Menu
Terug

Oktober brengt legendarische rockers én nieuw muzikaal talent

28 september 2020

Rock, soul, pop of alternatief? Check, check, check én check! Oktober brengt immers nieuw werk van zowel gevestigde rockers als van toekomstige muzikale monumenten in meerdere genres. Met onder andere nieuwe albums van Gers Pardoel, Bon Jovi, Eagles, Jonsi, Aloe Blacc en Elvis Costello.

Gers Pardoel – 2020

2020 had het jaar moeten worden van Gers Pardoel … en dat wordt het uiteindelijk alsnog. Verwacht op zijn nieuwe album '2020' geen radicale stijlbreuk. Hij draagt hiphop nog steeds in het hart, maar tegelijkertijd toont het zijn eeuwige liefde voor de melodie die het verschil maakt. Gers wil ons nog steeds een goed gevoel geven. Met aanstekelijke en creatieve songs, gebracht door een artiest die weet en meent wat hij zingt, en daarmee een album vult waarop je geen enkel nummer skipt. Een zeldzaamheid.

Genre: hiphop

Nu in de winkel

Bon Jovi – 2020

'2020' is het vijftiende studioalbum van Bon Jovi. Een plaat waar de band meer dan ooit een sociaal geweten toont. Zo moedigt ‘Limitless’ optimisme aan in deze moeilijke tijden en is ‘Lower the Flag’ geïnspireerd door een tragische schietpartij in Dayton vorig jaar. ‘Blood in the Water’ gaat voor empathie met migranten, terwijl ‘Unbroken’ de psychologische moeilijkheden van teruggekeerde oorlogsveteranen aankaart. Muzikaal rockt Bon Jovi nog als zijn twintig jaar jongere zelf.

Genre: rock

Release: 2 oktober

Eagles – Live from the Forum MMXVIII

In 2018 gaf de legendarische Amerikaanse rockband Eagles in Los Angeles drie uitverkochte en onvergetelijke concerten. De hoogtepunten daarvan staan gebundeld op deze 'Live from the Forum MMXVIII'.  Zet je dus schrap voor de definitieve live versies van hun meest iconische hits zoals ‘Hotel California’, ‘Take it Easy’, ‘Life in the Fast Lane’, ‘Desperado’, ‘Ol’ 55 en ‘Those Shoes’. Tijdloze nummers geschreven door geboren songwriters en muzikanten. De perfecte soundtrack voor een laat tuinfestival.

Genre: rock

Release: 16 oktober

Jónsi - Shiver

Tien jaar na zijn debuut krijgen we met 'Shiver' eindelijk het tweede album van Sigur Ros-bezieler Jónsi. Het is opnieuw een opwindend en verrassend werk geworden. Met geweldige gastoptredens van Cocteau Twins’ Liz Fraser en popicoon Robyn. De schurende, synthetische stijl van producer A. G. Cook in combinatie met Jónsi’s meeslepende en veeleer organische melodieën levert unieke songs op waarin de stem van het IJslandse buitenbeentje herhaaldelijk nieuw muzikaal terrein verkent.

Genre: alternatief

Release: 2 oktober

Aloe Blacc – All Love Everything

Er zijn weinig genres waar Aloe Blacc zich nog niet met succes aan heeft gewaagd, maar op 'All Love Everything' houdt hij het bij aanstekelijke soul, een snuifje R&B en een persoonlijke boodschap. Een album geïnspireerd door het vaderschap, met de focus op familie en samenhorigheid. Met songs ook die het opnemen voor de underdog, die ook in deze moeilijke tijden zijn dromen probeert waar te maken. Wij horen daarnaast ook een van de meest melodieuze soulstemmen van deze generatie.

Genre: soul

Release: 2 oktober

Elvis Costello – Hey Clockface

Nadat hij de singles ‘No Flag’, ‘Hetty O’Hara Confidential’ en ‘We Are All Cowards Now’ solo opnam in Finland, trok Costello naar Parijs. Daar nam hij met muzikanten nog eens negen songs voor 'Hey Clockface' in twee dagen op. Blazerpartijen werden vanop afstand vastgelegd. Het resultaat: een opvallend levendig en gedreven album met een Costello die stemgewijs misschien wel zijn grootste vorm scoort sinds 1991.

Genre: pop/rock

Release: 30 oktober

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()