Menu
Terug

Racen rond de zetel met Mario Kart Live: Home Circuit

15 oktober 2020

Mario Kart op de Nintendo Switch blijft een geweldige racegame. Maar wat als je met die Switch echte autootjes zou kunnen besturen en over een circuit stuurt dat je zelf bij je thuis hebt aangelegd? Dat is precies wat Mario Kart Live: Home Circuit je laat doen. Ook in multiplayer!

De salontafelbocht

De laatste ronde! Je ligt in derde positie, maar je hebt net zo’n schildpadbom opgepikt waarmee je de tegenstander voor je tot een tollende stilstand dwingt. Na een scherpe bocht die om de zetel heen draait, loop je duidelijk in op je voorligger. Daar op het stuk van de track dat onder de salontafel loopt, zit een snelheidsboost. Je pakt hem, activeert hem en scheurt uiteindelijk met een bumperlengte voorsprong als eerste over de finishlijn. Rest je nog te wachten tot je pa op de zetel naast je binnenloopt. Tsss …

Een nieuwe dimensie

Iedereen kent Mario Kart, de populaire racer die op elke gameconsole van Nintendo tot een publieksfavoriet uitgroeide. Geliefd door spelers van alle leeftijden en racegamers van elk niveau, combineert Mario Kart stuurkunst met knotsgekke power-ups die altijd voor verrassende positiewissels zorgen. Met Mario Kart Live: Home Circuit krijgt die spelbeleving een totaal nieuwe dimensie.

Thuiswedstrijd

Mario Kart Live: Home Circuit is een racegame die je op je Switch of Switch Lite speelt. Het unieke is dat die game vergezeld komt van een echte speelgoedkart en poortjes waarmee je zelf bij je thuis een circuit kunt maken. Die kart is uitgerust met een camera. Dus terwijl je het spel met je Switch door de bochten stuurt, kijk je op je scherm over de pet van Mario of Luigi heen. Je ziet het circuit tussen de meubels van je woning kronkelen, inclusief power-ups en virtuele rivalen. Je kart reageert echt op virtuele boosts en komt ook tot stilstand als je zelf het slachtoffer wordt van zo’n onderweg opgepikt sabotage-item.

Multiplayer

Die rivalen moeten niet allemaal virtueel zijn. Heb je een broer, zus, neefje of vrienden die ook zo’n Mario Kart Live: Home Circuit met kart hebben, dan kun je met tot wel vier echte spelers samen racen in de lokale multiplayerstand. Even geen speelkameraden bij de hand? Dan zijn de Koopalings altijd goed voor een uitdaging op ieders maat. Kun je ze verslaan in de Grand Prix-wedstrijden, dan speel je daar nieuwe skins voor de circuits, kostuums en ander lekkers mee vrij.

Eindeloze variatie

Met Mario Kart Live: Home Circuit raak je nooit op dat punt dat je elke track van de game met je ogen dicht kunt uitrijden. Je maakt ze immers zelf. Met het oog op snelheid, behendigheid of een combinatie van beide. Een beetje makkelijker voor je jongere broertje of met extra uitdagend bochtenwerk wanneer je tegen je vrienden racet. Elk hard vloeroppervlak is geschikt, maar laagpolig tapijt kan ook. Hou het wel binnenshuis. Je kan dus ook in de keuken, de gang of in de garage racen. Dat levert je telkens weer een ander decor op dat je vanop enkelhoogte ziet voorbijrazen. Je raakt dus nooit uitgekeken … of uitgespeeld!

Mario Kart Live: Home Circuit verschijnt op 16 oktober voor de Nintendo Switch en Switch Lite

mario kart live home circuit
Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()