Menu
Terug

Muziek in het nieuwe jaar: releases voor januari

De soundtrack van 2020 begint
Leestijd minuten
27 december 2019

De soundtrack bij dit nieuwe jaar komt alvast sterk uit de startblokken. Wij selecteerden voor jou de beste en boeiendste nieuwe cd’s en vinylplaten voor januari. Goed nieuws ook voor wie zich een actievere levensstijl heeft voorgenomen: stilzitten wordt moeilijk!

Selena Gomez - Rare

Het derde soloalbum van de nog jonge superster staat al jaren in de steigers. Ze plaagde ons in 2017 al met 'Bad Liar' en later volgden nog 'Fetish', maar het zou de single 'Lose You to Love Me' van dit jaar zijn die 'Rare' officieel inluidde. In november werden we dan dat heerlijke tweede voorproefje ‘Look at Me Now’ en daarmee bevestigt La Gomez dat ze het meende wanneer ze ons een cd met “strong pop” beloofde. Muziek met ballen!

Genre: pop

Release: 10 januari

Mura Masa - R.Y.C.

'I Don't Think I Can Do This Again' heet de eerste single van Mura Masa's tweede album. Blijkbaar wel dus. De titel is kort voor 'Raw Youth Collage'. Een cd als een collage van een ruwe jeugd. Je hebt artiesten die dan terugspuwen en je hebt er die de wereld dan maar aan het dansen zetten. Mura Masa kiest resoluut voor optie twee en laat zich bijstaan door Tirzah, Georgia, Slowthai en Clairo. Die laatste hoor je overigens op die misleidende single.

Genre: electro/dance

Release: 17 januari

Pet Shop Boys - Hotspot

Groots in de jaren '90, maar vandaag nog net zo relevant, dansbaar of melancholisch. Fans weten dat de Pet Shop Boys eigenlijk nooit weggeweest zijn. De rest kunnen we vertellen: ze zijn terug. Ze werkten de laatste tien jaar vooral in Berlijn en trokken voor 'Hotspot' daar de legendarische Hansa Studios in. Wat naar hun eigen zeggen: “een nieuwe dimensie naar de sound bracht”. We weten niet of het daaraan ligt, maar 'Hotspot' klinkt als een terugkeer in grote vorm.

Genre: pop

Release: 24 januari

Nicolas Godin - Concrete and Glass

Net zoals in hij dat in zijn vorige leven bij Air ook deed, laat de eigenzinnige producer Nicolas Godin zich ook voor zijn solowerk inspireren door visuele kunst en architectuur. Een leidraad die hem naar goede gewoonte weer diep in het muzikale onbekende stuurt en waar “de muziek het overneemt en beslist”. Minimalistisch, poppy, voorzien van Cola Boyy’s geweldige vocalen. Muziek waar je tegelijk bij wegdroomt en weer iets nieuws in ontdekt.

Genre: pop

Release: 24 januari

Eefje de Visser - Bitterzoet

Ze noemen de getalenteerde Nederlandse singer-songwriter Eefje de Visser niet voor niets de koningin van de fluisterpop. Haar alweer vierde album overtuigde nog voor release met de singles 'Lange Vinnen', 'Zwarte Zon' en het titelnummer 'Bitterzoet'. Een heerlijke verzameling muziek vol donkere drums, dromerige synths en een catchy en zwoele sound. Broeierig, bloedmooi en bitterzoet dus.

Genre: pop

Release: 24 januari

Squarepusher - Be Up A Hello

Na vijf jaar wachten is producer extraordinair Tom 'Squarepusher' Jenkinson terug met een nieuw album. Hij zette de software waar hij vijftien jaar lang mooie dingen mee deed, op zolder en koos voor 'Be Up A Hello' voor de vintage effecten, analoge synths en zelfs de Commodore Vic20 waar hij zijn unieke sound in de jaren '90 mee ontwikkelde. Old school klonk nog nooit zo straf.

Genre: electro/dance

Release: 31 januari

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()