Menu
Terug

7 muzikale hoogtepunten in februari

De nieuwe cd’s voor februari
Leestijd minuten
01 februari 2019

Teveel nieuwe muziek dat je belangrijke releases zou kunnen missen? Niet met onze selectie van de grootste of interessantste cd’s van de maand.

Balthazar - Fever

Balthazar’s nieuwste album ‘Fever’ klinkt eerlijk, speels, vanuit de heupen en doorspekt met een haast zorgeloze ongedwongenheid van twee frontmannen die niets meer te bewijzen hebben. Een album voor lovers en dancers.

Genre: Pop
Release: 25 januari

Kid Noize –The Man With A Monkey Face

Een album met een internationale uitstraling, dat zich net zo goed in de wagen als voor een dj-podium laat genieten. De eigenzinnige synthpop-dj met het apenmaskerr is rijper geworden, maar blijft het experiment omarmen.

Genre: Dance
Release: 25 januari

Rudimental – Toast to our Differences

Het Britse muziekcollectief heeft nog maar eens de grenzen van dancemuziek hertekend. Fans van voorganger ‘We The Generation’ horen een logische volgende stap in hun upbeat, positieve tot ronduit euforische soundstijl.

Genre: Dance-Soul-pop
Release: 25 januari

Within Temptation - Resist

Een album gewapend met relevante hymnes, gedreven door grootse melodieën en duistere hooks. Een futuristische kijk op metal, waarin de klassieke riffs en de lagen orkestraal vernis verdwenen zijn. Heavier én smeriger!

Genre: Rock
Release: 1 februari

White Lies - Five

Five is een absolute mijlpaal voor White Lies en markeert de start van een nieuwe koer voor de band. Een meer complex en een meer gedurfd album, met misschien wel de meest persoonlijke, bij momenten zelfs intieme lyrics.

Genre: Pop
Release: 1 februari

Dandy Warhols – Why You So Crazy

Zelf noemen ze hun tiende een terugkeer naar hun freewheelende jaren. Alsof ze daar ooit ver van afgedwaald zijn. Gepast wankele psych-pop, door gothische piano’s aangedreven rumba en bevreemdende Americana.

Genre: Pop-rock
Release: 25 januari

Tom Walker – What a Time to be Alive

Singer songwriter Tom Walker, bekend van zijn wereldhit ‘Leave A Light On’ heeft zijn unieke sound gevonden en nu ook een eerste full album klaar. Het is een loeier van een aftrap van een ongetwijfeld lange carrière belooft te worden.

Genre: Pop
Release: 1 maart

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()