Menu
Terug

Entertainment-update maart 2018

02 maart 2018

Een nieuwe maand, dat staat synoniem voor een heleboel nieuwe releases die ons hart sneller doen slaan. Van levensgevaarlijke games over blockbusters die je niet mag missen en een prachtplaat van George Ezra: wij tonen je onze favorieten. Maak je geen zorgen, er zit ongetwijfeld voor iedereen wat lekkers bij. Ontdek snel de releases van maart!

Games

Farcry 5

Op het eerste gezicht is Hope County een van de vele slaperige, door de rest van de wereld vergeten regio’s in de Noord-Amerikaanse staat Montana. Deze uitgestrekte en levendige spelwereld wordt getypeerd door majestueze bergen, glooiende heuvels en pijnboombossen. Misschien wat te ver afgelegen van de rest van de bewoonde wereld, maar geen slechte plek om je nieuwe post als hulpsherrif te betrekken. Dat zou je toch denken. Een religieus geïnspireerde sekte heeft Hope County in een ijzeren greep. Hoog tijd om de plaatselijke ‘messias’ en zijn gewelddadige militie een lesje te leren. Hoe? Dat bepaal jij in de beproefde Far Cry-stijl helemaal zelf. Lees hier het volledige artikel.

Genre: Actie
Formaat: PS4, Xbox One, Pc
Release: 27 maart

Kirby Star Allies

Kirby maakt zijn debuut op de Nintendo Switch. Dat betekent creatieve gameplay, kleurrijke actie en unieke uitdagingen in glorieuze HD. Wervelende actie die er nog beter op wordt als je samen met je vrienden speelt. Kirby is razend populair bij miljoenen spelers van alle leeftijden. Niet slecht voor een klein, roze, bolvormig … tja … wezentje. Een wezentje met heel speciale krachten. Zo overkomt hij elk obstakel, lost hij elke puzzel op en verslaat hij iedere vijand dankzij zijn vermogen om de eigenschappen van andere wezens en zelfs van tegenstanders over te nemen.

Genre: Platform
Formaat: Nintendo Switch
Release: 16 maart

A Way Out

Het gebeurt niet vaak dat een game met een totaal nieuwe beleving komt aanzetten, maar A Way Out is zo’n game. Zet je daarom schrap voor dit filmische actieavontuur waarin je zelf de hoofdrol speelt. Of liever: de hoofdrol deelt, want A Way Out is gemaakt om met twee spelers te spelen, van begin tot einde. In het spel zijn jullie dan Leo en Vincent, twee mannen die elkaar bij het begin van dit avontuur niet kennen. Ze zullen echter moeten leren samenwerken en wel in allesbehalve vanzelfsprekende omstandigheden. Wanneer we hen ontmoeten, zitten ze immers in de cel. Samen zal je een ontsnappingsplan moeten beramen en uitvoeren. Als je daar eenmaal in geslaagd bent, is het nog lang niet afgelopen.

Genre: Actie
Formaat: PS4, Xbox One, Pc
Release : 23 maart

Bravo Team

Bravo Team is een shooter die exclusief voor de PlayStation VR werd gemaakt en garandeert dan ook een heel unieke vuurgevechtbeleving. Je kijkt de wereld om je heen in door de ogen van een elitesoldaat die allerlei hachelijke missies moet uitvoeren. Dat doe je in je eentje, bijgestaan door een computergestuurde collega, maar eigenlijk is het game ontwikkeld om er met twee spelers samen doorheen te knallen. Elk schot telt terwijl je zo tactisch mogelijk van dekking naar dekking oprukt. . Je campagne dropt je in een brede variatie aan missies en onvoorziene omstandigheden waar je jezelf en je partner moet uitschieten.

Genre: VR-shooter
Formaat: PS4 met PS VR
Release: 7 maart

Life is Strange - Before the Storm

In Life of Strange maakten we kennis met de rebelse Chloe Price. Met Before the Storm keren we enkele jaren terug en zien we hoe de 16-jarige dwarsligger een speciale vriendschap sluit met Rachel, een populair meisje met een succesvolle toekomst … en een schokkend familiegeheim. Een opnieuw pakkend filmisch drama-avontuur waarin jij de beslissingen van de hoofdrolspelers stuurt en zo je eigen aangrijpende tv-serie creëert. Fans moeten zeker de Limited Edition met artbook en die geweldige soundtrack uitchecken.

