Menu
Terug

Entertainment-update februari 2018

31 januari 2018

Zoals dat iedere maand het geval is, zijn er weer heel wat nieuwkomers op de markt. Stoom je klaar voor een waaier aan releases, want februari heeft op vlak van entertainment heel wat in petto. Van psychedelische popnummers tot bingewatchen voor de kids: wij tonen je waarheen.

MUZIEK

Justin Timberlake: Man Of The Woods

In 2017 zagen we hier en daar al eens een beeld de revue passeren waar Timberlake in de studio gespot werd. De geruchten over een nieuw studioalbum bleken dan ook te kloppen, want zijn nieuwe plaat Man Of The Woods ligt vanaf 2 februari in de winkels. Wat deze plaat van een andere onderscheidt, is dat Timberlake terugkeert naar zijn roots – inderdaad, inclusief zuidelijke countrysound.  Wij kunnen alvast niet wachten om deze nieuwe stijlmix te beluisteren. Lees er hier meer over!

Muziekgenre: Hiphop
Release: 2 februari

Simple Minds: Walk Between Worlds

Hij is er bijna: de nieuwe plaat van Simple Minds. Wat Walk Between Worlds zo uniek maakt, is dat het album tweeledig is. Aan de ene kant reken je op de typerende gitaarklanken en kenmerkende sound van Simple Minds. Aan de andere kant word je verrast door filmische melodieën en dramatische orkestraties die opgenomen werden in de wereldvermaarde Abbey Road studios.

Muziekgenre: Rock
Release: 2 februari

Franz Ferdinand: Always Ascending

Op dit album hoor je de Schotse band zoals je hem nog nooit eerder hoorde. Enthousiasme, uitbundigheid en euforie vieren hoogtij op dit album. Zanger Alex Kapranos benoemt het als ‘futuristisch en naturalistisch’. Always Ascending is het meer dan geslaagde resultaat van een samenwerking met producer Philippe Zdar (Cassius, Phoenix, The Beastie Boys), opgenomen in Parijs. Tien tracks die je favoriete band nieuw leven inblazen, heerlijk toch?

Muziekgenre: Rock
Release: 9 februari

The Wombats: Beautiful People Will Ruin Your Life

Het vierde studioalbum van The Wombats is er ook eentje met een unieke sound. Wie vertrouwd is met Psych Pop, zal de melodieën wellicht in dat genre kunnen thuisbrengen. Licht oppeppend met een resem aan popinvloeden en een refrein dat blijft hangen. We kregen intussen al twee singles te horen: Lemon To A Knife Fight en Turn, twee bewijzen dat de band andere sferen gaat verkennen. Wij zijn alvast benieuwd naar het grote geheel.

Muziekgenre: Indie, Psych Pop
Release: 9 februari

Fever Ray: Plunge

Plunge is het tweede studioalbum van Fever Ray, het pseudoniem van de Zweedse artieste Karin Dreijer Anderson. Stevige beats, zweverige zang en complexiteit vieren hoogtij als het om deze plaat gaat. Wat Fever Ray van andere artiesten onderscheidt, is dat ze onze interesse blijft prikkelen. Zowel negatieve als positieve kritieken tillen haar werk naar een hoger niveau – iets wat niet bij iedereen het geval is. Haar nummers zijn ietwat bevreemdend en de aanhoudende spanning in de nummers zet aan tot denken. Vreemd kan soms ook helemaal werken, nietwaar?

Muziekgenre: Electropop
Release 23 februari

FILM

Le Fidèle

Inderdaad, na lang wachten is hij er : het allernieuwste werk van regisseur Michaël R. Roskam. Gino Vanoirbeek en beloftevolle racepilote Bénédicte Delhany worden smoorverliefd. Maar Gino, of beter ‘Gigi’ draagt een geheim met zich mee. Hij doet zijn uiterste best om dit te verbergen, maar dat brengt hem diep in de problemen. Hun liefde wordt op de proef gesteld en Gigi zal een hartverscheurende keuze moeten maken…

Genre : Politie, Drama
Release : 2 februari

Le Sens de la Fête

Topregisseurs Eric Toledano en Olivier Nakache sloegen de handen in elkaar voor deze hilarische komedie. Sens de la Fête vertelt het verhaal van Max, een traiteur die stilaan genoeg krijg van al die feestjes. Voor het huwelijk van Pierre en Helena bereidde hij alles tot in de puntjes voor, maar een reeks tegenslagen gooit roet in het eten. Hoe een bende die gespecialiseerd is in het geven van feestjes dat oplost, ontdek je al huilend van het lachen.

