Menu
Terug

Pearl Jam, Dua Lipa en andere nieuwe muziek in april

22 maart 2020

Zoals een politica het terecht zegt: “blijf in uw kot”, maar waar een muziekzender aan toevoegt: “maar een plaat kan nooit kwaad”. En een goeie plaat al helemaal niet. April belooft heel wat sterke nieuwe muziek. Van Pearl Jam en The Strokes tot Dua Lipa en Gregory Porter.

Pearl Jam - Gigaton

Een nieuw album van Pearl Jam, dat is altijd een explosief gebeuren. En de titel 'Gigaton' dekt de vlag de lading helemaal. Al zoekt de band deze keer meer dan ooit nieuwe muzikale grenzen op. Kenners merken de invloed op van Eddie Vedder’s jeugdidolen zoals Peter Gabriel en Talking Heads. Tegelijk mogen de fans van het eerste uur op beide oren slapen, of ze spitsen. Er blijft immers plaats genoeg over voor die compromisloze rechttoe-rechtaan rock en de occasionele bloedmooi breekbare ballade.

Genre: rock - Release: 27 maart

5 Seconds of Summer - CALM

Five Seconds of Summer dankt dan wel heel wat van zijn succes als voorprogramma van een bekende boysband, maar hun sound leunt dichter bij Blink 182 aan. Met 'CALM' maken ze de definitieve overstap naar een volwassener rockpopgeluid. Of zoals ze het zelf zeggen: “Een nieuw begin én het einde van een jonge versie van onszelf.”. Als je mag afgaan op het succes van die eerste singles ‘Easier’, ‘Teeth’ en vooral het pompende ‘No Shame’, zijn niet enkel de fans helemaal mee, maar hebben ze er een stevig aantal bijgemaakt.

Genre: pop/rock - Release: 27 maart

Dua Lipa - Future Nostalgia

Dua Lipa is een popster met haar vinger op de pols van de muziek. Het perfecte staaltje nu-disco ‘Don’t Start Now’, de titeltrack ‘Future Nostalgia’ en ‘Physical’ zijn perfecte kennismakers met de nieuwe plaat die zoals de titel zegt, een gevoel van nostalgie koppelt aan “het soort elektronische muziek dat tijdens dancefitnesssessies uit de luidsprekers spat”.  Tegelijkertijd is ze niet langer het jonge meisje dat haar weg in een muziekstudio en de ‘business’ moest zoeken. Dat maakt 'Future Nostalgia' niet alleen zelfzekerder klinken, maar ook meer Dua Lipa.

Genre: pop - Release: 27 maart

The Strokes - The New Abnormal

Niemand verenigt de cult- en rocksterstatus zo naadloos als The Strokes. De underground en post-punkrockers bewijzen met 'The New Abnormal' dat ze het nog altijd hebben, wat dat 'het' ook moge zijn. Song die je met misleidende nonchalance aanzuigen met die onmiskenbare The Strokes-sound. Meer moet dat niet zijn. De volgende plaat mag iets sneller verschijnen, heren!

Genre: rock - Release: 10 april

Thundercat - It Is What It Is

De moeder van de Californische zanger, songwriter, muzikant en producer noemt hem gewoon Stephen Lee Bruner, maar een alsmaar groter publiek fans kent hem als Thundercat. En met 'It Is What It Is' zet de artiest een klein meesterwerkje neer over liefde, verlies, het leven en alle ups en downs die daaraan vasthangen. De muzikale vrienden die hem een handje kwamen toesteken, zijn niet van de minste: Kamasi Washington, Childish Gambino, Ty Dolla $ign en Lil B, om er maar een paar op te noemen.

Genre: funk/pop/electronic - Release: 3 april

Gregory Porter - All Rise

Op zijn zesde studioalbum 'All Rise' maakt Gregory Porter als een van de succesvolste hedendaagse jazz- en soulartiesten weer wat ruimte voor zijn songwritertalent. Een subtiele, maar gesmaakte muzikale verschuiving.  Dat levert intieme, brutaal en kwetsbaar eerlijke teksten op over liefde die zich niet laat ontkennen en de moeilijke weg naar genezing kiezen. Dat alles weer in een meesterlijke mix van jazz, soul, blues en gospel.

Genre: jazz/soul - Release: 17 april

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()