Menu
Terug

Preview: F1 2020 wordt de beste Formule 1-game ooit

24 juni 2020

Op zoek naar de ultieme Formule 1-beleving? Dan heb je twee opties. Of je schopt het zelf tot F1-piloot, of je speelt F1 2020. Niet toevallig de officiële game van deze racesport, waar heel wat van die echte F1-piloten ook aan verslingerd zijn. 

Hofleverancier

Die vermelding 'The official videogame' onder de gametitel F1 2020 staat er niet voor niets. Ontwikkelaar Codemasters geniet immers al jarenlang het vertrouwen van de Formule 1-wereld. Dat werd dit jaar nog maar eens extra gedemonstreerd toen de echte motorsportfederatie, de wedstrijden die door de Covid-19-crisis werden afgelast, door professionals liet rijden en uitzond. Wanneer de echte piloten zich dan ook nog eens grote fans verklaren, tja …

Zoals 2020 had moeten gereden worden

Naar goede gewoonte voert F1 2020 elk van de tweeëntwintig circuits, tien teams en twintig piloten op van het officiële seizoen. Dat allemaal met een realisme en oog voor detail dat verder gaat dan beelden die zich nog maar moeilijk van een echte tv-uitzending laten onderscheiden. Dat betekent ook dat jij over de voor dit seizoen nieuwe Grand Prix-circuits van Zandvoort en Hanoi zal kunnen scheuren, ook al werden die races dit jaar niet gereden. Nieuwe regels? Ze zitten in de game. En verandert er iets met de rangschikking of elders in het echte seizoen na de release van de game op 10 juli, dan zorgen gratis downloads ervoor dat jouw F1-seizoen helemaal up-to-date blijft.

Voor de Schumacher in elk van ons

Formule 1 is een precisiesport. Een haarscherp afgewogen en dynamische mix van hightech materiaal, tactische beslissingen en superieure stuurmanskunst. F1 2020 vertaalt dat allemaal indrukwekkend overtuigend naar de game. Tegelijk blijft een van de volgens ons sterkste punten van de game dat videogameracers van elk niveau dankzij een waaier aan opties een uitdaging op hun maat kunnen maken. En bijsturen naarmate ze onvermijdelijk beter worden. Je kunt zelfs voor een individuele instelling kiezen wanneer je het tegen je broer, dochter of vader in de zetel naast je via split-screen opneemt.

Een vluggertje of focus op carrière?

F1 2020 belooft de totale Formule 1-beleving. Dat betekent dat je snel een wagen, circuit en eventueel wat extra instellingen kunt kiezen, om vervolgens die race te rijden. Maar je kunt ook een Grand Prix inclusief kwalificatierondes kiezen. Of waarom niet gelijk je eigen seizoen 2020 met alles erop en eraan rijden? Of met enkel die circuits die je het beste liggen? Jij kiest. De écht gedreven Formule 1-speler kan zelfs voor een 10-jarige carrière kiezen, al dan niet ingeleid door een aanloop in de Formule 2.

Het elfde team?

Oké, Formule 1 telt officieel tien teams, maar F1 2020 voert genoeg geloofwaardigheid en realisme op om daar één inbreuk op te maken. Immers, nieuw voor de editie van dit jaar is de My Team-modus, waarin je je eigen team te creëren.  Je begint met een piloot, en kiest dan een sponsor en motorleverancier. Je rekruteert een teamgenoot en start aan de competitie als het elfde team dat je vanuit zijn bescheiden beginpositie over verloop van tijd uitbouwt en zowel letterlijk als figuurlijk naar de top van het klassement stuurt.

Voor de echte fans

Het Formule 1-gebeuren viert zijn 70ste verjaardag en dat viert ook de game met de Deluxe Schumacher Edition. Een luxe-uitvoering waarin de succesvolste F1-piloot aller tijden wordt opgevoerd. Of liever nog: de vier wagens waarin hij zijn meest legendarische seizoenen reed: de Jordan 191 uit 1991, de Benetton B194 uit 1994, de Benetton B195 uit 1995 en de Ferrari F1-2000.

F1 2020 verschijnt 10 juli voor pc, PS4 en Xbox One

f1, game
f1, game
f1, game
Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()