Menu
Terug

Nieuwe muziek in september: elk muziekgenre vertegenwoordigd

30 augustus 2021

Van Helmut Lotti via Imagine Dragons tot Iron Maiden, september serveert de muziekliefhebbers van de meest uiteenlopende genres nieuwe albums. Onmiddellijke must-haves of al een eerste item voor je kerstcadeaulijstje.  

Helmut Lotti – Italian Songbook

Voor de rest van 2021 en tot diep in 2022 kijkt Helmut Lotti aan tegen uitverkochte zalen in binnen- en buitenland. De man die nog steeds het meest succesvolle Vlaamse album aller tijden op zijn naam heeft staan, heeft nog heel wat kilometers in de stembanden zitten. En naar eigen zeggen kan hij zich daarbij in het Italiaans écht helemaal uitleven. Vandaar dus Italian Songbook, unieke interpretaties van klassieke Italiaanse melodieën.

Genre: klassiek
Release: 3 september

Imagine Dragons – Mercury Act I

Je kent de singles ‘Follow You’, ‘Cutthroat’ en ‘Wrecked’ vast al. Op 3 september volgt het nieuwe Imagine Dragons-album waar die uit geplukt zijn: Mercury Act I. Dat klinkt van begin tot einde als een band die er zin in heeft. Met songteksten die zich ook deze keer weer in donkere hoekjes wagen en zo de opgewekte partijen nog meer pep geven. Smeer je stembanden om voluit mee te zingen met die emotionele Trojaanse paarden, die op onweerstaanbare powermelodieën voorbij je defensies glijden. Weinig popbands krijgen zo’n relevante en bloedeerlijke teksten zo gewiekst de hitlijsten ingewerkt.

Genre: pop
Release: 3 september

Liedjes van vroeger – Volume 5

We lijken maar geen genoeg te krijgen van deze Liedjes van vroeger. Ook deze alweer vijfde editie vindt moeiteloos 40 hits uit vervlogen tijden om twee nostalgisch warme cd's mee te vullen. Onweerstaanbaar meezingen gegarandeerd met Vlaamse en Nederlandse klassiekers als ‘Daar bij die molen’, ‘Twee ogen zo blauw’, ‘Anita, niet huilen’, ‘Viva bomma’, ‘Oh la la Louise’, ‘Onder moeders paraplu’, ‘De zeven laatste dagen’, ‘Wie is Loesje’, ‘Kleine blonde Mariandel’, ‘Het leven is z’n geld waard’, en vele, vele andere.

Genre: Nederlandstalig
Release: 3 september

Serious Beats 97

Tja, wat valt er nog uit te leggen over het succesverhaal dat met deze Serious Beats 97 een hoogst uitzonderlijke ronde leeftijd nadert? Laten we het liever hebben over de tracks van deze vierdubbele cd-verzamelaar: ‘Hope’ van DJ Licious feat. Armen Paul, ‘By Your Side’ van Calvin Harris feat. Tom Grennan, ‘Playbox’ van Purple Disco Machine, ‘Your Body’ van Biscits, ‘Leave A Little Love’ van Alesso & Armin van Buuren, ‘Doppler’ van Charlotte de Witte, ‘Si Soy Fueago’ van Paul Kalkbrenner, ‘Insomnia 2021 van Maceo Plex vs Faithless, …

Genre: dance
Release: 3 september

Iron Maiden – Senjutsu

Het was nog nooit zo lang wachten op een volgend studioalbum van levende hardrocklegende Iron Maiden. Om dat goed te maken, is 'Senjutsu' gelijk een dubbelaar geworden, met op het eerste zes nummers en op het tweede vier. Die zijn samen goed voor twee keer veertig minuten puur genieten van het soort epische metal waarmee deze iconische band het genre op de kaart zetten en met elk volgend album weer een hoofdstuk aan de saga toevoegen. Revolutionair in 1975 en nog steeds relevant in 2021!

Genre: rock
Release: 3 september

Niels Destadsbader – Sterker

Met ‘De wereld draait voor jou’, een samenwerking met Regi, scoorde Niels Destadsbader zijn vierde Zomerhit-award. Een nummer dat je samen met die andere instant-oorwormsingle ‘Nooit alleen’ terugvindt op zijn nieuwe en vierde album 'Sterker'. Naar goede gewoonte een collaboratie met zijn vaste muzikale medeplichtige Miguel Wiels en naar even goede gewoonte goed voor een dozijn songs die je aanzetten tot dansen of met enkele warme, pakkende ballades bij de keel grijpen. Hoe dan ook, 'Sterker' moet je gehoord hebben. Tot in het Sportpaleis.

Genre: pop
Release: 10 september

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()