Genre : Komedie
Release : 7 februari

Blade Runner 2049

Goed nieuws voor de dames, want februari heeft een nieuwe film met Ryan Gosling in petto. Regisseur Denis Villeneuve koos voor een sterrencast, want naast Gosling schittert ook Harrison Ford in dit vervolgverhaal op Blade Runner uit 1982. Ridley Scott, de regisseur van de voorgaande film, werkte mee als uitvoerend producent en de muziek die je hoort is van de hand van Hans Zimmer en Benjamin Wallfisch. Het verhaal speelt zich af in het jaar 2049, waar de politie-eenheid Blade Runner wordt versterkt door officier K. Hij ontdekt een duister geheim dat de mensheid in gevaar brengt… Meer weten? Lees het hier!

Genre: Sciencefiction, Neo noir
Release: 14 februari

Lego Ninjago : The Movie

Wie nog een film zoekt om de kids ’s weekends te entertainen, vindt dit ongetwijfeld een uitstekende release. Lego Ninjago: The Movie valt onder de noemer van hyperactieve animatiefilms die jong en oud entertainen. Zes jonge ninja’s krijgen de taak om hun thuis, het eiland Ninjago, te beschermen. ’s Nachts doen ze hun werk als krijger, overdag zijn het doodgewone tieners die de middelbare school proberen te overleven. Succes bij je kroost gegarandeerd!

Genre : Kids, Animatie
Release: 14 februari

Borg vs McEnroe

Op Valentijn komt hij uit waardoor hij wellicht het ideale geschenk voor je partner is. Tennisfan of niet,  deze film kan iedereen bekoren. We nemen je terug mee naar het Wimbledon-toernooi van 1980. De finale wordt gespeeld tussen de iconische Bjorn Borg en zijn geduchte tegenstander John Mcenroe. Hun finale wordt in de geschiedenisboeken omschreven als ‘When Ice met Fire’. Via flashbacks neemt regisseur Janus Metz Pedersen ons mee naar de wortels van de tenniskampioenen. Opmerkelijk is ook dat de rol van de jonge Bjorn vertolkt wordt door zijn eigen zoon.

Genre: Drama
Release: 14 februari

Victoria and Abdul

19de eeuw, Engeland. Wanneer Abdul Karim vanuit India afreist om me te werken aan het feest rond het Gouden Jubileum van koningin Victoria, ontstaat er een hechte vriendschap tussen de twee. Iedereen rond hen probeert de vriendschap te verbreken, maar Adbul en Victoria blijven elkaar terugvinden. Judi Dench schittert in de rol van de koningin en werd met deze film genomineerd voor de Golden Globes 2018 als Beste Vrouwelijke Hoofdrol in een Musical of Komedie.

Genre: Historisch, Drama
Release: 21 februari

GAMES

EA Sports UFC 3

Jawel, er is een nieuwe doorbraak in de digitale vechtsport. UFC 3 brengt Real Player Motion Tech op het toneel, een nieuwe gameplay animatietechnologie die het spel realistischer dan ooit doen lijken. Elke trap, klap, block en counter kent een unieke en dynamische reactie om je de meest responsieve ervaring te bieden. In de G.O.A.T. Carrièremodus kan je een echte loopbaan uitbouwen, fans aan je binden en vervolgens de beste strijder ter wereld worden. Lees er hier alles over!

Genre: Sport
Release: 2 februari

Kingdom Come - Deliverance

De oude koning is doo den zijn erfgenaam heeft niet genoeg kracht om zijn plek op de troon te claimen. Hoofdpersonage Henry is de zoon van een smid. Zijn familie werd uitgemoord en als enige overlevende is hij maar op een ding uit: wraak. Hij wil er koste wat kost voor zorgen dat de troon bestegen wordt door de rechthebbende erfgenaam. Kingdome Come Deliverance is een open wereld game, waar je kunt gaan en staan waar je wil. Je gaat verschillende quests aan en verslaat je grootste vijanden. Van zwaarden en messen tot pijl en boog: jij vecht als geen ander.

Genre: Rollenspel
Release: 13 februari

Bayonetta 2

In dit spannende vervolg op de populaire actiegame Bayonetta verveel je je geen minuut. De gelijknamige heks reist vanuit een ver verleden naar het heden. Met behulp van haar meedogenloze wapens, ongelooflijke krachten en unieke vechtstijl maken haar vijanden geen schijn van kans. Met haar nieuwe kracht Umbran Climax roept ze de meest angstaanjagende monsters op om je een kopje kleiner te maken. Als speler kies je uit de speelstijlen Classic en Touch, wat het spel een persoonlijke touch geeft.

Genre: Actie
Release: 16 februari

Welke nieuwkomer is jouw favoriet?