Menu
Terug

Entertainment-update december 2017

30 november 2017

Zoals dat iedere maand het geval is, zijn er weer heel wat nieuwkomers op de markt. Op de ene, zoals Game of Thrones, zitten we nog gespannen te wachten. De andere passeerde onlangs de revue en liet een grote indruk na. Een overzicht van onze favorieten.

#1 Game of Thrones – Seizoen 7

Dit is by far een release waar je ongeduldig op zit te wachten. Wij ook, geloof het maar. Dit is het tweede seizoen waar de scenaristen niet op een boek van J.R.R. Martin teerden, maar de vele uitgezette verhaallijnen zelf verder mochten uitwerken. Meer nog dan in het voorgaande seizoen lijkt het nu alsof ze die vrijheid echt omarmen. Dit zevende is ook het voorlaatste seizoen. De finale ligt dus echt niet veraf meer, maar niemand die weet of zijn of haar favoriet het einde haalt.

Genre: Drama/actie 
Release 11 december 2017

#2 Emoji – The Movie

De insteek van deze amusante langspeelfilm is even gek als inventief. Het verhaal neemt ons mee naar de geheime wereld van onze mobiele telefoons. Verborgen in je favoriete berichten-apps zit een bruisende, levendige stad: Textopolis. Daar wonen onze favoriete emoji’s, hopend, zeg maar smachtend om tijdens de samenstelling van je volgende bericht door jou uitgekozen te worden. In dit hondsdolle universum beschikt elke emoji standaard over een gelaats- of gevoelsexpressie.

Genre: Animatie              
Release : 13 december

#3 Valerian and the City of a Thousand Planets

Welkom in de 28ste eeuw, een tijdsperk waarin de mensheid is uitgewaaierd over het melkwegstelsel. Een stelsel dat de mens zo goed en zo kwaad mogelijk deelt met honderden andere rassen en beschavingen. Valerian en Laureline zijn twee intergalactische agenten belast met de ordehandhaving binnen de menselijke territoria. Een missie voor het Ministerie van Defensie leidt hen naar de fabelachtige stad Alpha.

Genre: Sciencefiction     
Nu in de winkel

Onze favoriete nieuwkomers - The Rolling Stones

#4 The Rolling Stones – On Air

Dit zijn The Rolling Stones in de dagen dat het allemaal begon voor de Britse band. Een reeks zeldzame opnames gemaakt tijdens de talloze passages die Mick, Brian & co maakten langs de muziekprogramma’s van de BBC, in de periode tussen oktober 1963 en september 1965. Een periode dat ze de hitlijsten bestormden met toen nog veelal nummers gecoverd of geïnspireerd op hun favoriete blues-, r&b- en zelfs country-idolen. Maar liefst acht van de songs op deze compilatie verschenen nog nooit op plaat of kenden een andere commerciële release.

Genre: Rock       
Nu in de winkel

#5 U2 – Songs of Experience

In 2014 kondigde U2 ‘Songs of Innocence’ aan en loste dat nog diezelfde dag op iTunes. Verrassend was dat frontman Bono enkele uren na de release liet weten dat “als je van ‘Songs of Innocence’ houdt, zet je dan schrap voor ‘Songs of Experience’. En dat album ligt nu in de winkel. De band zelf wijst graag op de sterke link tussen dit album en de voorganger. De twee titels verwijzen samen naar ‘Songs of Innocence and Experience’, een verzameling gedichten van de 18de-eeuwse Engelse mysticus en dichter William Blake.

Lees er hier meer over.

Genre: Pop
Nu in de winkel

Onze favoriete nieuwkomers - U2

#6 Pokémon – Ultra Sun/Ultra Moon

Deze games zijn twee afzonderlijke games voor de Nintendo 2DS- en 3DS-handheldconsoles. De twee titels zijn voor het overgrote deel identiek aan elkaar, maar tellen elk enkele unieke exemplaren van de zakmonsters die we Pokémon noemen. Je krijgt ook een iets andere kijk op het verhaal gepresenteerd, maar het is absoluut geen slinkse truc die je moet aanzetten om ze allebei te kopen. De game (games dus) bouwt verder op de personages, locaties en gebeurtenissen in Pokémon Sun en Pokémon Moon, al hoef je die niet gespeeld te hebben om hier meteen op kruissnelheid te zijn.

