Menu
Terug

Nieuwe releases op (UHD) Blu-ray & DVD

De betere films in mei
Leestijd minuten
30 april 2019

Filmliefhebbers en bingewatchers opgelet, want mei belooft voor jullie een spetterende maand te worden. Dit is alvast onze selectie van het beste dat je op (UHD) Blu-ray en DVD te wachten staat.   

Bumblebee

'Bumblebee' voert ons terug naar de jaren '80. Een tijd van walkmans, new wave-bands en de dag dat de eerste Transformer zijn metalen voet op onze planeet zette. Maak kennis met de sympathiekste onder de Autobots … en met het tienermeisje dat hem van de schroothoop redt en letterlijk weer aan de praat krijgt. Actie en spektakel gegarandeerd, wat had je gedacht. Maar het mag deze keer ook wat meer en persoonlijker zijn. Een topactiefilm ook voor wie de andere Transformer-films niet heeft gezien.

Genre: actie

Release: 1 mei

Creed II

Met de legendarische Rocky Balboa in zijn hoek lijkt niets de jonge bokskampioen Adonis Creed te kunnen stoppen. Tot er een tegenstander opduikt die voor beiden een tragisch verleden oprakelt en een epische afrekening onafwendbaar maakt. Een must-see voor iedereen die de voorganger geweldig vond, om precies dezelfde redenen. Een sterk verhaal dat zich nooit in bochten wringt om onvermijdelijke clichés uit de weg te gaan, maar tegelijk op geen enkel moment aanvoelt als de dertiende-in-een-dozijn sportfilm.

Genre: sport/drama

Release: 15 mei

Spider-Man: Into the Spider-Verse

Miles Morales is een tiener van Latijns-Amerikaanse en Afrikaanse origine die worstelt om zijn plekje te vinden op een nieuwe privéschool in Manhattan. Zijn wereld wordt helemaal op zijn kop gezet wanneer Miles kennismaakt met Peter Parker, een van de vijf andere Spider-Man-versies, elk met hun eigen dimensie. Deze unieke animatiefilm scoorde wereldwijd niet voor niets een plaatsje in de film top 10 (en niet de animatiefilm top 10) van nagenoeg alle critici. 

Genre: actie/animatie

Release: 30 april

Glass

Ergens in een gesloten instelling voor geesteszieken confronteert de ambitieuze, maar verontruste psychiater Ellie Staple drie heel speciale patiënten. Wat begint als een heel geloofwaardige rationele rit, ontaardt gaandeweg in een veel minder rationeel en griezelig verontrustende groepsreis.  Laat het aan regisseur-scenarist M. Night Shyamalan over om een film te serveren die je continu op het verkeerde been zet en achteraf dwingt tot uitgebreide discussies met vaak meerdere interpretaties. Dat is met 'Glass' niet anders.

Genre: thriller

Release: 24 mei

The Favourite

Begin achttiende eeuw zit de fragiele koningin Anne op de Engelse troon, maar ze heeft weinig besef van het turbulente Europese politieke toneel.  Het is eigenlijk haar beste vriendin, Lady Sarah Churhill, die het land regeert. Tenminste, tot een nieuwe dienstmeid zich eerst in de gratie van Sarah werkt en niet veel later in die van de koningin. Een ambitieuze dame die kans ziet haar verloren aristocratische status te heroveren en daarbij zal geen vrouw, man, politicus of konijn haar in de weg staan.

Genre: drama

Release: 8 mei

Boy Erased

Jared Eamons is de zoon van een pastoor, woont in een klein Amerikaans stadje en is homoseksueel. Zijn ouders hebben het daar enorm moeilijk mee en uit vrees voor het verlies van vrienden en hun plek in de gemeenschap, dwingen ze Jared tot conversietherapie. Daar komt de jongen in conflict met de brute programmaleider en begint zijn ontdekkingstocht naar zijn eigen stem en ware zelf. Topdrama met Nicole Kidman en Russel Crowe.

Genre: drama

Release: 1 mei