Genre: Avontuur
Formaat : PS4, Xbox One, pc
Release : 9 maart

Assassin’s Creed Rogue - Remastered

Het succesvolle piratenhoofdstuk uit de bekroonde Assassin’s Creed-serie werd terecht geremasterd voor de PS4 en Xbox One. Zeil je schip door de Caraïben, toon je meesterschap met sabel en musket terwijl je elke horizontale en verticale vierkante centimeter van deze uitgestrekte open wereld vol tropische eilanden verkent. Pittig detail: in deze aflevering speel je een Assassin die naar de aartsvijand, de Tempeliers, is overgestapt. Een episch avontuur met tonnen bewegingsvrijheid.

Genre : Actie
Formaat: PS4, Xbox One
Release: 20 maart

Metal Gear Survive

Metal Gear Survive draait om een zelfgekozen mix van heimelijke tactieken, een strategische verdediging van je basis en survivalgameplay. De plot dropt je na een dramatische aanloop in een parallelle dimensie, waar je zo goed en zo kwaad mogelijk een taaie missie moet volbrengen. Je kunt solo spelen, maar het game is eigenlijk gemaakt om regelmatig met enkele andere spelers samen alle gevaren het hoofd te bieden. Hoe je ook speelt, je vorderingen blijven behouden, over alle spelmodi heen.

Genre: Actie
Formaat: PS4, Xbox One, pc
Nu in de winkel

Muziek

Axelle Red – Exil

Vijf jaar na het uitstekende ‘Rouge Ardent’ en het akoestische ‘The Songs’ is er ‘Exil’. Dat betekent ballingschap, maar is het laatste dat we deze creatieve artistieke natuurkracht van bij ons toewensen. Axelle Red combineert pop en soul. Ze is lang niet de enige, maar ze doet het wel op haar unieke, onmiskenbare manier. Voor die soul trok ze voor de opnames van ‘Exil’, haar ondertussen tiende studioalbum, naar Los Angeles. Meer bepaald naar de plek waar haar idolen Carole King en Neil Young wonen. Een sterk, pakkend en tegelijk fris album.

Genre: Pop
Release: 16 maart

Nathaniel Rateliff & The Night Sweats - Tearing at the Seams

Nathaniel Rateliff heeft een stemgeluid waar je maar moeilijk omheen kunt. Een loeiboei die rauwe power en breekbaarheid moeiteloos tot een pakkende cocktail brouwt. Nog geen vijf jaar geleden zag het er naar uit dat de man de handdoek in de ring zou gooien en de muziek voorgoed vaarwel zou zeggen. In een laatste poging verzamelde hij zijn nu vaste begeleidingsband The Night Sweats om zich heen en de wereld ging plat voor de aanstekelijke mix van folk, Americana, een vleugje indie-pop en vooral een stevige dosis vintage rythm & blues.

Genre: Folk
Release: 9 maart

George Ezra - Staying at Tamara’s

De Brit bewijst met ‘Staying at Tamara’s’ dat zijn debuut geen toevalstreffer was. Zet je schrap voor een fantastische collectie van elf songs over escapisme, dromen, angsten en liefde. ‘Don’t Matter Now’ is een perfect voorsmaakje van de hitgevoelige en tegelijk unieke muzikale ongein waarmee George Ezra de ene instant-oorworm na de andere uit de luidsprekers doet spatten.

Genre: Pop
Release: 23 maart

David Byrne -American Utopia

David Byrne is een icoon van de alternatieve pop. Een meester in het gebruiken van meerdere, vaak botsende ritmes in dezelfde song en ook op ‘American Utopia’ smeedt hij die tot parels van popsongs. Hier en daar is de inbreng van dat andere muzikale genie Brian Eno hoorbaar, terwijl we tekstueel een David Byrne krijgen van wie de rebelse ontevredenheid relevanter dan ooit is.