Genre: Rollenspel            
Platform: 2DS en 3DS    
Nu in de winkel

#7 The Elder Scrolls V – Skyrim

Meer dan tweehonderd (!) Game van het Jaar-awards. Het is niet alle games gegeven, maar The Elder Scrolls V: Skyrim verbrak in 2011 alle records. Terecht, want veel openwereldgames beloven je de totale vrijheid in wie je bent, wat je doet en hoe je speelt, maar Skyrim is een van de weinige die deze belofte effectief hard maakt. Skyrim is een woeste, onherbergzame, maar allesbehalve onbewoonde regio waar vruchtbare valleien en ijzige bergtoppen naast elkaar liggen. De draken, eeuwenlang weinig meer dan legendes, zijn teruggekeerd en de toekomst van Skyrim hangt in de weegschaal.

Genre: Actierollenspel   
Platform: Nintendo Switch  / PS4        
Release: 31 december / Nu in de winkel

#8 Super Lucky’s Tale

In dit exclusieve avontuur voor Windows en Xbox One speel je als Lucky, een altijd optimistische, energieke en aaibare held die zijn innerlijke kracht wil ontdekken en zijn zus moet helpen om het Book of Ages terug te krijgen van de mysterieuze Jinx die weinig goeds met de wereld van plan is. Een speels en leuk avontuur vol spannende ontdekkingen, creatieve uitdagingen en familievriendelijke confrontaties. Elk level is weer anders en telt kermisachtige minigames, zenuwslopende hindernisparcours en ander lekkers om je vaardigheden op de proef te stellen.

Genre: Avontuur
Platform: Xbox One, Windows
Nu in de winkel

#9 Kirby Battle Royale

Publiekslieveling Kirby staat op het punt de uitdaging aan te gaan met zijn taaiste rivaal ooit: zichzelf! Het spel telt een singleplayerluik, maar smeekt om samen met, of liever tegen anderen gespeeld te worden. In lokale of online arena’s kunnen tot vier spelers het tegen elkaar opnemen tot er nog maar een Kirby overblijft. In de Battle Arena-modus vecht iedereen tot de laatste Kirby en in de Ore Express-modus draait het erom zo snel mogelijk zo veel mogelijk schatten te grijpen. Succes!

Genre: Actie
Platform: Nintendo 2DS, 3DS
Nu in de winkel

#10 New Style Boutique 3 – Sterstyliste

Nintendo presenteert New Style Boutique 3 - Sterstyliste voor de verschillende 2DS- en 3DS-systemen. In deze game draait het allemaal om het beheren van je eigen boetiek. Je maakt kennis met alsmaar nieuwe klanten waar je de stijlvolste outfits voor uitzoekt. Dit keer kan jouw keuze bepalen hoe de dag van je klanten eruitziet. Word een topstyliste en werk samen met aanstormende sterren! Welke look past bij hun podiumdebuut? Kies en combineer onvergetelijke stijlen uit meer dan 20.000 modeartikelen.

Genre: Simulatie
Platform: Nintendo 2DS, 3DS
Nu in de winkel

#11 Xenoblade Chronicles 2

Tijdens je avontuur ontmoet je verschillende memorabele personages, waaronder heel wat van die levende wapens. Smeed er een band mee, verhoog hun kracht en gebruik speciale Arts om alsmaar taaiere tegenstanders mee te verslaan. Elk van die gevechten - en dat zijn er heel wat - blijven een spannende uitdaging dankzij een vernuftige strategische diepte die je dankzij een intuïtieve en gestroomlijnde besturing in geen tijd in de vingers hebt. Dit nieuwste verhaal in de Xenoblade Chronicles-saga werd exclusief ontwikkeld voor de Nintendo Switch.

Genre: Actierollenspel 
Platform: Nintendo Switch 
Nu in de winkel