Menu
Terug

Pokémon Ultra Moon/Ultra Sun

05 december 2017

Begin een nieuw avontuur als Pokémon-trainer en ontdek nieuwe verhalen in Alola. Ontrafel het mysterie rond de twee legendarische Pokémon in deze game vol bekende en onbekende zakmonstertjes, en tal van opwindend nieuwe features.

De maan en de zon

Pokémon Ultra Sun en Pokémon Ultra Moon zijn twee afzonderlijke games voor de Nintendo 2DS- en 3DS-handheldconsoles. De twee titels zijn voor het overgrote deel identiek aan elkaar, maar tellen elk enkele unieke exemplaren van de zakmonsters die we Pokémon noemen. Je krijgt ook een iets andere kijk op het verhaal gepresenteerd, maar het is absoluut geen slinkse truc die je moet aanzetten om ze allebei te kopen. De game (games dus) bouwt verder op de personages, locaties en gebeurtenissen in Pokémon Sun en Pokémon Moon, al hoef je die niet gespeeld te hebben om hier meteen op kruissnelheid te zijn.

Pokémon Ultra Moon/Ultra Sun - De maan en de zon

Welkom of welkom terug

Voor je echt aan je avontuur in Pokémon Ultra Sun of Pokémon Ultra Moon begint, kies je eerst je spelpersonage. Kies een jongens- of een meisjespersonage en geef hem of haar een naam. Dat mag de jouwe zijn, maar je mag er ook gewoon eentje verzinnen. Tenslotte kun je ook het uiterlijk van je personage aanpassen. Zo ziet hij of zij er helemaal uit zoals jij dat wilt. Pokémon-kenners weten immers dat ze vele uren zullen doorbrengen met deze games. En met zo’n spel waar je over een jaar nog regelmatig naar terug zal keren, wil je er op je best uitzien. Een lichte outfit volstaat, want je bestemming ligt ergens in de warme tropen.

Pokémon Ultra Moon/Ultra Sun - Welkom of welkom terug

Welkom - of voor de veteranen van Pokémon Sun en Pokémon Moon welkom terug - in Alola, een handvol paradijselijke eilanden. Vijf om precies te zijn: vier natuurlijke en één kunstmatig. Het is er mooi, er is veel ongerepte natuur en het is er bijna altijd lekker weer. Dat maakt van Alola een ideale vakantiebestemming waar toeristen van over de hele wereld naartoe komen. Op de eilanden vind je heel wat Pokémon die je nog nooit eerder zag. Maar omdat Alola zo populair is, loop je er geheid heel wat vertrouwde en gekende Pokémon tegen het lijf.

Vind en vang

Omdat dit een Pokémon-game is, draait het vooral om het vinden, verzamelen en trainen van deze zakmonsters. Je begint met een exemplaar, dat worden er al snel meer en uiteindelijk zal je ze natuurlijk allemaal willen hebben. De Pokémon in Pokémon Ultra Sun en Pokémon Ultra Moon zijn voor het overgrote deel identiek, maar elk spel telt een paar unieke exemplaren. Zo zal je op een gegeven moment vaststellen dat de geruchten over de zogenaamde Ultra Beasts waar zijn. Deze mysterieuze wezens beschikken over enorme krachten en vormen een bedreiging voor zowel de Pokémon als de mensen.

Wanneer je Alola verkent in Pokémon Ultra Sun en Pokémon Ultra Moon ontmoet je Pokémon die nieuw zijn in de regio en die niet te zien waren in Pokémon Sun en Pokémon Moon. Je gaat ook een paar bekende gezichten tegenkomen. In totaal telt dit duo nieuwe games elk meer dan 400 Pokémon. Velen daarvan hebben zich aangepast aan het unieke milieu van Alola. Het zijn regionale varianten geworden en ze zien er anders uit dan hun soortgenoten in andere regio’s. Ook hier vind je enkele exemplaren die enkel opduiken in ofwel Pokémon Ultra Sun of Pokémon Ultra Moon.

Pokémon Ultra Moon/Ultra Sun - Vind en vang

Donkere wolken

In dit nieuwe verhaal pakken er zich onheilspellend donkere wolken samen boven Alola. Er zijn nieuwe gebouwen en landschappen die er eerder in niet voorkwamen. Meer nog: in Pokémon Ultra Sun en Pokémon Ultra Moon kun je op de rug van de legendarische Pokémon Solgaleo en Lunala meerijden door Ultra Wormholes, om zo werelden te bereiken die ver daarachter liggen. De Ultra Wormholes zijn vreemdsoortige ruimtes die eerder (in Pokemon Sun/Moon) in de Alola-regio te zien waren, maar grotendeels in mysterie gehuld bleven.

Pokémon Ultra Moon/Ultra Sun - Donkere wolken

Nu kun je dus op avontuur in de verschillende werelden die achter deze Ultra Wormholes liggen. Binnen zo’n Ultra Wormhole zijn er talloze warpgaten die naar andere werelden leiden. Probeer dus zeker zo veel mogelijk nieuwe werelden te verkennen als je hier langskomt! Je kunt zelfs naar de thuiswereld gaan van de Pokémon die bekend staan als Ultra Beasts! Als je door een Ultra Wormhole reist, kun je ook Ultra Megalopolis bereiken: een wereld waarvan het licht gestolen is door Necrozma. In deze wereld, die gehuld is in duisternis, schijnt vanuit een mysterieus torenachtig gebouw een heel helder licht. Wat staat daar bovenin op je te wachten?

Ultra!

Naast een behoorlijk aantal nieuwe aanvallen die duidelijk in de verf zetten waar dat woord ‘ultra’ in de titel vandaan komt, scoren Pokémon Ultra Sun en Pokémon Ultra Moon nog heel wat andere nieuwigheden. Zo is er bijvoorbeeld de Rotom Dex, een soort Pokedex waar een speciale Pokémon, Rotom, inzit. Hoe hechter je vriendschap met Rotom, hoe meer hij zich zoals jij gaat gedragen en hoe meer hulp hij je geeft. Denk bijvoorbeeld aan meer prijzengeld of ervaringspunten, en zelfs de mogelijkheid om een tweede Z-Move in een gevecht te gebruiken, ook al zeggen de regels dat je er maar een krijgt.

Nieuw, nieuw, nieuw

Verder nog nieuw: je kunt kampioen worden in Mantine Surf, een sport waarmee je op de rug van een Mantine surft en coole bewegingen aan elkaar rijgt. Zodra je het Ride Pager-item in je bezit hebt, kun je met Ride Pokémon plekken bereiken waar je eerst niet kon komen. Naarmate je verder komt in je avontuur, ga je verschillende Ride Pokémon ontmoeten, voor je winnen en mee door de wereld van Alola vliegen.

Pokémon Ultra Moon/Ultra Sun - Nieuw, nieuw, nieuw