Genre: Alternatief
Release: 9 maart

Jimi Hendrix - Both Sides of the Sky

Na ‘Valleys of Neptune’ en ‘People, Hell and Angels’ vormt ‘Both Sides of the Sky’ het sluitstuk op het drieluik van albums samengesteld uit werk dat het geniale gitaarwonder vlak voor zijn dood opnam. Studiotakes van nieuw materiaal, covers en alternatieve versies van bekende nummers. Het definitieve woord van wat de immens veelzijdige en getalenteerde Hendrix in de studio liet vastleggen.

Genre: Rock
Release: 9 maart

Films

Justice League

Aangespoord door zijn hersteld geloof in de mensheid en geïnspireerd door Supermans opoffering, roept Batman de hulp in van Wonder Woman om samen een nog grotere dreiging het hoofd te bieden. “Er is een aanval op komst van ver weg”, waarschuwt Bruce Wayne. “Niet op komst Bruce, ze zijn er al”, antwoord Diana Prince. In ‘Justice League’ ligt onze planeet in het vizier van een millennia oude machtige vijand. Nu de beschermer (Superman) dood is, lijkt niets dit kwaad nog in de weg te staan. Als de mensheid een kans wil maken tegen deze agressor, zullen Batman en Wonder Woman andere bovenmenselijke personages moeten overtuigen tot een onwaarschijnlijk bondgenootschap.

Genre: Actie
Release: 21 maart

Geostorm

Nadat een ongeziene reeks natuurrampen onze planeet bijna op de knieën bracht, kwamen de wereldleiders bijeen en besloten tot de bouw van een satellietnetwerk dat het wereldklimaat onder controle houdt. Het systeem dat ontworpen werd om de Aarde te beschermen, gaat voluit in de aanval. Wat volgt, is een spectaculaire race tegen de klok om de aanleiding van deze dreiging te neutraliseren, voor een wereldwijde storm alles en iedereen wegvaagt. Dean Deavin schreef in een vorig leven ‘Independence Day’ en mag nu laat zien waarom hij de geschikte persoon is om rampenfilms van het grootste formaat van het scherm te laten spatten.

Genre: Actie
Release: 7 maart

Happy Death Day

Nadat de zorgeloos egocentrische studente Tree Gelbman op haar verjaardag na een onenightstand ietwat katerig wakker wordt in het bed van Carter, begint voor haar een allesbehalve gewone dag. Alles lijkt zijn gewone routineuze gangetje te gaan, tot ze ’s avonds brutaal vermoord wordt … om opnieuw wakker te worden in datzelfde bed. Dag na dezelfde dag tracht ze uit deze, zichzelf alsmaar weer herhalende dodelijke cyclus te ontsnappen. Een bij momenten ijzingwekkend spannende thriller met een stevige dosis donkere humor.

Genre: Thriller
Nu in de winkel

Jigsaw

De politie stuit op het ene bloedbad na het andere. Het ene al gruwelijker geënsceneerd dan het vorige. De speurjacht van politiedetectives Halloran en Hunt lijkt langzaam maar zeker in de richting van een man te wijzen: John Kramer. Maar hoe is dat mogelijk? De man gekend en gevreesd als Jigsaw zou immers al tien jaar dood moeten zijn. Zet je schrap voor het volgende schokkende hoofdstuk in de legendarische horrorreeks. Naar gestoorde gewoonte weer heel inventief, maar absoluut niet voor gevoelige zieltjes.

Genre: Horror
Nu in de winkel

Het Tweede Gelaat

Vlaanderens bekendste politiedetectiveduo Vincke en Verstuyft zijn na ‘De Zaak Alzheimer’ en ‘Dossier K’ helemaal terug voor een nieuwe misdaadthriller. Ze zitten ook weer een sinistere moordenaar op het spoor. Wanneer echter een van diens slachtoffers het overleeft, valt Verstuyft voor haar charmes en dreigt dit een wig in de relatie tussen beide speurders te drijven. Zelfverzekerde crimi door Jan Verheyen, met een passend gerijpte Koen De Bouw en Werner De Smedt in de hoofdrollen.

Genre: Misdaad
Release: 23 maart