Menu
Terug

Liefde voor Muziek 2020 Deluxe Editie: recht uit het hart

11 december 2020

Het populaire tv-fenomeen heeft nu al de titel van ‘Compilatie van het Jaar’ op zak. De Deluxe Editie gooit bovenop die 21 covers nog een bonus-cd, gewijd aan de Rode Neuzen Dag-special.

Uniek concept

‘Liefde voor Muziek’ doet sinds de aftrap van het allereerste seizoen in 2015 iets heel uniek voor een tv-muziekprogramma. Het verzamelt enkele artiesten, maar laat die voor een keer eens niet in een studio of voor een publiek hun ding doen. In de plaats zitten ze samen op een ontspannen locatie, om daar elkaars nummers te coveren. Samen met de kijker leerden artiesten uit de meest uiteenlopende hoeken van het muzikale spectrum elkaar én elkaars muziek beter kennen. Het resultaat was een fris en goed scorend programma. Elke aflevering was goed voor verrassende en aparte live versies van bekende en minder bekende nummers. Heel wat gasten stootten daar zelfs mee door tot in de top tien van de Vlaamse Ultratop 50.

Nummer 1 is al binnen

Met Regi’s versie van Gene Thomas’ ‘Kom wat dichterbij’ heeft editie 2020 intussen die nummer 1 via Liefde voor Muziek al binnen. Dat maakt het een van de maar liefst vijf covers uit dat laatste seizoen die - tot nog toe - de Ultratop haalden. Dit alweer zesde seizoen was opnieuw een absolute topper. Zowel wat kijkcijfers betreft als muzikaal. Deden deze keer naast Regi en Gene Thomas ook mee: Tom Dice & Kato, beter bekend als Starlings, Karen Damen, Peter Vanlaet van Mama’s Jasje, Sean Dhondt en André Hazes Jr. Een interessante mix en typisch voor dit programma.

liefde voor muziek

Van tv naar cd

Sinds de tweede jaargang van ‘Liefde voor Muziek’ groeide er uit elk seizoen een compilatie-cd. Met daarop een selectie van de beste versies uit het voorbije muzikale coverexperiment. Dat bleek meer dan een waardig aandenken of hebbeding voor de fans die absoluut alles van hun favoriete artiest in hun collectie willen. Immers: elke van die compilatie-cd’s schoot door naar de nummer 1-positie van de Vlaamse Ultratop 200-albums en was maandenlang niet uit die lijst weg te branden. Dat is met de cd van het laatste seizoen niet anders.

Niet zomaar Deluxe

“Ho, maar wacht eens even!”, horen we je al denken. “Als die Liefde voor Muziek 2020 al uit is én zich volgens de cijfers zelfs al Compilatie van het Jaar mag noemen, waarover hebben we het hier dan?” Het antwoord zit in die ‘Deluxe Editie’. Je krijgt immers niet enkel de compilatie-cd die al meer dan 25.000 keer over de toonbank ging en zich daarmee de bestverkochte cd van België mag noemen. De Deluxe Editie gooit daar nog een heel unieke bonus-cd bovenop. En die heeft alles te maken met Roden Neuzen Dag, de goeddoelactie van VTM, QMusic en Het Laatste Nieuws. Een initiatief dat geld inzamelt voor projecten die jongeren mentaal sterker maken, met extra aandacht voor scholen.

Droomreünie

Dit jaar draait Rode Neuzen Dag rond muziek. De organisatie zorgde daarom voor een unieke reünie van het vorige Liefde voor Muziek-seizoen, die resulteerde in een pakkend en massaal bekeken special. Regi, Gene Thomas, Karen Damen, André Hazes, Sean Dhondt, Peter Vanlaet en Tom Dice & Kato van The Starlings hoefden niet overtuigd te worden en waren er maar wat graag bij. Alle artiesten namen er een cover op. Een zieke André Hazes moest helaas verstek geven.

liefde voor muziek

Porselein

‘Porselein’ van Yasmine - de Vlaamse artieste die veel te jong heenging ten gevolge van mentale problemen - werd het gepaste groepsnummer op deze bonus-cd. Het is dé Rode Neuzen Dag-song van dit jaar en nu al een hit. Daarnaast hoor je Regi’s versie van ‘Vechter’, Karen Damen covert ‘Spirits’, Gene Thomas zingt ‘Het zit in iedereen’, Sean Dhondt vertolkt ‘See You Again’, ‘Can’t Stop the Feeling’ krijgt een nieuwe dimensie in de versie van The Starlings en Peter Van Laet tenslotte brengt misschien wel de definitieve versie van ‘Hoop voor de schreeuw van de jeugd’.

liefde voor muziek

Het beste uit 2020

Heb jij die bestverkochte compilatie nog niet in huis gehaald, dan is er dus geen beter argument om dat alsnog te doen. Los van die bonusspecial telt die maar liefst 21 onvergetelijke nummers zoals ze in het voorbije seizoen gecoverd werden. Naast Regi’s nummer 1-hit ‘Kom wat dichterbij’ hoor je daarop ‘Little Submarine’ van The Starlings en André Hazes’ versie van ‘Doe het licht maar uit’. Tom Dice maakte ‘Mij en mijn gitaar’, maar hier doet Gene Thomas er iets helemaal anders mee. Nog drie absolute uitschieters uit deze compilatie-cd met alleen maar uitschieters eigenlijk: ‘Leef’ door Sean Dhondt, ‘Zeg het vandaag’ door Peter Van Laet en Karen Damens cover van ‘Waar ben je nu’.

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()