Menu
Terug

Nieuwe muziekreleases van Gregory Porter, Jason Mraz, Biffy Clyro, …

29 juli 2020

Muzikale fijnproevers opgelet. Augustus brengt nieuwe releases van onder meer Gregory Porter, Jason Mraz, Biffy Clyro, Jef Neve en Jaga Jazzist. Sommige albums volstaan in je Spotify-playlist. Deze muziek wil je hebben.

Gregory Porter – All Rise

Laatbloeier Gregory Porter zette pas op zijn 38ste voor het eerst zijn stem op muziek. Vandaag, tien jaar en twee Grammy’s later is hij een grote meneer in de jazz-wereld … en daarbuiten. Met All Rise krijgen draagt hij het ongefilterde songwriterhart van zijn debuutjaren opnieuw op de tong. Dit zijn songs vol nuchtere introspectie in een al net zo nuchter geobserveerde wereld. Nummers vol onstuitbare liefde, met hier en daar ook een streepje protest. Immers: de weg naar genezing is af en toe verraderlijk.

Genre: jazz

Releases: 28 augustus

Jaga Jazzist – Pyramid

Op papier is de Noorse supergroep Jaga Jazzist een jazzformatie maar met dit soort strikt hokjesdenken mis je de kaleidoscoop aan muzikale invloeden en inspiraties die ook op Pyramid weer passeert. Deze keer tappen ze diep uit de vaatjes van psychedelische en post-rock. Het is tegelijk een eerbetoon aan Out To Lunch, het jazzfenomeen van de jaren ’80. Kenners horen ook de invloed van de Noorse synth-goeroe Stale Storlokken en hedendaagse muzikale ontdekkingsreizigers zoals Tame Impala, Todd Terje en Jon Hopkins.

Genre: jazz

Release: 7 augustus

Jef Neve – Mysterium

Jef Neve is intussen al ruim een decennium de relevantste Belgische jazzpianist. Met Mysterium nodigt hij ons uit in een fantasiewereld vol verrassingen. Hier is alle informatie niet altijd en overal onmiddellijk toegankelijk. We mogen mee op zoek naar het mysterie en het haast kinderlijke plezier dat ontwetendheid met zich meebrengt. Muziek gebouwd op de fundamenten van piano en contrabas, verrijkt met de massieve, agressieve en tegelijk zalvende klank van tenorsax,  trompet en bastrombone.

Genre: jazz

Release: 21 augustus

Biffy Clyro – A Celebration of Endings

A Celebration of Endings, zo heet de nieuwste van de Schotse rocktrio Biffy Clyro. Die titel speelt vreemd genoeg niet in op de huidige crisis, maar roept op tot een ander soort reset. Dat doen ze op de tonen van rock, punk, gothic … en het eigenzinnige drietal schrikt deze keer zelfs niet terug voor een streepje rave. Een volwassen album ook en ze lijken daar intussen ook zelf vrede mee te hebben genomen. Nog niet overtuigd? Check dan de drie vooraf gereleasete singles uit: ‘Instant History’, ‘End of’ en ‘Tiny Indoor Fireworks’.

Genre: rock

Release: 14 augustus

Jason Mraz – Look For the Good

Nood aan het perfecte tegengif voor deze moeilijke tijden? Dan schrijft de dokter de ongeremde positieve muzikale vibes van Jason Mraz voor. Zijn nieuwste Look For the Good loopt over van bruisende grooves en welkom escapisme. Met misleidend eenvoudige songteksten over een dag zorgeloos nietsdoen, een relevante oproep voor vrede en vriendschap of de onvermijdelijke, zeg maar traditionele ode aan Jasons favoriete geestverruimende kruid.

Genre: pop-reggae

Release: 28 augustus

 

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()