Menu
Terug

Met onder meer ‘Frozen II’ en ‘1917’ wordt mei een topmaand voor filmliefhebbers

28 april 2020

Door de coronacrisis haalden heel wat topfilms en -series hun DVD- en Blu-ray-release in april niet. Uitstel is echter geen afstel en met titels als 'Frozen II', 'Jumanji 2: The Next Level' en '1917' belooft mei heel wat indrukwekkende nieuwe kandidaten voor je collectie.

Jojo Rabbit

In 'Jojo Rabbit' zien we het naziregime door de ogen van Jojo Betzler, een tienjarige jongen die dweept met Hitler en tot zijn ontzetting ontdekt dat zijn moeder een joods meisje verbergt op zolder. Een scherpe, tegelijk gitzwarte, soms hilarische en vaak ook ontroerende satire. Een onwaarschijnlijke evenwichtsoefening, maar deze film houdt die glorieus van de eerste tot de laatste scène vol. 'Jojo Rabbit' is een vermakelijke, treffende én tijdloos relevante aanklacht tegen intolerantie, waarbij elk irriterend opgeheven vingertje wordt ingeruild voor een verrassende of grappige vondst.

Genre: drama/komedie

Release: 2 mei

Spionnengeheimen

'Spionnengeheimen' introduceert Lance Sterling, een superspion van het kaliber dat de wereld al jarenlang voor de grootste gevaren behoedt. Wanneer er echter weer zo’n crisis dreigt en Sterling per ongeluk in een duif verandert, kan hij niet anders dan de hulp aanvaarden van de nerdy Walter. Niet echt een sociaal of fysiek indrukwekkende partner voor Lance, maar wel voorzien van een geniaal brein en al even geniale gadgets. De samenwerking loopt echter allesbehalve op rolletjes.

Genre: animatie

Release: 13 mei

Suits - Seizoen 9

Het negende seizoen van de populaire advocatenserie is meteen ook het laatste. De grote vraag luidt dan ook: "Hoe eindigt het allemaal voor Harvey, Mike, Lewis, Donna en co?". De tien definitieve afleveringen trappen af na de eerste nacht die Harvey en Donna als koppel doorbrengen. Maar het voornemen om die relatie voorlopig geheim te houden, is uiteindelijk slechts het kleinste obstakel in de achtbaan aan intriges die de carrière en ook het hele leven van deze wandelende hoogspanningsmasten naar die onvergetelijke finale leidt.

Genre: drama

Release: 20 mei

Frozen II

De eerste, megasuccesvolle Frozen-film eindigde, weliswaar op zijn eigen unieke manier, met een gepaste '... en ze leefden nog lang en gelukkig'. Maar daar brouw je geen minstens zo succesvolle opvolger uit. In 'Frozen II' mogen we weer op avontuur met Anna, Elsa, Kristoff, Olaf en Sven. Deze keer staat de toekomst van het hele koninkrijk op het spel en dat leidt hen van de weergaloze winterdip uit de voorganger naar een betoverd herfstwoud. Een opnieuw onweerstaanbaar animatiesprookje met opnieuw onvergetelijke muziek.

Genre: animatie

Release: 20 mei

1917

6 april 1917. De Eerste Wereldoorlog woedt in alle heftigheid en een 1.600-koppig regiment staat op het punt in een dodelijke val te lopen. Schofield en Blake, twee jonge Britse soldaten, krijgen de nagenoeg onmogelijke missie om het vijandelijke grondgebied te doorkruisen en de gedoemde eenheid - waaronder Blake’s eigen broer - tijdig te waarschuwen. '1917' is een visueel verbluffend stuk cinematografisch drama dat in één naadloze take lijkt opgenomen en je van de eerste tot de laatste seconde op het puntje van je stoel houdt. Ook als je deze film voor de vierde keer uitzit.

Genre: oorlogsdrama

Release: 27 mei

Jumanji 2: The Next Level

Intussen weet iedereen dat videogames niet des duivels zijn - behalve die ene game die je op de  de gevaarlijkste videogameconsole aller tijden speelt. 'Jumanji 2: The Next Level' zuigt de bekende hogeschoolstudenten opnieuw in zijn gevaarlijke wereld, gooit daar nog een paar hilarische nieuwkomers bovenop en dropt ze in een gamekarakter dat haaks op hun echte persoon staat. De inzet is echter nog nooit zo hoog geweest, de regels nog nooit zo verrassend en de verbluffende actie wordt alleen geëvenaard door het komische talent dat hier aantreedt.

Genre: actie

Release: 29 mei

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()