Menu
Terug

Netflix, Disney+, Streamz, … onze favoriete streamingdiensten voor films en series

11 februari 2021

Is Netflix de enige streamingdienst voor films en tv-series? Zeer zeker niet, er zijn steeds meer apps waarmee je van je televisie een bioscoopscherm maakt. Hier zijn onze favoriete streamingdiensten.

Het is ongelooflijk hoeveel geweldige films, tv-series en documentaires je nu bij je thuis kunt bekijken. Alleen moet je ze nog opsporen. Dit zijn de streamingdiensten waar je volgens ons het beste kijkvoer kunt vinden. Weet je niet waar te beginnen? We geven je een paar kijktips mee!

Netflix

Netflix is de koning van de streamingdiensten. Het heeft het grootste aanbod, al wisselt de kwaliteit wel wat. De nadruk ligt soms te veel op heftige actie en Amerikaanse eenheidsworst. Maar het combineert toch slim eigen highprofile producties met topseries van binnen- en buitenland. Netflix heeft ook straffe documentaires.

Niet te missen: 'The Crown', 'The Social Dilemma'

Disney+

Pas vorig jaar werd Disney+ toegankelijk voor het Belgische publiek. Hoewel het aanbod relatief klein is, vind je bij Disney+ wel absolute toppers. Alles van Star Wars, alle Marvel-films, alle Pixar-titels en natuurlijk de oude Disney-klassiekers. Dat mag er wel zijn. De dienst is bovendien familievriendelijk. Qua video- en audiokwaliteit is Disney+ een enorme uitblinker.

Niet te missen: 'The Mandalorian', 'WandaVision', 'Soul'

Prime Video

Prime Video heeft een sobere app en een bescheiden aanbod aan eigen topproducties. Er zijn vooral veel oudere films en series te vinden. En ook heel wat producties die de lat niet echt hoog leggen. Wel leuk is de X-ray-functie waarmee je op elk moment de namen van de acteurs op scherm opvraagt.

Niet te missen: 'The Boys', 'The Expanse', 'Jack Ryan'

VRT NU

Het VRT-videoplatform is verrassend rijk (al wil de Vlaamse overheid dat wel afbouwen in de toekomst), met nagenoeg alle eigen programma’s en actualiteit, naast topreeksen uit het buitenland zoals ‘State of the Union' en 'My Brilliant Friend'. Je vindt hier ook alle jeugdprogramma’s van Ketnet. En ook leuk: klassieke tv-titels, zoals 'De Collega’s', 'Kapitein Zeppos' en de docu’s van Maurice de Wilde.

Niet te missen: 'Babylon Berlin', ‘Beau Séjour'

Streamz

De Vlaamse Netflix, zo wordt Streamz wel genoemd. Er zijn abonnementsformules bij Streamz. De gewone Streamz verzamelt Vlaamse producties van alle zenders en topreeksen van HBO en andere. Bij Streamz+ komt daar nog een stevige filmbibliotheek bij.

Niet te missen: 'His Dark Materials', 'Batwoman'

YouTube

Iedereen kent YouTube als de site met alle mogelijke clips en video’s. Het is een geweldige plek om oude programma’s op de kop te tikken of grappige compilaties. Maar wist je ook dat je via deze weg films kunt huren en kopen?

Niet te missen: te veel om op te noemen

Rakuten

Bij ons wat minder bekend, maar je vindt deze dienst waar je films kunt huren en verkopen op heel wat smart-tv’s. Rakuten heeft de nieuwe kaskrakers altijd snel en vaak in hoge UHD-kwaliteit. Het biedt ook toegang tot de STARZPLAY-bibliotheek met fraaie tv-series.

Niet te missen: 'Das Boot', 'High Fidelity'

Apple TV+

Apple TV is eigenlijk twee zaken: een huur- en koopdienst die gloednieuwe films in zeer hoge kwaliteit aanbiedt, en een soort Netflix-light (TV+). Echt veel series of films vind je niet bij TV+, maar wel wat producties die echt opvallen, zoals 'Greyhound' met Tom Hanks en de spectaculaire natuurdocu 'Earth at Night'. Leuk bij de koopfilms is dat je vaak een uitgebreide ervaring krijgt, inclusief making-off video’s.

Niet te missen: 'Letter to You' (met Bruce Springsteen), 'Foundation'

Google TV

Dit is nog een beetje een dienst in wording. Google is bezig met al zijn verschillende videodiensten samen te brengen op één platform. Het idee is dat Google TV het eigen aanbod van Google combineert met die van andere diensten waarop je een abonnement hebt. Zo kun je binnenkort zoeken naar 'Wonder Woman' en meteen ontdekken waar en hoe je de film kunt bekijken. Nu dat er zoveel geweldige video’s verspreid zijn op verschillende plaatsen is dat wel handig.

Sooner & Mubi

Die Hollywood-megaproducties vinden hun weg wel naar het grote publiek. Films van Belgische cineasten en kleinere productiehuizen uit Europa, die hebben het moeilijker. Daarom is het Sooner-platform gelanceerd. Via Sooner kun je veel films à la Netflix bekijken met een abonnement, met een ticketsysteem voor gloednieuwe titels. Arthouse-liefhebbers moeten ook de Mubi-dienst eens proberen, waar je heel veel vindt van geliefde regisseurs als Almodovar, Wes Anderson en Kurosawa. Hier ontdek je veel kwaliteitswerk dat je anders nooit onder ogen zou krijgen.

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()