Menu
Terug

Met de Nintendo Switch Lite speel je de beste games altijd en overal

20 september 2019

De Nintendo Switch-familie verwelkomt een nieuw lid: de Switch Lite! Met hetzelfde visuele detail, dezelfde gameplay en nagenoeg hetzelfde spelaanbod. Dat alles op een spelconsole die in je handpalm en in je jaszak past.

Van goede afkomst

De originele Nintendo Switch schittert door een ongeziene veelzijdigheid in gebruik. Je kunt die Switch zoals een traditionele spelconsole op je tv aansluiten; je kunt dat scherm in tafelstand als een alternatief voor die tv gebruiken; of je kunt het hele systeem gewoon als een draagbare consoletablet overal mee naartoe nemen om overal en onderweg in handheldmodus te spelen. Drie manieren van gamen dus. Nu is er dus ook de Switch Lite en die zet in op die spelers die vooral op verplaatsing of onderweg, of eigenlijk overal en op elk moment willen gamen. Daarom is de Switch Lite ook compacter en lichter uitgevoerd, met ingebouwde controllers. En hij is ook een stuk goedkoper dan de ‘standaard’ Switch.

Compacte krachtpatser

Het scherm van de Switch Lite is met 5,5 inch iets kleiner dan dat van de Switch (6,2 inch). De resolutie is echter dezelfde, net zoals de hardware die eronder draait. Dat betekent dat je precies dezelfde visuele kracht en grafisch details krijgt. Je games zien er dus net zo mooi en scherp uit als op tv of op dat ietsje grotere Switch-scherm. De Switch Lite weegt amper 275 gram en uit de compactere batterij puur je toch een heleboel uren spelplezier.

nintendo, switch, lite

Zonder gedoe en zonder compromissen

Die ingebouwde controllers liggen net zoals de hele console vlot onder de vingers, met een aangename antislipcoating en in plaats van die vier losse knopjes krijg je nu aan de linkerkant een echte D-pad. Online gaan om software te downloaden in de Nintendo eShop is zo makkelijk als de Switch Lite verbinden met het internet en inloggen met je Nintendo-account. Heb je er nog geen? Dan maak je er op Nintendo.be zo een aan. De Switch Lite is immers gemaakt om op haast elk moment en overal boven te halen en te beginnen spelen. Zonder gedoe en zonder compromissen.

Meer dan tweeduizend games

Alle games die zich in die handheldmodus op de Nintendo Switch laten spelen, kun je op de nieuwe Switch Lite spelen. Je herkent ze aan het Handheld Mode-pictogram op de gameverpakking. En dat pictogram vind je bij nagenoeg elke game van de intussen meer dan tweeduizend Nintendo Switch-games terug. Denk onder meer aan nu al Switch-klassiekers als Mario Kart 8 Deluxe en Super Smash Bros. Ultimate, of Super Mario Maker 2. Of aan nieuwe hits als The Legend of Zelda: Link’s Awakening en FIFA 20, of toekomstige knallers als Pokémon Sword & Shield en Luigi’s Mansion 3. Een aantal dat blijft groeien.

Multiplayer? Check!

De Nintendo Switch Lite scoort ook heel wat opties om samen met of tegen anderen te spelen. Zo kun je tot wel acht Switch- en Switch Lite-systemen via een lokaal draadloos netwerk met elkaar verbinden. Spelers die hun multiplayerbeleving online zoeken, worden uiteraard ook geen strobreed in de weg gelegd.

nintendo,switch,lite

Waarom niet allebei?

Is kleine broer ook toe aan een console, maar speelt die niet dezelfde games als papa of grote zus? Dan zie je waarom de Nintendo Lite niet zozeer een vervanger, maar vooral een perfecte aanvulling voor je ‘standaard’ Switch vormt. Toch samen spelen of savegames overdragen? Dat kan ook!