Menu
Terug

Nieuwe muziekreleases in juni

31 mei 2019

Er verschijnt maandelijks zoveel nieuwe muziek dat het soms moeilijk is om het allemaal bij te houden. We helpen je alvast een handje met onze selectie van de grootste en interessantste albums van de maand.

Avicii - TIM

Avicii had een heleboel songs in de steigers staan voor de opvolger van ‘Stories’ uit 2015. Amper twee maanden voor zijn overlijden had hij er daar zestien uit geselecteerd. Zijn moeder en vader gaven die songs aan Avicii’s vaste muzikale partners. 'TIM' is dus tegelijk een Avicii-album en een tributeplaat. Vaak ging het immers om artiesten waar Avicii al lang mee samenwerkte, zoals producer Carl Falk, Vargas & Lagola, Albin Nedler, Kristoffer Fogelmark en de collaboratie van Avicii met Coldplay's Chris Martin op ‘Heaven’.

Genre: dance

Release: 6 juni

Bruce Springsteen - Western Stars

Voor 'Western Stars' putte The Boss zijn inspiratie voor een groot stuk uit klassieke Zuid-Californische popalbums uit laat jaren ’60 en begin jaren ’70. Een voor de fans herkenbare periode, zij het minder herkenbare regio. “Het album is een terugkeer naar mijn solowerk, met songs die door personages gedreven worden tegen een achtergrond van breed uitgesmeerde filmische, orkestrale arrangementen.”

Genre: rock

Release: 14 juni

Bastille - Doom Days

'Doom Days', de single die het gelijknamige derde album van de Britse indieband Bastille voorafging, zette de toon voor een post-apocalyptisch feestje. Eerder was er ‘Quarter Past Midnight’ en daarna volgde het niet helemaal ironisch getitelde ‘Joy’. De band bekijkt ook deze keer de wereld met een confronterende grijns in de ogen. Zoals de titel doet vermoeden, klinkt het misschien iets donkerder, maar tegelijk is 'Doom Days' op zijn eigen manier een typisch Bastille-album. Het staat namelijk vol fantastische songs met die unieke Bastille-toon en -melodieën.

Genre: indie

Release: 14 juni

Madonna - Madame X

Madonna bracht enkele jaren in de Portugese hoofdstad Lissabon door en dat inspireerde haar tot de vijftien songs op haar alweer veertiende studioalbum. Je hoort haar dan ook in het Engels, Spaans en Portugees zingen. Allemaal vanuit haar nieuwe Madame X-persona, de zoveelste transformatie van een popdiva die nog steeds gelooft in muziek als de ziel van het universum. 'Madam X' is tegelijk grote klasse en klinkt voor het eerst in lange tijd weer zoals de Madonna die we ooit leerden kennen: slim rebels.

Genre: pop

Release: 14 juni

Hot Chip - A Bath Full of Ecstacy

Na zes albums die ze helemaal zelf produceten, koos het Londense electro-ensemble Hot Chip voor ‘A Bath Full of Ecstacy’ voor meer focus op hun al avontuurlijke songschrijven. Het resultaat liegt er niet om en het onmogelijke lijkt gepresteerd: hun unieke synthesizersound is naar een nog hoger niveau getild. Die producers die het vertrouwen van de band kregen, waren overigens niet van de minste. Zo deed Philippe Zdar al mooie dingen met Phoenix en Cassius; Rodaigh McDonalds naam staat dan weer op albums van The XX en David Byrne.

Genre: electro

Release: 21 juni

Mark Ronson - Late Night Feeling

Zelf noemt de hitproducer Mark Ronson het een verzameling van 'sad bangers', een triest nummer dat iedereen tot dansen aanzet. Klinkt vreemd. Tegenstrijdig zelfs, maar denk even terug aan zijn interpretatie van 'Valerie' met Amy Winehouse. Bekende gasten op 'Late Night Feeling' zijn onder andere Miley Cyrus, Lykke Li en Camila Cabello. Het mag deze keer ook af en toe wat langzamer gaan, maar die groove waarop het moeilijk stilzitten is, geeft altijd present.

Genre: pop

Release: 21 juni

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()