Menu
Terug

Nieuwe muziekreleases in april

29 maart 2019

Verschijnt er te veel nieuwe muziek waardoor je belangrijke nieuwe releases zou kunnen missen? Niet met onze selectie van de grootste of interessantste nieuwe albums op cd en vinyl van de maand april.

Billie Eilish - When We All Fall Asleep Where Do We Go

Amper 17 is ze. En ook al is het jaar amper afgetrapt, Billie Eilish wordt nu al dé revelatie van 2019 genoemd. De Amerikaanse popartieste palmt momenteel aan sneltempo de wereld in, met eigenzinnige muziek, gedurfde teksten en een excentrieke visuele identiteit. Samen met haar broer schreef, arrangeerde en producete ze het hele album, gewoon in haar ouderlijke huis.

Genre: Pop

Release 29 maart

Trixie Whitley - Lacuna

Het derde album van de getalenteerde Gentse singer-songwriter is het resultaat van een nauwe samenwerking met Run The Jewels-producer Little Shalimar. Alle nummers werden integraal geschreven en opgenomen in Brooklyn, New York, waar Trixie woont. 'Lacuna' is een fascinerende mix van organische elektronica, aanstekelijke beats en naar goede gewoonte weer heel wat indrukwekkende zangpartijen.

Genre: Pop

Release 29 maart

The Drums - Brutalism

'Brutalism' is misschien wel de beste verzameling songs uit de meer dan tienjarige carrière van The Drums. De plaat zit verankerd in een emotionele rauwheid, maar scoort tegelijk zachte, complexe en warme popsongs. Het resultaat van een moeilijke periode. “Ik was uitgeput en feestte te veel om weg te lopen van mijn pijn. Het was een neerwaartse spiraal”, zegt frontman Jonny Pierce over dit album dat hem er weer bovenop hielp. 

Genre: Pop

Release: 5 april

The Chemical Brothers - No Geography

De fans van het eerste uur zullen hun hart ophalen aan de big beats en de vibe van hun debuutalbums gecombineerd met de Alice in Wonderland-psychedelica van Further. Verwacht je dus aan big beats, hoekige vibes en de overtuiging dat 2019 en 1995 toch minstens een ding gemeen hebben. ‘No Geography’ is een waardig nieuw hoofdstuk in het verhaal van de band die niet voor niets als eerste elektronica-act een Grammy won.

Genre: Elektronica

Release: 12 april

Norah Jones - Begin Again

De veelzijdige en altijd verrassende Amerikaanse jazzzangeres verzamelde haar muzikale vrienden voor enkele jamsessies  en nam in amper drie dagen tijd dit nieuwe album op. Dat levert een heel intuïtief en eclectisch lijstje songs op. Met nummers die variëren van stevige elektronische experimenten, over grimmige akoestische folkballades, tot met orgel en blazers doordrenkte soul.

Genre: Pop/soul/jazz

Release: 12 april

Daniel Norgren - Wooh Dang

Een van de best bewaarde muzikale geheimen uit het Hoge Noorden bevestigt met 'Wooh Dang' zijn talent voor het samensmelten van blues en folk. De plaat ontstond in een kamer op een negentiende-eeuwse textielboerderij vlakbij Norgrens huis, in het zuidwesten van Zweden. Hij nam ze op met jeugdvrienden die meteen mee op tour mochten.

Genre: Blues/folk

Release: 19 april