Menu
Terug

Muziek voor iedereen: nieuwe releases in december

30 november 2019

We gaan het jaar uit met leuke muziek voor iedereen! Dit is onze selectie van nieuwe albumreleases, van jong aanstormend talent als Angèle en Zwangere Guy, over levende legende The Who tot de beklijvende soundtrack van ‘The Joker’.

Angèle – Brol La Suite

Na het overrompelende succes van haar debuutplaat 'Brol' is de Belgische Angèle terug met een vervolg. Met 'Brol La Suite' bevestigt ze haar popfenomeenstatus die tot ver buiten onze landsgrenzen reikt. Het album telt zes gloednieuwe nummers en een orkestversie van 'Ta Reine'. Samen goed voor een muzikale ketting van negentien tracks die zich moeiteloos in je oor wurmen. Een echte popdiva die bevestigt en waarvan we nog grote dingen mogen verwachten.

Genre: pop

Release: 6 december

muziek
muziek

Zwangere Guy – Brutaal

Het mag duidelijk vooruitgaan voor de voormalige jeugdwerker en bouwvakker met een getroubleerd familie- en drugverleden. Daarom is er na zijn ijzersterke solodebuut ‘Wie is Guy?’ van eerder dit jaar dus nu al die opvolger ‘Brutaal’. Het tempo zwalpt weer tussen heel laid-back en frenetieke, verbale machinegeweersalvo’s. Hij staat nog steeds met een voet geworteld in het Brusselse Ganshoren, maar die andere zit onweerlegbaar tussen de deur van de betere playlists.

Genre: hiphop

Release: 6 december

The Who – WHO

Met een live reputatie om ‘u’ tegen te zeggen en meer dan honderd miljoen verkochte platen behoort The Who tot een van de meest legendarische rockbands aller tijden. Vijfenvijftig jaar na zijn debuut is de groep terug met een eerste nieuw album in dertien jaar. 'WHO' telt elf songs. Zanger Roger Daltrey en gitarist-songschrijver Pete Townshend worden op het album bijgestaan door The Who-drummer Zak Starkey en bassist Pino Palladino. Doen verder nog mee: Simon Townshend, Benmont Tench, Carla Azar, Joey Waronker en Gordon Giltrap.

Genre: rock

Release: 6 december

muziek
muziek

Topradio – Retro Arena: The Ultimate Volume 3

Een vierdubbele cd-box, goed voor maar liefst 45 nummers, met zorg geselecteerd voor Topradio’s langzamerhand fenomenale Retro Arena-serie. Met originele versies van club- en houseklassiekers uit de jaren ’90 en ’00, maar ook met zeldzame remixes, hier allemaal gebundeld in een geweldig partypakket. Denk Laurent Garnier met ‘Crispy Bacon’, ‘Animals’ van Yves Deruyter, Sunscreem’s ‘Perfect Motion’, D-Vision’s ‘Funky’ en vele, vele andere.

Genre: dance

Release: 6 december

Liam Payne – LP1

Het solodebuut van Liam Payne, in een vorig leven al wereldberoemd als lid van One Direction, is een feit. Het album telt al zijn eerder gereleaste singles, samenwerkingen en soundtrackbijdragen aangevuld met heel wat instant-hitgevoelig nieuw materiaal. Met muzikale vrienden als Ed Sheeran, J. Balvin en Rita Ora heb je al een voetje voor, maar het is uiteindelijk vooral Payne’s eigen inbreng die doet vermoeden dat Harry Styles maar liever wat plaats maakt.

Genre: pop

Release: 6 december

muziek
muziek

The Joker – Soundtrack

Je ziet heel zelden een soundtrack van een film in deze maandelijkse muziekselecties opduiken, maar die van 'The Joker' konden we gewoonweg niet negeren. Een meerwaarde voor de beleving van de intense, grimmige tot uitgesproken gewelddadige film, en een muzikale onderdompeling die ook zonder die begeleidende beelden rechtop blijft staan. De ene keer somber en subtiel dreigend, dan weer heftig en gepassioneerd. Doet het net zo goed bij een boek in je zetel als uit je autospeakers.

Genre: filmsoundtrack

Release: 13 december

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()