Menu
Terug

Nieuwe muziekreleases in maart

Muzikale maartse buien
Leestijd minuten
28 februari 2019

Verschijnt er te veel nieuwe muziek zodat je belangrijke releases zou kunnen missen? Niet met onze selectie van de grootste of interessantste albums van de maand.

Queen

Bohemian Rhapsody

Voor een enkele keer zetten we een Blu-ray/DVD in onze muziekpreview. Niet verwonderlijk als die aangedreven wordt door de tophits van het muziekfenomeen Queen. Een feest voor oog en oor dat je zin doet krijgen in het echte werk van Freddy Mercury & co. Persoonlijk vinden wij The Platinum Collection de perfecte instapper.

Genre: pop/rock

Nu in de winkel

Hozier - Wasteland, Baby!

Voor het openingsnummer van zijn tweede full album wist de Ierse singer-songwriter Hozier niemand minder te strikken dan de legendarische Mavis Staples. Een loeier van een aftrap voor een cd vol parels die bewijzen dat de grens tussen blues, rock en soul smeekt om overschreden te worden. ‘Wasteland, Baby!’ bevestigt Hozier als de artiest die doorbrak met de wereldhit ‘Take me to Church’.

Genre: blues/rock/soul

Release: 1 maart

Hozier
Foals

Foals - Everything Not Saved Will Be Lost: Part 1

Toen de Engels rockers van Foals de studio introkken voor hun vijfde album kwamen ze eruit met genoeg materiaal om er twee te vullen. Het eerste deel is alvast goed voor tien eigenzinnige nummers met onweerstaanbare hooks en onverwachte melodieën. De eerste single ‘Exit’ schoot al sterk uit de startblokken. De rest toont niet minder belofte.

Genre: rock/pop

Release: 8 maart

The Cinematic Orchestra - To Believe

Naar goede gewoonte is ook deze ‘To Believe’ van de Britse nu jazz- en elektronicaformatie weer geïnspireerd door moderne soul en jazz. Mochten deze keer hun steentje bijdragen: Moses Sumney, Roots Manuva, Tawaih, Dorian Concept, Grey Reverend en Heidi Vogel. Een naadloze mix van improvisatie en uitgekiende productie.

Genre: jazz/electronica

Release: 15 maart

The Cinematic Orchestra
The Comet is Coming

The Comet is Coming - Trust in the Lifeforce of the Deep Mystery

Ook voor hun tweede album gaat de Londense band weer voor die onwaarschijnlijke mix van jazz, elektronica, funk en psychedelische rock. Hun missie: een nieuw bewustzijnsniveau creëren uit een andere realiteit, chaos en perceptie. Het resultaat: muziek die begeestert, in vervoering brengt en aangenaam verwart.

Genre: jazz/elektronica/funk

Release: 18 maart

UNKLE - Road: Part II

Oprichter en bezieler James Lavelle omschrijft het zesde studio-opus van UNKLE liever als een mixtape dan een eigenlijk album. Het is opgetrokken uit songs die opgenomen werden voor en tijdens het werken aan de vorige plaat. We zijn het volmondig met hem eens dat ook dit materiaal het verdiend om gehoord en gekoesterd te worden.

Genre: elektronica

Release: 29 maart

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()