Menu
Terug

Nieuwe films en series op DVD en Blu-ray in januari

03 januari 2021

Ga je voor een hilarische komedie met Robert De Niro of een pakkend drama met Annette Benning in de hoofdrol? Of wordt het bingewatchen met de nieuwe seizoenen van 'Legacies' en 'Arrow'? Deze maand is er absoluut geen gebrek aan kandidaten die thuisschermtijd verdienen. 

The New Mutants

Parkeer de X-Men even en stel je open voor The New Mutants. Dat zijn vijf jonge mutanten, die niet zonder moeite trachten te wennen aan het feit dat ze over bovenmenselijke krachten beschikken. Ze worden tegen hun wil vastgehouden in een ultrageheime overheidsinstelling. Zullen ze daaruit kunnen ontsnappen? En zo ja, hebben ze dan niet meer te vrezen van de zonden die ze in hun verleden hebben begaan? Een intens verfilmd bewijs dat het goed zit met het griezelgenre voor jongvolwassenen - en meteen ook voor de niet meer zo jonge kijkers.

Genre: actie/horror

Release: 8 januari

Arrow - Seizoen 8

Dit achtste seizoen van 'Arrow' is meteen ook het laatste. Dat blijft een bittere pil, maar deze succesvolle serie rond de bovennatuurlijk getalenteerde helden uit het DC Comics-universum krijgt in ieder geval een afsluiter waar heel veel andere langlopende series een half dozijn sidekicks voor zouden opofferen. Het leidt Oliver ‘Arrow’ Queen de hele wereld rond en daarbij passeren heel wat oude bekenden de revue. Pure fanservice met een minstens zo bevredigende finale maken van seizoen acht het zoetst mogelijke afscheid.

Genre: actie

Release: 13 januari

Legacies - Seizoen 2

'Legacies' is goed op weg om het succes van de oudere neefjes 'Vampire Diaries' en 'The Originals' door te trekken. Hope Mikaelson heeft een uitweg uit Malivore ontdekt en is vastbesloten om terug te keren naar Mystic Falls. Alaric van zijn kant heeft zijn ontslag nog altijd niet verwerkt en blijft de vernietiging van Malivore onderzoeken. Met de zomer voor de deur hebben sommige studenten grote of minder ambitieuze vakantieplannen, maar Landon verkiest om te blijven en een oogje op Rafael te houden. Wordt het een zomer zonder Hope? En welke andere bovennatuurlijke gevaren bedreigen het leven en de wereld van deze jonge kleurrijke cast? Ontdek het in dit tweede seizoen

Genre: drama

Release: 13 januari

Hope Gap

'Hope Gap' vertelt het intieme en intense verhaal van Grace. Wanneer haar man haar na 29 jaar huwelijk verlaat, dreigt de wereld van Grace en van hun volwassen zoon helemaal in te storten. Wankelend en ontheemd in haar kleine kuststadje ontdekt ze toch de kracht om verder te gaan, ook al zal elke betrokkene moeten leren leven met de gevolgen van zijn of haar keuzes. Een pittig, maar relevant verhaal over liefde, verlies en veerkracht met een weergaloze Annette Bening in de hoofdrol. De altijd fantastische Bill Nighy krijg je er gratis bij.

Genre: drama

Release: 15 januari

The War with Grandpa

In 'The War with Granpa' worden we voorgesteld aan de elfjarige Peter. Wanneer diens grootvader Ed plots weduwnaar wordt en bij hem komt inwonen, moet hij zijn meest dierbare bezit opgeven: zijn eigen kamer. Daar legt Peter zich niet bij neer en hij begint een reeks alsmaar gedurfdere manoeuvres om de indringer weg te krijgen. Ed geeft zich echter niet zomaar gewonnen en dat escaleert al snel in een hilarische familieoorlog. Een geweldige komedie met Robert De Niro zichtbaar genietend in de rol van de grootvader.

Genre: komedie

Release: 27 januari

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()