Menu
Terug

Entertainment-update april 2018

30 maart 2018

Het einde van de maand nadert, dus hier zijn we weer met een nieuwe lading entertainment! De paasvakantie gaat van start en wat leuker dan die te vullen met de nieuwste games, films en knallende muziek? Wij zetten de toppers op een rijtje.

FILM

Star Wars: The Last Jedi

In dit tweede deel van de derde Star Wars-trilogie zien we hoe Rey zich The Force eigen maakt met de hulp van de legendarische Luke Skywalker. Grootse sciencefictionopera en naar onze bescheiden mening de beste episode sinds ‘The Empire Strikes Back’. Het was aan scenarist-regisseur Rian Johnson om te bedenken hoe het verder zou gaan in ‘Star Wars: The Last Jedi’. Een opwindende opdracht voor elke filmmaker, maar in weinig gevallen waren de verwachtingen zo hoog gespannen. We kunnen je nu al vertellen dat Ryan Johnson fantastisch werk heeft afgeleverd. ‘Star Wars: The Last Jedi’ is naar onze mening de beste Star Wars-episode sinds ‘The Empire Strikes Back’. Meer weten? Lees het volledige artikel hier.

Genre: Science-fiction
Release: 18 april

Paddington 2

Het gebeurt niet vaak dat de opvolger van een geweldige familiefilmhit zijn voorganger overtreft, maar ‘Paddington 2’ is absoluut een uitzondering op de regel. We vinden de ietwat onhandige, maar o zo charmante beer Paddington terug als een gelukkig nieuw gezinslid van de Brown-familie in Windsor Gardens. Daar is Paddington overigens uitgegroeid tot een populaire aanwezigheid in de gemeenschap. Overal waar hij gaat, brengt hij vreugde en vaak ook marmelade.

Genre: Animatie
Release: 6 april

Murder on the Orient Express

De film trapt af aan de Klaagmuur in Jeruzalem. Daar demonstreert de beroemdste Belgische speurneus Hercule Poirot zijn haast bovennatuurlijke detectivetalenten bij een netelige zaak. De man is zowel vriend als vijand een paar stappen voor. Wanneer zijn aanwezigheid in Londen vereist is, stapt Poirot op The Orient Express. De rit die hij aanvankelijk als een minivakantie bekeek, draait dramatisch anders uit wanneer een van de passagiers wordt vermoord…

Genre: Moordmysterie
Release: 14 april

Ferdinand

Ferdinand is een Spaanse stier, maar in tegenstelling tot de andere stieren is hij meer geïnteresseerd in de mooie dingen des levens en minder in naam maken in de stierenvechtarena. Een pacifist op een plek waar je die niet verwacht en dat maakt de dingen er voor Ferdinand, noch voor zijn omgeving makkelijker op. Wanneer hij dan ook nog eens verkeerdelijk aanzien wordt voor een gevaarlijk beest met groot arenapotentieel, is dat het begin van een lange reeks grappige misverstanden en knotsgekke belevenissen.

Genre: Animatie
Release: 14 april

Coco

De jonge Mexicaanse Miguel droomt ervan om een beroemde muzikant te worden. Net zoals zijn idool Ernesto de la Cruz. Helaas heerst er in zijn familie al generaties lang een verbod op muziek. Een ultieme poging om zijn talent te bewijzen, doet Miguel na een reeks mysterieuze gebeurtenissen belanden in het Land van de Doden. En daar gaat het er verbazingwekkend kleurrijk aan toe. Onderweg leert Miguel de charmante oplichter Hector kennen en samen beleven ze een onvergetelijk avontuur. Een avontuur dat hen de ware toedracht achter Miguels familiegeschiedenis laat achterhalen. 

Genre: Animatie
Release: 4 april

Flatliners

Vijf medische studenten die geobsedeerd zijn door wat voorbij de dood ligt, wagen zich aan een gedurfd experiment. Door hun hart voor korte periodes tot stilstand te dwingen, wekken ze bijna-doodervaringen op. Die glimp in het hiernamaals heeft echter onvoorziene gevolgen. Een ijzingwekkend spannende thriller met Ellen Page, Diego Luna en Nina Dobrev.

