Menu
Terug

Oktober brengt voor gamers de eerste echte najaarstoppers

29 september 2021

Oktober trapt het najaarsoffensief voor games zo hard op gang dat je bijna op een schrale novemberoogst gaat hopen. Met vooraan de koning van de digitale grasmat, een Greatest Hits-versie van het fenomeen dat Mario Party heet, een nieuwe aflevering van Far Cry en nog veel veel meer.  

FIFA 22

Met FIFA 22 zet de succesvolle voetbalgame zijn zegereeks glorieus verder. Van een snelle competitieve wedstrijd met vrienden op de bank, tot die ongemakkelijke sfeer in de kleedkamer na verlies in je carrièremodus. En laten we ook het spectaculaire straatvoetbal van VOLTA niet vergeten. Ach, FIFA 22 heeft een speltype voor elke situatie en elke stemming. Voornaamste verbeteringen? Te veel om op te noemen: een betere doelman, meer controle over je tempoversnellingen, een realistischer balgedrag, meer offensieve en defensieve teamstrategieën en op de nieuwe generatie spel consoles nog indrukwekkendere animaties.

Platform: pc, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, Switch

Release: 1 oktober

Far Cry 6

Anton Castillo is dictator van de tropische eilandstaat Yara en vastbesloten om ‘zijn’ land met geweld tot zijn vroegere glorie te restaureren. Dat lijkt hem allemaal te lukken want een zwak georganiseerde volksopstand is op sterven na dood. Tenminste, tot jij, Dani Rojas, de volumeknop van de revolutie weer naar stand elf draait. Dat doe je in de beste Far Cry-traditie. Je begint met gedurfde guerrilla-acties om de greep van Castillo op een deel van Yara te verslappen. Naarmate je in deze openwereldactiegame meer successen scoort, groeit je arsenaal en je team van bondgenoten. Succes en Viva la revolucion in Far Cry 6!

Platform: pc, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series S/X

Release: 7 oktober

Metroid Dread

Met Metroid Dread mogen we opnieuw intergalactisch premiejagen met de legendarische intergalactische avonturier Samus Aran. Die ging er namelijk van uit dat ze samen met de planeet SR388 ook gelijk de dodelijke X-parasieten had weggevaagd … tot een mysterieuze videoboodschap die idee tegenspreekt. Metroid Dread volgt de klassieke 2D-gameplay van eerdere Metroid-games, maar koppelt daar een stevige dosis frisse nieuwe elementen aan. Zo zal Samus nu ook regelmatig heimelijk te werk moeten gaan. Daarbij kies je grotendeels je eigen route, om het een volgende passage helemaal anders te doen.

Platform: Switch

Release: 8 oktober

Back 4 Blood

Back 4 Blood is coöperatieve gameplay op z'n allerbest. Dat wil zeggen dat twee tot vier spelers, of ze nu vaste speelkameraden zijn of niet, totaal ongedwongen samenwerken om de uitdagingen te volbrengen. Dat doen ze in deze game als zogenaamde ‘Cleaners’, teams van vier moderne krijgers die samen door een wereld oprukken die overspoeld wordt door duizenden mutanten in vele gruwelijke varianten. Ga voor het objectief, houd een oog op je makkers en probeer deze altijd weer anders opgezette sessies te overleven.

Platform: pc, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S

Release: 12 oktober

Marvel’s Guardians of the Galaxy Cosmic Deluxe Edition

In Marvel’s Guardians of the Galaxy Cosmic Deluxe Edition ben jij de enige echte Star Lord. Met je exotische verzameling van vaste gezellen aan je zijde zoek, schiet, vlieg en knok je een weg door een avontuur van Marvel - en dus epische proporties. Herkenbaar en tegelijk verrassend, met een gloednieuw verhaal waarin jouw acties en beslissingen altijd gevolgen hebben. De ene keer hilarische, de andere keer verrassend diepgaand. In deze Cosmic Deluxe Edition krijg je de onvermijdelijke jaren ’80 mixtapesoundtrack ook nog eens als aparte digitale download er bovenop, naast een SteelBookCase, speciale outfits voor je Star Lord en een fraai artworkboek.

Platform: PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series S/X

Release: 26 oktober

Mario Party Superstars

Mario Party Superstars staat voor een Greatest Hits-collectie van de geweldige serie waarmee Nintendo al sinds de N64-console de perfecte mix van een bordspel en een videogame creëerde. Een interactief, digitaal en altijd verrassend gezelschapsspel dus. Mario Party Superstars brengt de vijf populairste borden uit de geschiedenis van die succesreeks terug, inclusief honderden klassieke minigames. Dus verzamel familie of vrienden, bij je thuis of online, en maak er een competitieve, grappige en altijd verrassende sessie van. Moge de beste winnen. Of niet, natuurlijk.

Platform: Switch

Release: 29 oktober

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()