het kleine scherm. Dit zijn de grappigste tv-series van de jaren '70 tot nu.

Monty Python’s Flying Circus

'Monty Python’s Flying Circus' is niet alleen de oudste komische serie in dit lijstje, het is meteen ook de meest grensverleggende. Een resem absurde sketches, gebracht met die typische Britse serieux door een half dozijn vrienden die tv-geschiedenis hebben geschreven.

Fawlty Towers

John Cleese, een van die Monty Python-genieën, had amper twaalf afleveringen nodig om 'Fawlty Towers' tot een fenomeen in tv-komedies te maken. Hijzelf speelde de neurotische eigenaar van een klein hotelletje waar alles perfect zou lopen … ware het niet voor al die vervelende gasten.

The Young Ones

Vier studenten delen een huis. Een gladde jongen, een punker, een hippie en een snob die zich als een anarchist ziet. Nagenoeg elke Britse komiek uit de jaren ’80 smeekte om een gastrol in 'The Young Ones' en met Cliff Richard scoorden ze zelf een monsterhit. Hondsbrutaal, amateuristisch en elke scène kon op elk moment alle kanten uitgaan.

Cheers

Cheers is de naam van de bar in Boston waar miljoenen televisiekijkers elf jaar lang wekelijks naar afzakten. Om er aan de toog te hangen met het personeel en de vaste stamgasten. De sitcom die bewees dat niemand een bankstel mist als je een toog hebt. Braaf, maar hilarisch en vol onvergetelijke karakters.

Married with Children

De eeuwige loser en schoenenverkoper Al Bundy is getrouwd met de narcistische Peggy en vader van een miskende zoon Bud en leeghoofddochter Kelly. Hyperkarikaturen zijn niets nieuws in buitenwijksitcoms. Alleen zocht 'Married with Children' bij elk daarvan de grens op, en ging daar vervolgens plankgas overheen.

Friends

Als we je moeten vertellen wat 'Friends' is, zit je waarschijnlijk nog niet in het middelbaar. En dan nog. De zes New Yorkse vrienden gingen tien seizoenen lang door heel wat drama, maar met één grap per minuut blijft deze hyperpopulaire sitcom in de eerste plaats een komedie. Duimen dat die eenmalige reünie er uiteindelijk toch nog van komt.

The Office

Geen verkeerd woord over de Amerikaanse remake met Steve Carell, maar wij hebben het hier toch over het Britse origineel met Ricky Gervais. Een hilarische mockumentaire vol fragiele ego’s en plaatsvervangende schaamte over de dagdagelijkse dromen en ambities van werknemers in een Engels kantoor.

How I Met Your Mother

Deze hele reeks is een negen seizoenen lange flashback waarin ene Ted aan zijn kinderen vertelt hoe hij hun moeder leerde kennen. Dat mag je vervolgens vlot vergeten om je te concentreren om de komische aanpak waarmee de zes hoofdrolspelers zich door hun romantische, sociale en beroepsleven worstelen.

The Big Bang Theory

Vier vrienden zijn briljante academici, maar qua sociale vaardigheden is er bij de ene al wat meer ruimte voor verbetering dan bij de andere. Ach, het zijn gewoon vier supernerds. Een nieuwe jonge, extraverte buurvrouw leert hen hoe weinig ze van het leven buiten hun vakgebied kennen.

30 Rock

Een komische reeks die zich afspeelt achter de schermen van een komische tv-serie. Uitzonderlijk strak en scherp geschreven met een stevige dosis politiek weinig correcte grappen en surreële observaties van de entertainmentindustrie. Gek dat diezelfde industrie '30 Rock' met een recordaantal awards overlaadde.

Brooklyn Nine Nine

Afdeling 99 van de New Yorkse politie krijgt een nieuw diensthoofd. Een ultracorrecte droogstoppel. Dat vraagt enige aanpassing van de minder gedisciplineerde detectives onder zijn commando. Hilarische, vaak schaamteloos ‘domme’ humor in ijzersterke scenario’s geserveerd aan een lachspierverrekkend tempo.

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()