Menu
Terug

November brengt nieuwe muziek van Bruce Springsteen, K3, Netsky, …

28 oktober 2020

Van Bruce Springsteen over Eels en K3, tot nu al gevestigde nieuwkomers als Sam Smith, Yungblud en Netsky. In november mag bij de liefhebbers van zowel rock, pop, indie als drum&bass, de volumeknop helemaal open.

Bruce Springsteen - Letter To You

In november van vorig jaar riep Bruce Springsteen zijn E Street Band terug samen in zijn thuisstudio en samen namen ze in amper vier dagen 'Letter To You' op. Helemaal live ingespeeld, zonder overdubs. The Boss heeft duidelijk geen last van metaalmoeheid en zijn band heeft er hoorbaar zin in. Een must-have voor de fans ook, alleen al om die drie nummers die Springsteen nog voor zijn debuutalbum in 1973 schreef: ‘If I Was the Priest’, ‘Janey Needs a Shooter’ en ‘Song for Orphans’.

Genre: rock

Nu in de winkel

Eels - Earth to Dora

Na het afsluiten van de lange tour met voorganger 'The Deconstruction' dook Eels onmiddellijk de studio in. Met de bedoeling een nieuw album te maken en daarmee dan opnieuw zoveel mogelijk concertzalen aan te doen. Op die tour moeten ze door de bekende omstandigheden nog even wachten. Dat album is er echter en 'Earth to Dora' is opnieuw een koffer vol juweeltjes van songs. Check de vooraf geloste singles ‘Baby Let’s Make It Real’ en ‘Are We Alright Again’ uit en overtuig jezelf.

Genre: alternatief/pop

Release: 30 oktober

Netsky - Second Nature

Volgens Wikipedia is Boris ‘Netsky’ Daenen een Belgische drum&bass-artiest. Zo brak de nog jonge producer en DJ effectief door, om vervolgens met andere EDM-stijlen te experimenteren … en om met deze 'Second Nature' de terugkeer naar die drum&bass-roots te maken. De fans van het eerste uur reageerden alvast laaiend enthousiast op singles als ‘I See the Future in Your Eyes’ en ‘Mixed Emotions’. Netsky is nooit weggeweest, maar is tegelijk toch een beetje terug. Je buren weten niet wat hen te wachten staat!

Genre: EDM

Release: 30 oktober

Sam Smith - Love Goes

Sam Smith had voor zijn derde album 'Love Goes' makkelijk de succesformule van de twee voorgaande kunnen kopiëren en was daar nog mee weggekomen ook. Maar dat doet hij dus niet. De respons op zijn recente songs gaf de singer-songwriter de moed om te doen waar hij altijd al van droomde: popmuziek maken. 'Love Goes' telt dus minder ballades en meer poppy nummers. De fans mogen echter op beide oren slapen. In elk nummer is het Sam Smith-DNA overduidelijk aanwezig. Getuige daarvan de single 'My Oasis' met Burna Boy.

Genre: pop-soul

Release: 30 oktober

K3 - Dans van de Farao

In december verschijnt de nieuwe en tweede K3-film met Hanne, Marthe en Klaasje. Die heet 'Dans van de Farao' en zo heet ook het nieuwe album dat al een maand vroeger in de winkel ligt. Zo kun je de liedjes uit de film alvast instuderen, maar er staan ook heel wat andere nummers op. Zoals de zomersingle ‘Bikini vol zand’ en ‘Bubbel’. En alsof dat nog niet genoeg is, krijg je er ook nog eens een DVD vol met afleveringen uit 'K3 - Rollerdisco' bovenop.

Genre: Nederlandstalig

Release: 13 november

Yungblud - Weird!

‘Weird!’ was de single die de eerste lockdown voor vele Yungblud-fans toch weer iets aangenamer maakte. Het is ook de titel van zijn tweede album. Het is niet vanzelfsprekend om het explosieve debuut '21st Centure Liability' op te volgen, maar de Engelse rocker, punker en hiphopper is dan ook een allesbehalve vanzelfsprekende artiest. Het lijkt bij momenten wel alsof we met ‘Weird!’ pas de echte Yungblud leren kennen. En die is nog veelzijdiger en meer gedreven dan verwacht.

Genre: rock, hiphop

Release: 13 november

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()