Menu
Terug

Dit is de beste muziek die gereleased wordt in juli 2019

De grootste én interessantste titels van de maand
Leestijd minuten
28 juni 2019

Het belooft lekker weer te worden en misschien trek je wel op vakantie, maar dat is geen reden om een geweldige albumrelease onder je radar te laten passeren. Juli is dit jaar opmerkelijk sterk, getuige daarvan onze selectie.

Emeli Sandé – Real Life

Zelf noemt de Britse dame met de gouden strot het album "het resultaat van een diepe spirituele reis". De thema’s die ze in haar met precisie opgebouwde teksten opvoert, zijn dan ook niet min, maar ook wie geen behoefte heeft aan een boodschap, wordt moeiteloos meegedragen door aanstekelijke ritmes en die ab-so-luut veelzijdige kanjer van een stem. ‘Human’, ‘Honest’ en ‘Love to Help’ zijn net zo goed strijdhymnes voor een betere wereld als potentiële nummer 1-hits.

Genre: pop

Nu in de winkel

The Rolling Stones – Bridges to Bremen

In 1998 toerden Mick Jagger & co door Europa en speelden daarbij voor 4,5 miljoen fans. Daarbij werd heel wat materiaal opgenomen dat nu pas geremasterd en gemixt op twee cd's of drie vinylplaten en een Blu-ray is gezet. Een van de vele geniale momentopnames uit hun legendarische muziekcarrière. Geniet opnieuw 22 absolute rockclassics zoals ‘Paint it Black’, ‘Brown Sugar’, ‘Gimme Shelter’, ‘Miss You’, ‘Start me Up’, ‘Satisfaction’, ‘You Can’t Always Get What You Want’,  …

Genre: rock

Nu in de winkel

The Raconteurs – Help Us Stranger

Jack White staat in elke formatie garant voor goeie ouderwetse rock, met verrassende melodieën en hooks die maar een beluisterbeurt nodig hebben om zich genadeloos in je vast te zetten. Dat is op 'Help Us Stranger' niet anders. Na elf jaar radiostilte blijken The Raconteurs springlevend en hoewel een kartelrandje nooit ver weg voelt, klinkt dit album iets minder nerveus en tegelijk ook minder ingetoomd. Jack & co vermaken zich en de wereld mag meegenieten.

Genre: rock

Nu in de winkel

The Black Keys – Let’s Rock

‘Let’s Rock’, meer hoeft dat niet te zijn en less is effectief opnieuw more op de nieuwste van gitarist Dan Auerbach en drummer Patrick Carney. Hun negende al, maar het deze keer verdraaid lange wachten wordt meer dan beloond met deze terugkeer naar de rechttoe-rechtaan rock van hun begindagen. Een hommage aan de gitaar, waarbij elk greintje vet meedogenloos werd weggetrimd. Twaalf simpele, maar daarom niet minder trefzekere rocksongs met hier en daar een vleugje garageboogie.

Genre: rock

Release: 28 juni

Flaming Lips – Kings Mouth

Na tien bloedmooie, maar veelal donkere jaren lijken de psychedelische poprockers met 'King’s Mouth' voor het eerst weer wat licht en kleur in hun sound te omarmen. Het hele album hangt op aan een (uiteraard) ongewoon kindersprookje, verteld door Mick Jones van The Clash, en weeft dromerige geluidsexperimenten naadloos aan onweerstaanbare grooves en aanstekelijke melodieën. Een onverwacht samenhangend album waar je net zo blij van wordt als het bijwonen van een Flaming Lips-concert.

Genre: rock

Release: 17 juli

Prince – Originals

Prince schreef heel wat songs en ook heel wat hits voor andere artiesten. Soms bracht hij die zelf live of hoorde je zo’n live versie al op een of andere bootleg. Deze 'Originals' telt vijftien van die nummers zoals hij ze aan die artiesten voorlegde en hen niet zelden op het lijf schreef. Stuk voor stuk pareltjes die een minder geniale muzikant liever voor zichzelf had gehouden. Denk onder andere aan ‘Nothing Compares 2U’, ‘The Glamourous Life’, ‘Sex Shooter’, ‘’Manic Monday’ en vele andere.

Genre: pop

Release: 19 juli

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()