Menu
Terug

Popmuziek is koning in augustus met deze nieuwe releases

28 juli 2021

Als Billie Eilish een nieuw album uitbrengt, houdt de halve wereld de adem in. ‘Happier Than Ever’ stelt niet teleur. Daarnaast brengt augustus ook sterke releases van een bezwerende Lorde en Chvrches, doet Jungle ons opnieuw dansen en keert OneRepublic terug in grote vorm.

Billie Eilish – Happier Than Ever

De vier eerste hitsingles heeft ‘Happier Than Ever’, het nieuwe album van Billie Eilish, al op zak. De indie-popsensatie hintte vooraf naar een lichtere toon. Helemaal in lijn met de titel dus. Sommige songs klinken dan ook speelser en soms lijkt ze een vanuit een typetje in plaats van zichzelf te spreken. Maar we kunnen de fans geruststellen: de 19-jarige Billie is ouder en rijper dan de 16-en 17-jarige, maar haar stijl, scherpe observaties en teksten spreken nog steeds voor een hele generatie.

Genre: pop - Release: 30 juli

Jungle – Loving in Stereo

Je mag Jungle geen dance-act noemen, maar blijven stilstaan op hun muziek is onmogelijk. Met 'Loving in Stereo' lost de Britse band weer een salvo funky elektroritmes waarvan de hitsingles ‘Keep Moving’ en ‘Talk About It’ al een aardig voorproefje zijn. Zweterige synths, hoge harmonieën, een gulle portie disco en die energieke vibe die je bij Jungle altijd het volume weer iets omhoog doet draaien. Op de dansvloer, in je keuken of onderweg.

Genre: pop - Release:  13 augustus

Lorde – Solar Power

“Onschuldig, speels, een tikkeltje verwilderd en sexy”, zo omschrijft Lorde de foto op de hoes van 'Solar Power', haar derde studioalbum. Dat mag je ook van het hele album zeggen. De Nieuw-Zeelandse singer-songwriter gooide alle social media het raam uit, liet zich voor haar eigenzinnige vorm van electropop inspireren door de natuur en bezingt zonovergoten muzieklandschappen … waar een sinistere schaduwpartij nooit ver te zoeken is.

Genre: pop - Release: 20 augustus

Chvrches – Screen Violence

Met 'Screen Violence' gaat het Schotse trio Chvrches weer voluit voor die rauwe pop die zwalpt tussen passief agressief en ronduit confronterend. 'Screen Violence' zou ooit hun bandnaam worden, maar past veel beter bij deze verzameling songs die schermgeweld vanuit alle mogelijke hoeken belicht. Frontvrouw Lauren Mayberry vertelde dat het album overloopt van Chvrches-DNA, maar geen enkel van de nummers op de vorige drie platen had gepast. Wij horen vooral eenzaamheid, ontnuchtering en angst in onweerstaanbare popsongs.

Genre: pop - Release: 27 augustus

Human – OneRepublic

'Human' luidt volgens OneRepublic-frontman Ryan Tedder een nieuw, tweede hoofdstuk in voor de band. Wanneer een journalist Tedder hem vroeg om het album samen te vatten in drie woorden klonk het antwoord: "liefde, angst en hoop". Singles als ‘Wanted’, ‘Didn’t I’, ‘Better Days’ en ‘Run’ serveerden dat soms afwisselend, soms gecombineerd, maar altijd verpakt in perfecte popsongs. Hopelijk hoeven we op die zesde deze keer geen vijf jaar te wachten … zelfs al was dat deze keer absoluut de moeite waard.

Genre: pop - Release:  27 augustus

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()