Genre: Thriller
Nu in de winkel

Bad Trip

In deze prettig gestoorde Vlaamse misdaadkomedie komen vier vrienden tijdens hun laatste week samenwonen ‘door omstandigheden’ in een gevaarlijke situatie terecht. Ze moeten een grote hoeveelheid cocaïne zien te verkopen, maar ze hebben zo goed als geen criminele ervaring. En de concurrentie van diverse maffiaorganisaties maakt hun missie er niet makkelijker op.

Genre: Misdaadkomedie
Nu in de winkel

Kapitein Onderbroek: Het Eerste Grote Avontuur

In deze knotsgekke animatiefilm hypnotiseren twee creatieve grapjassen hun stuntelige schoolhoofd. Ze doen hem geloven dat hij een lachwekkend enthousiast, maar niet al te snuggere superheld is. Lachen tot er plots een echte superschurk opdaagt die een eind aan alle gelach wil brengen. Wat natuurlijk tot nog grappigere situaties leidt. Slapstick, onderbroekenlol en slimme grappen.

Genre: Animatie
Nu in de winkel

MUZIEK

Eels: The Deconstruction

De wereld is om zeep. Er is hoop op verandering en schoonheid, maar dat moet volgens Eels vanuit onszelf komen. Met de vijftien bloedmooie nummers op dit nieuwste album geeft Eels alvast het goede voorbeeld. Dat nieuwe album van de eigenzinnige band heet ‘The Deconstruction’. Het is hun twaalfde worp. De fans hebben er vier jaar op moeten wachten. Iets langer dan ze gewend zijn, maar dat wachten wordt naar goede gewoonte meer dan beloond. Lees onze volledige review hier.

Genre: Rock
Release: 6 april

Raymond van het Groenewoud: Archivaris

Meer dan veertig jaar muziek maken en nog steeds volle zalen trekken, het is niet veel artiesten gegeven. Wie het geluk had om de man de laatste jaren aan het werk te zien, weet ook dat het met de carrière van Raymond van het Groenewoud nog lang niet voorbij is. Dat maakt die Lifetime Achievement Award op de voorbije MIA’s echter niet minder gerechtvaardigd. Een mooie, zoveelste mijlpaal voor een levend, bij momenten nog aanstekelijk swingend stuk nationaal erfgoed. Een geschikt moment ook om die vier decennia liedjes in een overzichtelijke bundel samen te brengen. Die bundel heet ‘Archivaris’ en verzamelt maar liefst 74 nummers op vier cd’s.

Genre: Varia
Release: Nu in de winkel

Elvis Presley: The Searcher

‘The Searcher’ is een drie uur durende en uit twee films opgetrokken documentaire van kwaliteitshuis HBO. De focus ligt daarbij op Elvis Presley, de muzikant. Het volgt zijn indrukwekkende creatieve groei van zijn kindertijd tot die laatste opnamesessies in de Jungle Room in 1976. De kijkers krijgen een blik achter de schermen van dit fenomeen, aangevuld met meer dan twintig nieuwe interviews met mensen die nauw betrokken waren bij sleutelmomenten in Elvis’ leven of zwaar beïnvloed werden door The King.

Genre: Varia
Release: 6 april

Led Zeppelin: How The West Was Won

“Een testament van hoe goed het kon zijn”, zo omschrijft de legendarische Led Zeppelin gitarist Jimmy Page de al even legendarische arenaconcerten die de band in juni 1972 in Californië gaf en waarvan de opnames nu, ter gelegenheid van hun vijftigste verjaardag opnieuw uitgebracht worden. Met onsterfelijke versies van ‘Immigrant Song’, ‘Whole Lotta Love’ en ‘Stairway to Heaven’.

Genre: Rock
Nu in de winkel

Jack White: Boarding House Reach

Op zijn derde en meest ambitieuze soloalbum tot nog toe verbreedt White Stripes-frontman Jack White zijn muzikale horizon. Zet je schrap voor een warse worp moderne en tegelijk tijdloze songs. Rock, elektro, funk, proto-punk, hiphop, gospelblues en zelfs country worden al dan niet creatief tegenspartelend naar Whites unieke visie gebogen. Krachtig, rauw en integer.

Genre: Rock
Nu in de winkel

The Vaccines: Combat Sports

Je hebt al luidop meegezongen met de eerste single ‘I Can’t Quit’ en nu is het hele nieuwe en vierde album van de Engelse rockers een feit. Een duidelijke terugkeer naar hun energieke eerste werk met hoekige gitaarriffs, melodieuze teksten en een onverschrokken lak-aan-alles attitude, die The Vaccines als een van de meest opwindende bands van het moment bevestigen.

