Menu
Terug

Met deze nieuwe games is de winter zo voorbij

01 januari 2021

Januari is nooit een topmaand voor games, maar je hebt maar één of twee goeie titels nodig om die reputatie onderuit te halen. Dit jaar tellen we er maar liefst zes! Voor elk type speler, op welke hardware die zijn of haar gamekick ook mag scoren.

Hitman III

Hitman III sluit de lichtelijk fantastische reboottrilogie rond de kale huurmoordenaar in schoonheid af. Maar als we eerlijk zijn, draait ook deze aflevering niet zozeer om het verhaal of het uitschakelen van je doelwitten. Neen, het plezier haal je uit de creatieve vrijheid die je als speler krijgt om elke missie op de meest uiteenlopende manieren tot een voor jou goed en voor je slachtoffer definitief einde te brengen. Taak volbracht, dan doe je dat graag nog eens opnieuw en helemaal anders. Succes!

Genre: actie/avontuur

Platform: PS4, Xbox One, PS5, Xbox X/S, pc, Switch

Release: 20 januari

Ride 4

In oktober van 2020 maakte Ride 4 al furore op pc, PS4 en Xbox One. Nu kan de gedreven motorliefhebber en racegamer deze competitieve tweewielers in glorieuze resoluties door de bochten sturen op de PlayStation 5. De grens tussen game en realiteit is nog nauwelijks waarneembaar wanneer je een van deze honderden motoren in alle weersomstandigheden op de gedetailleerd gemodelleerde tracks tracht te houden. Met rivalen die geloofwaardige manoeuvres maken en een carrièremodus die tijdens belangrijke kampioenschappen leest - of stuurt - als een thriller.

Genre: race

Platform: PS5

Release: 21 januari

MXGP 2020

MXGP 2020 is dé game voor de liefhebber van crossmotoren. Met elk van de 68 motorrijders en de 19 circuits van de MXGP- en MX2-kampioenschappen van dit seizoen. Ben je daar eenmaal mee klaar, dan kan je eerst terecht in de multiplayer, of rechtstreeks écht offroad gaan in de waypoint-races. Is je honger naar modder, zweet en glorie dan nog niet gestild, dan maak je met de sterk verbeterde trackeditor toch gewoon je eigen uitdagingen. Of je probeert die van creatieve andere spelers/trackmakers uit. De game verscheen een maand geleden al op de PS4 en Xbox One, nu kan je het gashendel opendraaien op PS5-versie.

Genre: race

Platform: PS5

Release: 14 januari

Atelier Ryza 2 - Lost Legends & The Secret Fairy

Atelier Ryza 2 – Lost Legends & The Secret Fairy bewijst dat rollenspellen niet moeilijk hoeven te zijn om de speler mee te slepen in een groots avontuur en tactische gevechten. Eerste game niet gespeeld? Geen probleem, als de onverschrokken Ryza duik je in een gloednieuw avontuur waarin je de geheimen achter mysterieuze ruïnes tracht te ontsluieren. Een epische tocht die je van de ene exotische en gevaarlijke plek naar de volgende leidt. Verken, experimenteer, verzamel bondgenoten en versla iedereen die je tracht tegen te houden.

Genre: rollenspel

Platform: PS4, PS5, Switch

Release: 29 januari

Golden Force

In de actie- en platformgame Golden Force heeft de Demonenkoning zijn zinnen gezet op een paradijselijk eiland. Laat dat nu toevallig de plek zijn waar jouw huurlingen van de beruchte Golden Force van een welverdiende vakantie genieten. Aan het werk dan maar. Voor glorie, geld en in dit geval zelfs voor de goeie zaak. Deze game in een vermakelijke retrostijl voert je door vier werelden vol taaie, maar nooit onoverkomelijke levels. Die beleef je solo of samen met een andere speler. Mag het voor jou wat moeilijker? Probeer dan alle verborgen uitdagingen.

Genre: actie/platform

Platform: PS4, Switch, Xbox One, pc

Release: 31 januari

Fahrenheit – 15th Anniversary Edition

Vijftien jaar geleden gaf de baanbrekende ontwikkelaar Quantic Dream met Fahrenheit al een voorsmaakje van hoe ze later met Heavy Rain en Detroit: Become Human de grenzen van gamebelevingen zouden verleggen. Een ideale gelegenheid om in dit unieke avontuur met een intrigerend bovennatuurlijk randje te duiken. Je speelt immers niet enkel als de twee politiedetectives die een moord proberen op te lossen, maar ook als de schuldige van die gruweldaad. Afhankelijk van de beslissingen die je maakt, speel je naar een andere afloop van het verhaal toe. Een mijlpaal die het ontdekken of herontdekken meer dan waard is.

Genre: actie/avontuur

Platform: PS4

Release: 31 januari

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()