Menu
Terug

Lady Gaga, The Killers, … juni brengt muziek voor iedereen

28 mei 2020

Lady Gaga, The Killers, Norah Jones en topartiesten uit eigen land, juni brengt de beste nieuwe muziek voor iedereen. En omdat we het deze periode zonder festivals en concerten moeten stellen, is die muziek dubbel welkom. 

Lady Gaga - Chromatica

'Chromatica' staat voor alles wat met de beleving van kleuren te maken heeft. Lady Gaga’s zesde studioalbum is misschien wel het bontste tot nog toe. Muzikale gasten zoals Ariana Grande, Black Pink en Elton John past ze moeiteloos in haar popsongs. De keuze voor producers als BloodPop, BURNS en Axwell onderstreept dat ze zich na haar opgemerkte verschijning in ‘A Star is Born’ weer helemaal heeft overgegeven aan "haar absolute liefde voor elektronische muziek".

Genre: pop  /   Release: 29 mei

The Killers - Imploding The Mirage

Het was in Utah dat Brandon Flowers, frontman van The Killers, zijn grote liefde (muziek) leerde kennen. Bij wijze van herbronning trok de band zich daar terug en het resultaat heet 'Imploding The Mirage'. Hun zesde album vol poprock met een scherp randje, zoals de fans dat zich uit de begindagen herinneren. Getuige daarvan al die eerste hitsingle 'Caution', waarop Lindsey Buckingham van Fleetwood Mac meezingt. Ander bekend volk op deze plaat: K.D. Lang, The War on Drugs en Blake Mills.

Genre: rock  /   Release: 29 mei

Blanche - Empire

Blanche, dat is de melancholische stem van Ellie Delvaux die zich met misleidende nonchalance om zowel electronica als traditionele instrumenten kronkelt. Een ijzersterk debuut geschreven nadat ze ons land drie jaar geleden vertegenwoordigde in Kiev met 'City Lights' op het Eurosongfestival. Kijk je daar echter niet op stuk, deze Waalse laat zich niet voor de kar van een muziekgenre spannen. En voor 'Empire' werkte ze samen met de producer achter Banks en Girls in Hawaii.

Genre: pop  /   Release: 29 mei

Loïc Nottet - Sillygomania

'Sillygomania' is het tweede album van het jonge Belgische talent Loïc Nottet. Na zijn meer dan verdiende vierde plek op het Eurosongfestival van 2015 ging Loïc zijn eigen muzikale koers varen en dat leverde hem al vergelijkingen op met Justin Timberlake en Dua Lipa. Niet overtuigd? Check dan die eerste single 'Heartbreaker' van het nieuwe album uit. Een fris geluid voorzien van een productie die zich met internationale toppers kan meten - en bovendien onweerstaanbaar dansbaar.

Genre: pop  /   Release: 29 mei

Gogo Penguin - Gogo Penguin

Gogo Penguin wordt wel eens de 'Radiohead van de Britse jazz' genoemd, maar het trio uit Manchester put zowel uit rock, jazz en electro als uit minimalistische muziek. Kenners wijzen ook op het geniale oog, of liever oor voor detail van Aphex Twin of Four Tet en de punch van Squarepusher en Massive Attack. Qua namedropping kan dat tellen, maar hun album 'Gogo Penguin' staat ook gewoonweg boordevol aanstekelijke, experimentele en bloedmooie nummers.

Genre: cross-over  /   Release: 12 juni

Norah Jones - Pick Me Up Off The Floor

'Pick Me Up Off The Floor', het nieuwe album van de meervoudige Grammy-winnares Norah Jones, ontstond quasi toevallig. Bewust losse samenwerkingen met bevriende muzikanten groeiden echter uit tot een coherente verzameling songs die gevoelens van teleurstelling, isolement en verlatenheid afwisselen met een koppig optimisme. De input van Wilco's Jeff Tweedy is hoorbaar, maar het is bovenal een Norah Jones die zich nog maar eens opnieuw uitvindt.

Genre: pop  /   Release: 12 juni

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()