Genre: Rock
Nu in de winkel

GAMES

God of War

Kratos is dus terug, maar wanneer dit nieuwe hoofdstuk in de God of War-saga aftrapt, is er heel wat veranderd. De voormalige krijger is verhuisd naar het koude noorden. Hij woont in een afgelegen woud tussen besneeuwde bergtoppen. De man heeft zijn baard laten groeien, maar belangrijker nog: hij heeft een zoontje, Atreus. We ontmoeten vader en zoon wanneer ze de moeder des huizes ten grave dragen. Geen God of War-game zonder tragedie. Alleen dient die tragedie deze keer niet om een langgerekte wraakactie te rechtvaardigen, maar om de door het lot opgedrongen nieuwe familiedynamiek tussen Kratos en Atreus te kaderen. We maken kennis met een onstuimige, maar nog kwetsbare en ietwat ziekelijke jongeling die zich wil bewijzen, en een vader die vanuit onbegrepen bezorgdheid zijn zoon wil wapenen tegen een gevaarlijke wereld. Benieuwd naar meer? Lees hier het volledige artikel.

Genre: Actie
Release: 24 april

Ni No Kuni II: Revenant Kingdom

Laat je meevoeren door het charmante, tragische en heldhaftige verhaal van Evan Pettiwhisker Tildrum, een jonge koning van wie zijn troon en kasteel werden gestolen en met jouw hulp zijn koninkrijk terug zal winnen. Een avontuur dat hem van een naïeve jongeman tot de leider zal maken die zijn volk verdient. Een bloedmooi in beeld gebracht verhaal waarin Evan en de bondgenoten, die hij om zich heen verzamelt, door een levendige, kleurrijke wereld gaan en samen met jou van de ene verrassing in de volgende vallen. Onder het fraaie, handgetekende uiterlijk - met dank aan een topanimator van de legendarische Studio Ghibli - schuilt een diepe rollenspelbeleving. Het verhaal geeft de rode draad aan, maar jij kiest zelf je route, welke uithoeken je verkent en welke gevechten je liever - vooralsnog - uit de weg gaat. 

Genre: Rollenspel
Platform: PS4, Xbox One
Nu in de winkel

Detective Pikachu

De vader van de achttienjarige universiteitsstudent Tim Goodman is al twee maanden op mysterieuze wijze verdwenen. Hij had zich verdiept in allerlei gebeurtenissen die met Pokémon te maken hadden. Sindsdien heeft hij niets meer van zich laten horen. Tim is ongerust en vertrekt naar Ryme City op zoek naar een antwoord. Daar loopt hij op wonderbaarlijke wijze een pratende Pikachu tegen het lijf. En niet zomaar een Pikachu, maar eentje met een talent voor speurwerk. Ga op onderzoek uit! Het is hoog tijd om een vermiste vader met zijn zoon te herenigen in dit unieke avonturengame met bekende Pokémon in de hoofdrol. 

Genre: Avontuur
Platform: 2DS, 3DS
Nu in de winkel

Titan Quest

Duik in een groots actierollenspel en doorkruis het oude Griekenland, Egypte en Azië waar de goden een held zoeken om de ontsnapte titanen op de knieën te brengen. Ooit een klassieker op pc, nu in volle HD-glorie, uitgediept en over de hele lijn verbeterd te genieten op de PS4 en Xbox One.

Genre: Actierollenspel
Platform: PS4, Xbox One
Nu in de winkel

Wonder Boy: The Dragon’s Trap

In dit actieplatformgame probeer je de dodelijke gevaren en valstrikken van Monster Land te overleven. Gelukkig beschik je over de vaardigheid om in een hagedis, een muis, een piranha, een leeuw of een havik te transformeren. Een vaardigheid waar je tijdens dit wilde avontuur vaak op beroep zal moeten doen.

Genre: Actie
Platform: PS4, Switch
Release: 20 april

MX vs ATV: All Out

Vergeet veiligheidsgordels en duik in de off-road racewereld. Ontwikkel je eigen stijl op zelfgepimpte crossmotoren en quads. Ga voor de meest gestoorde stunts of bewijs jezelf de snelste in tal van competities en spelmodi; solo, met twee spelers in split-screen of met zestien spelers online.

Genre: Race
Platform: PS4, Xbox One
Nu in de winkel