Menu
Terug

Entertainment-update januari 2018

02 januari 2018

Van schlagermuziek tot Dolly Parton-folk en horrorclowns: januari heeft op entertainment vlak heel wat in petto. Stoom je klaar voor een waaier aan releases, wij tonen je alvast onze favoriete entertainment releases van januari.

Music

Klubbb3: Ho-Dio-Di-Jee

Hoorde je nog niet eerder van Klubbb3? Dan praten we je even bij. Het schlagerproject van zangers Christoff, Jan Smit en Florian Silbereisen brak de voorbije 2 jaar alle records in Duitsland. Er schoven in totaal meer dan 450.000 platen over de band en hun albums kregen goud of platina in Oostenrijk, Zwitserland en België. Over enkele dagen brengt het trio zijn derde album uit, dus fans weten ongetwijfeld wat hen te doen staat.

Muziekgenre: Pop
Release: 12 januari

First Aid Kit: Ruins

Je leest het goed: het Zweedse folkduo First Aid Kit brengen hun nieuwe album Ruins uit. Het album van dit zussenpaar werd opgenomen in Portland, Oregon, waar het duo samenwerkte met R.E.M.’s Peter Buck, Wilco’s Glenn Kotche en Midlake’s McKenzie Smith. Heel wat grote namen die aan deze plaat meewerkten, dus. Het album werd in oktober al aangekondigd met het nummer ‘Postcard’, dat verdacht veel Dolly Parton-trekjes had. Benieuwd naar meer? Lees hier het volledige artikel.

Muziekgenre: Pop/Folk
Release: 19 januari

Django Django: Marble Skies

Deze Britse rockgroep is helemaal terug met zijn nieuwe album ‘Marble Skies’. Naar aanloop van de release deelde de vierkoppige band een video om de eerste single ‘Tic Tac Toe’ te promoten. De clip volgt zanger Vincent Neff in fast-forward doorheen een daguitstap naar de Britse kuststad Hastings. John Maclean, de filmmaker van Slow West, beet zich vast in de video en dat valt eraan te merken. Zet het jaar alvast goed in en wat beter dan met een nieuw album? Meezingen is de boodschap, dus!

Muziekgenre: Rock
Release: 26 januari

Movies

American Assassin

Na een tragische gebeurtenis raakt het leven van de jonge Mitch Rapp (Dylan O'Brien) in het slop. In zijn zoektocht naar wraak komt hij terecht in het CIA-team van Stan Hurley (Michael Keaton), een veteraan van de Koude Oorlog die nu actief is in de strijd tegen terrorisme. Ze worden ingeschakeld in het onderzoek naar een golf van aanvallen tegen militaire en burgerlijke doelwitten. Wanneer ze op een patroon stuiten, blijkt een meedogenloze Turkse geheim agente hetzelfde spoor te volgen. Ze bundelen hun krachten en gaan samen op jacht naar een geheimzinnige spion die een wereldoorlog wil ontketenen.

Filmgenre: Actie
Release: 23 januari 

Kingsman: Golden Circle

In Kingsman: The Golden Circle staan onze helden voor een nieuwe uitdaging. Wanneer ze hun hoofdkwartier verliezen en de wereld gegijzeld wordt, ontdekken ze een verwante spionnenorganisatie in de VS. In dit nieuwe avontuur moeten de twee geheime elite-organisaties samenwerken om een meedogenloze en gemeenschappelijke vijand te verslaan. Dit alles om de wereld te redden. Iets wat inmiddels een gewoonte is geworden voor Eggsy.

Filmgenre: Misdaad
Release: 24 januari

It: Chapter One

Het paradepaardje van wereldvermaard auteur Stephen King is terug van – eigenlijk nooit - weggeweest. Zeven jonge vrienden gaan de strijd aan met een angstaanjagend bovennatuurlijk wezen dat hun thuisstadje al eeuwenlang teistert. IT noemt zichzelf Pennywise the Dancing Clown en neemt de gedaante aan van je vreselijkste angstbeeld. Alleen door samen te werken kunnen de kinderen IT trotseren en misschien zelfs verslaan. Meer weten? Lees hier het volledige artikel.

Filmgenre: Horror
Release: 24 januari

Games

Lost Sphear

In Lost Sphear ga je op jacht naar de waarheid achter de verdwijning van een hele stad. Kruip in de huid van Kanata, een jongeman wiens weg wordt gevormd door het lot. Na een verontrustende droom komt Kanata erachter dat de werkelijkheid zelf wordt bedreigd. In dit spel werk je samen met anderen die zijn gestrand en deel je dezelfde missie: de wereld terug in haar oorspronkelijke staat herstellen. Vang Kisou-robots die je aan personages kan toewijzen, speel tegen een hele reeks nieuwe monsters en geniet van meer vrijheid dankzij het ATB 2.0 gevechtssysteem.

Game Genre: Rollenspel
Release: 23 januari

Monster Hunter World (Lenticular)

Monster Hunters producent Ryozo Tsujimoto kondigde onlangs aan dat zijn nieuwste game Monster Hunter World na zijn lancering gratis updates zal krijgen. En niet zomaar updates, maar extra en nooit eerder gespotte monsters. Haal de game nu in huis en geniet maandenlang van vernieuwing. En een topgame, daar hoort een klassecover bij. Wat is er beter dan de lenticular uitgave? Haast niets! Wie voor deze uitgave kiest, is overduidelijk een diehard fan. Lees hier het volledige artikel.

Game Genre: Actiegame
Release: 26 januari

Dragon Ball FighterZ

Terug naar zijn roots, dat is wat Dragon Ball doet met het FighterZ-game. De animatiereeks waarop het spel zich baseert is intussen 30 jaar oud, maar blijft een klassieker die steeds met vernieuwing op de proppen komt. Kijk naar de omschakeling van 3D naar 2.5D: een immense invloed op het uiterlijk van het spel én een resem aan gameplay-innovaties. In Dragon Ball FighterZ speel je drie tegen drie, waardoor je met meer dan een personage kan spelen. Let the games begin!

Game Genre: Fightinggame
Release: 26 januari

Welke is jouw favoriet?